Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Lom do třetice remizoval, Roudné, Hluboká a Dražice stále bez bodu

 
neděle, 31. března 2019, 12:44

AKTUALIZOVÁNO - První Olešník nezaváhal u Malše s posledním Roudným, a i když nepodal bůhvíjaký výkon, připsal si další výhru a stále drží čisté konto. Po sobotě zůstává s Malší bez bodu i Hluboká, která prohrála v Protivíně také tříbrankovým rozdílem. Blatná dlouho živila naděje na první vítězství, ale domácí Rudolfov odvrátil porážku v samém závěru. Vyrovnávacím gólem v 89. minutě zachraňoval bod i Č. Krumlov v Želči. Čimelice potvrdily body z Katovic proti Jankovu a pod novým koučem Grossmannem poskočily už na pátou příčku. V přímém souboji o třetí místo se Osek rozešel smírně s Lomem. V neděli bodovali jen domácí. Třeboň porazila Dražice a Milevsko po dvou Bardových penaltách Katovice.

Až do 80. minuty se v Roudném odehrávala vyrovnaná partie. Domácí stále drželi naději a statečně vzdorovali vedoucí celku přeboru. Olešník si do té doby moc šancí nevypracoval. Výjimkou byla 33. minuta a rychle rozehraná standardka, na jejímž konci byl průnik obránce Vařáka do vápna, kde napodruhé propálil míč z úhlu do sítě.

Scénář se nezměnil ani po přestávce. V 64. minutě měl na noze vyrovnání kapitán Píša, ale v dobré pozici promáchl. Olešník se pak častěji dostával na dostřel. Grobárův únik uhasil obránce, Lafata střílel zblízka do Hřebejka, Dudkovu střelu do opuštěné svatyně vyhlavičkoval Zachař. Deset minut před koncem předvedla fatální chybu domácí dvojice M. Otepka – Hřebejk a Grobár dovezl míč do prázdné branky. Otřesené domácí dorazil dalším brejkem Dudek. „Soupeři jsme darovali tři góly a opět po našich neuvěřitelných chybách,“ kroutil hlavou nespokojený trenér Marcel Tomášek. „Přijeli jsme si pro tři body a úkol jsme splnili, i když výkon nebyl ideální,“ řekl lodivod Olešníka Roman Chlumecký.

Velká spokojenost panuje s úvodem jara v Protivíně. Místní FK se co nejrychlejším způsobem dostal ze sestupových vod. „Máme šest bodů a k tomu dohrávku k dobru,“ chválil si šéf Protivína Václav Křišťál, jehož v sobotním dopoledni potěšila návštěva 250 diváků. Protivín měl s Hlubokou územní převahu, ale s výjimkou možnosti Říhy v 10. minutě to bylo na dlouhou dobu vše. Sedm minut před koncem měl na hlavě velkou šanci volný T. Adam, ale hlavičkoval mimo. Když se schylovalo ke konci první půle, zahrával Moravec levačkou roh a zatočil míč na zadní tyč.

Hluboká je v kritické situaci. Na marodce má šest hráčů, v Protivíně skončil na nosítkách Němec a nedohrál ani Křiváček. Na těžkém terénu pokračovala hra bez vyložených šancí. Až v 83. minutě přetlačil Říha v souboji o míč Němce (hosté se dožadovali faulu) a chladnokrevně překonal Šillera. Minutu nato uklízel J. Vorel Blažkovu ideální přihrávku na 3:0.

Rudolfov a Č. Krumlov srovnávaly v 89. minutě

Rudolfov se po dvou výhrách vydrápal z nejhoršího, ale v důležitém domácím střetnutí s Blatnou citelně postrádal zkušeného Šindeláře a Kovačičína, kteří kvůli zranění usedli jen na lavičku náhradníků. Nakonec museli naskočit na plac i s trenérem Hrbáčem, který si plánoval, že už kopačky nebude nazouvat. Museli totiž odvrátit pohromu v podobě porážky. Nikdo jiný už na střídačce ani nebyl… „Zdravotní stav některých našich hráčů je velmi špatný, lepíme to, jak se dá. Snad se za týden do Lomu dáme trochu dohromady,“ pronesl Jiří Hrbáč k rudolfovskému lazaretu.

Utkání moc fotbalové krásy nenabídlo, odehrávalo se převážně uprostřed hřiště. V 1. poločase stoji za zmínku snad jen hlavička domácího Vejvara a výborný zákrok brankáře Buriana. Ve druhém dějství byli o něco aktivnější překvapivě hosté a zaslouženě se po centru ze strany a pohotové hlavičce střídajícího Jiřího Říhy ujali vedení. Rudolfov vrhnul všechny síly do útoku, ale obrana Blatné fungovala bezchybně. Naopak k její smůle nedotáhla několik nadějných brejků. Když už to vypadalo, že těsné vedení udrží, tak se v závěru po rohu a odraženém míči prosadil Pouzar. „Bod musíme brát, Blatná je silově velmi dobře vybavené mužstvo a odehrála tady slušné utkání, ve kterém byla určitě blíže k vítezství,“ přiznal Hrbáč po remíze 1:1.

Mistrovská Želeč měla první výhru na dosah, vedla, nastřelila břevno, ale Krumlovští udeřili v 89. minutě. Do zápasu vstoupili daleko lépe domácí. Ze své aktivity vytěžili vedoucí gól Brůžka ze 14. minuty. Želečtí si pak vytvořili ještě další tři velké příležitosti, žádná ale neskončila v síti. Poslední desetiminutovka prvního poločasu už ale patřila hostům z Krumlova. Ačkoli si nevytvořili žádnou výraznou gólovou šanci, podařilo se jim vyrovnat Dudákem střelou z rohu vápna.

Ve druhém poločase měli balón většinu času hosté, bojovná Želeč šla ale v 72. minutě do vedení díky brance veterána Sokolta. Výhru si mohli pojistit po dobře zahraném rohovém kopu. Míč však šel pouze do břevna. Hosté udeřili z perfektně trefeného přímého kopu v závěru utkání, kdy se minutu před koncem trefil Kabele.

Lom udržel třetí příčku, Osek bod bral

Osek prahnul po vendetě s Lomem za podzimní porážku v Táboře 0:4, zároveň chtěl nováčka vystřídat na třetí příčce. Domácí se před výkopem rozloučili po dlouholetých službách s Josefem Mrázem, který v zimě přestoupil do SK Slatina na Kladensku. Povedené utkání se hrálo nahoru dolů, akce střídala akci. Ozdobou byli oba brankáři. „Patřili k nejlepším na hřišti,“ podotkl domácí lodivod Jaroslav Voříšek. 

Lom udeřil už v 8. minutě Baloghem. „V prvním poločase jsme měli více šancí, po gólu volaly příležitosti Říského a Hocha. Usilovali jsme o vyrovnání a dočkali se v 68. minutě po dlouhém autu a následné skrumáži vyrovnal Hoch,“ popsal Voříšek, jak smazali manko. „Lom prokázal, že je kvalitní soupeř a je právem v popředí,“ ocenil soupeře. „V závěru jsme mohli přijít o bod, neboť hosté dvakrát netrefili prázdnou branku a jednou výtečně zasáhl Kozlík,“ dodal Voříšek, že Lom sahal v závěru po vítězství.

Čimelice chtěly napravit doposud nelichotivou bilanci s Jankovem, ale ten byl začátku aktivnější a dostával se stále častěji dopředu. V 6. minutě zahrozil Popelka hlavou vedle. V poli byla hra vyrovnaná, domácí zúročili Mezerův únik po křídle, na který si naběhl Hegenbart a hlavou poprvé překonal debutujícího brankáře Jankova Hučíka.

Hosté byli i po změně stran aktivnější, ale v rozhodujících fázích zcela bezzubí. V 59. minutě po rohovém kopu domácích vstřelil Jiří Viták druhou branku. Hosté znervózněli a kazili spoustu přihrávek. S přibývajícími minutami docházelo ke střetům, které na hrací plochu nepatří. V 81. minutě zaútočili Čimeličtí po pravé straně Rambousem, k míči dostal Nekl a skluzem vstřelil třetí branku. Kvůli zranění ale musel ihned střídat. SIKO zaslouženě zvítězilo 3:0 a v odvetách nasbíralo již 7 bodů.

Třeboň potřetí vítězně, Milevsko má Bardu

K rybníku Svět zajížděly Dražice, aby ukončily nelichotivou sérii šesti zápasů bez bodového zisku. „Zatím to byl jednoznačně nejtěžší zápas jara,“ prohlásil třeboňský kouč Karel Kladenský.  Jiskra se sice dostala do brzkého vedení po kolmé akci dvojice Vávra – Růžička, ale pak úřadovali důrazní hosté. Vyrovnali z penalty Hojdarem a mohli jít do vedení po nastřeleném břevnu.

„Hodně nám pomohla před přestávkou jistě proměněná penalta Vávrou, ale vstup do druhé půle měl soupeř velmi dobrý a ubránili jsme se i díky přízně fotbalové štěstěny,“ uznal Kladenský, že třetí výhra po sobě se nerodila lehce. Poslední třetinu utkání ale ovládli Třeboňští a přidali další dvě branky. Nejprve se trefil po individuální akci Průcha a pak i Růžička po pěkné kombinaci. „Velmi nepříjemný soupeř a moc důležitá výhra,“ doplnil trenér domácích.

Milevsko přivítalo na Letním stadionu druhé Katovice. Utkání ale oko diváka moc nepotěšilo, hrálo se převážně ve středu hřiště se spoustou nepřesností. Všechny náznaky šancí likvidovaly spolehlivé obrany. Pět minut po přestávce zahrál výborně standardku Komárek, míč letěl na zadní tyč, kde byl faulován šikovně nabíhající Vakoč a byla nařízena penalta. Tu bezpečně proměnil Barda, nejlepší střelec jara.

Hosté měli druhý poločas míč častěji na kopačkách a vytvořili si převahu. „Katovice, které mají velmi nebezpečné hráče dopředu, nás postupně zatlačily před naše vápno, kde ale hrála skvěle naše obranná čtveřice s výborně chytajícím Dvořákem. Kromě jedné vyložené šance Uhera nebyla naše branka bezprostředně ohrožena,“ řekl k průběhu dalších minut domácí trenér Miroslav Strnad. Druhý gól vzduchotechniků přidal v nastavení opět Barda, když byl faulován v šestnáctce a proměnil i druhý pokutový kop. „Naše vítězství je odbojované a zasloužené. Vážíme si ho proti takovému mančaftu, jakým jsou Katovice, kde hrají tak kvalitní hráči,“ těšilo Strnada. Ztráta Katovic na první Olešník se rozrostla na nedostižných 14 bodů.

Výsledky 19. kola krajského přeboru


Malše Roudné - FK Olešník 0:3 (0:1)

Branky: 33. Vařák, 81. Grobár, 82. Dudek. Rozhodčí: Dunovský - Klátil, Koranda. Delegát: Kučera. ŽK: 3:2 (O. Otepka, Hála, M. Otepka – Heller, Vařák). Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Kodras, M. Otepka, Zachař, Zíka (80. Kubeš) – Škoda (62. Neckář), O. Otepka, Hála, Kadlec, Samek (75. Kořínek) – Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Olešník: Matoušek – Heller (82. Štos), Kalášek, Studnička, Vařák – Dráb (46. Kouba), Nýdl (87. Šahajda), Lafata, Grobár, Šíma (84. Tomek) – Dudek. Trenér Roman Chlumecký.

FK Protivín - TJ Hluboká nad Vltavou 3:0 (1:0)

Branky: 44. Moravec, 83. M. Říha, 84. J. Vorel. Rozhodčí: Kotalík - Novotný, Polák. Delegát: Albrecht. ŽK: 2:7 (Moravec, Dan – Šiller, Lovička, Stráský, Legdan, L. Adam, Čermín, T. Adam). Diváků: 250.

Protivín: Hanus – Rothbauer, R. Vojta, Zb. Vorel, Zach – J. Vorel, Moravec, Bečvář, Říha, Dan (77. Blažek) – Kasík (87. Leroy). Trenér Juraj Kobetič.

Hluboká: Šiller – Bůrka (75. L. Adam), Legdan, Kössl, Čermín – Lovička, Stráský, Pomeje, Němec (82. K. Vácha ml.), Křiváček (55. Tejko) – T. Adam (66. Čuhaj). Trenér František Cipro.

SK Rudolfov – TJ Blatná 1:1 (0:0)

Branky: 88. Pouzar - 70. J. Říha. Rozhodčí: Toucha - Hoch, Lepič. Delegát: Šnajder. ŽK: 0:2 (Nový, Mišiak). Diváků: 86.

Rudolfov: Teringl – Žoček, Hajný, J. Novotný, Jasenský – Vo Son (73. Hrbáč), Maxa, Pouzar, Kuna – Vejvar (82. Šindelář), Janák (69. Kovačičín). Hrající trenér Jiří Hrbáč.

Blatná: Burian – Sýkora, Šejvar, Nový, Jícha – Šilhavý, Prokopec, Křivanec, Míka – Mišiak (86. Stulík), Levý (58. J. Říha). Trenér Roman Remeš.

TJ Osek – Sokol Lom 1:1 (0:1)

Branky: 68. Hoch – 8. Balogh. Rozhodčí: Krauskopf - Macko, Žemlička. ŽK: 2:3 (Maroušek, Hoch – Balogh, Šimák, Hanzal). Diváků: 150.

Osek: Kozlík – Kinkor, Carda, Krejčí, Benda – Maroušek, Hoch (89. Mareš), Brabec, Hosnedl – Blatský (86. Kroupa), Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Lom: Chylík – Rabiňák, Jelen, Trantýr, Vysušil – Balogh (86. Voneš), Kolací, Šimák, V. Císař (64. Janů) – Bosnyak, Neužil. Trenér Marek Císař.

Sokol Želeč – Slavoj Č. Krumlov 2:2 (1:1)

Branky: 14. Brůžek, 71. Sokolt – 43. Dudák, 89. Kabele. Rozhodčí: Albert - Krčín, Přibyl. Delegát: Bicek. ŽK: 3:2 (Kosobud, Prokeš, Kukučka – Persán, Švec). Diváků: 40.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud (37. Šindelář), Holub – Froněk, Fiala, Kukučka, Švec, Šváb, Prokeš – Brůžek, Sokolt. Trenér Roman Lukáč.

Č. Krumlov: Trnka – Kabele, Dudák, Švec (68. Tauber), Svoboda – Fatura (37. Smolen), Strapek, Novák, Persán – Ďurica, Filip (54. Fischer). Trenér Václav Domin.

SK SIKO Čimelice – SK Jankov 3:0 (1:0)

Branky: 38. Hegenbart, 60. J. Viták, 75. Nekl. Rozhodčí: Kaštánek - Herzog, Reisner. Delegát: Brož. ŽK: 1:3 (Nekl – Popelka, Bürger, Maršán). Diváků: 120.

Čimelice: Krt – M. Viták (40. Řezáč), Listopad, Bednařík, Pohnán – Varhan (45. Rambous), Převrátil, Nekl (82. Nosek), Mezera – Káš (46. J. Viták), Hegenbart. Trenér Rostislav Grossmann.

Jankov: Hučík – Fajtl, Lošek, Popelka, Bürger – Dolejšek, Maršán (65. Hüttner), Kollár, Šebelka, Klíma (64. Beránek) – Sedlic. Trenér Petr Kadlec.

Jiskra Třeboň – TJ Dražice 4:1 (2:1)

Branky: 8. a 78. Růžička, 45. (pen.) Vávra, 68. Průcha - 19. (pen.) Hojdar. Rozhodčí: Mach - Koranda, Kroutl. Delegát: Hanzal. ŽK: 3:4 (Holzepl, Průcha, Růžička – Hojdar, L. Stuchlík, Kromka, M. Stuchlík). Diváků: 250.

Třeboň: Skála – Tůma, Koktavý, Schneider – Holzepl, Doležal (84. Cimerhanzl), Kubata (89. Kopecký), Vávra, Matoušek (86. Týnavský) – Růžička (79. Bartl), Průcha (71. Lonsmín). Trenér Karel Kladenský.

Dražice: Baka – Bareš, Fara, Hojdar, Hořejší – Novotný (69. Kouřil), Veselý (79. Páša), Kromka, Böhm (62. M. Stuchlík) – L. Stuchlík, J. Štecher. Hrající trenér Tomáš Hořejší.

FC ZVVZ Milevsko - SK Otava Katovice 2:0 (0:0)

Branky: 50. a 92. (obě pen.) Barda. Rozhodčí: Lovětínský – Havlík, Vican. Delegát: Eibl. ŽK: 0:3 (Cibulka, Kagui, Chylík). Diváků: 155.

Milevsko: Pavel Dvořák – J. Kosobud, Vakoč, Petr (81. Volf), Hejl (75. P. Novotný) – Sedlák (90. Kálal), Maršík, Komárek, Málek – Barda, Petr Dvořák (87. Marvan). Trenér Miroslav Strnad.

Katovice: Švehla – Cibulka (75. Hromíř), Hajdušek, Janoch, Horejš – Uher, Tušer, Kagui, Chylík, Repa – Požárek. Trenér Roman Malý.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Tibitanzl, Ján Honza, Jan Škrle