Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Příprava: Milevsko a Katovice přehrály divizní soupeře, Soběslav přestřílela Lom

 
neděle, 24. února 2019, 20:38

Poslední únorový víkend sehrály generálky na jaro jihočeské ligové celky. Ani jeden z tria Dynamo ČB, Táborsko a Písek nevyhrál a svorně remizovalo. Poslední střetnutí zimní přípravy sehrálo i divizní béčko Táborska. Ve formě jsou hráči Katovic a Milevska. Dokázali porazit i divizní protivníky Klatovy a Sedlčany. Želeč skončila na turnaji v Kamenici nad Lipou druhá po finálové remíze se Žirovnicí a následné prohře na penalty.

O tom, že předchozí střelecké hody Katovic nebyly náhodou, se přesvědčily v nedělní přípravě divizní Klatovy. Před 130 diváky pokračovaly v ofenzivní hře a konto Západočechů zatížily pěti góly. Hattrick zaznamenal Uher, který ve třech zápasech nastřádal už 8 branek.

Na vítězné vlně se nesou také svěřenci milevského kouče Miroslava Strnada. Vzduchotechnici s uzdraveným Komárkem v sestavě porazili góly obránců Petra s Vakočem a závěrečné pojistky Pavla Novotného Tatran Sedlčany 3:0.

Nahlášené sestavy z přípravných zápasů

Táborsko B: Mareš (46. Novák) – Mikuláštík (46. Kolář), Hasil, Kmeťo (65. Bouchal), Laszák – Radosta (77. Postřihač) – Vandas, Vaňo (46. Hynek) Kubec, Postřihač (46. Bryanta) – Bouchal (46. Smutný).

Katovice: Švehla (46. Provazník) – Horejš, Janoch, Cibulka (60. Kagui), Chylík – Miklas, Kagui (46. Hajdušek), Tušer, Repa (60. Uher) – Uher (46. Zoubek), Požárek.

Osek: Kozlík – Kinkor, Krejčí, Mareš, Benda – Hosnedl, Hoch, Lávička, Brabec – Maroušek, Říský. Střídali Budoš, Jiří Hájek, Gondek, Rybák, Sládek, Diviš.

Blatná: Chlanda – Motyka, Šejvar, Nový, Sýkora – Levý, Říha Štěpán, Machovský, Křivanec – Čadek, Míka. Střídali Šilhavý, Prokopec, Peleška, Sedláček, Kůst.

Sezimovo Ústí: Sedloň – Vilímek (46. Bartáček), Pufr (46. Pavel Sazma), Brůžek (46. Podroužek) – Doubek (46. Mrázek), Petr Sazma (46. Říha), Škarda (46. Mrúz), Hladík (46. Novotný), Drs (46. Khamitskij) – Nikl (15. Fišer), Hoffmann (46. Irsa).

Bernartice: T. Fučík – Brož, Psohlavec, Češka, Herink (63. Vašíček) – Smrčina, Kukrál – Staněk, Buriánek, Pěchota – Rakovan (54. Basler).

Ševětín: Trnka – Suchan, Šachl, Kupec, Švejda – Hegr, Granov, Dvořák, Hindy – Kyrian, Melichar. Střídal Chovanec.

Blatná si v derby poradila se Strakonicemi. Výsledek zvrátila po změně stran. „I v tomto přípravném utkání jsme ještě se sestavou trochu experimentovali. Po vyrovnané půlhodině jsme postupně přebírali otěže zápasu, do vedení se ale po naší individuální chybě dostali domácí. O poločase jsme si „vysvětlili“ pár nejasností a druhý poločas už pak byl z naší strany o dost lepší. Byť jsme skóre zápasu otočili v náš prospěch, s koncovkou až tak moc spokojeni nejsme. Šance na vstřelení branek bylo daleko víc, tam máme ještě velké rezervy,“ uvedl k utkání s Juniorem asistent trenéra Blatné Roman Remeš.

Po návratu ze soustředění v Tasovicích se Soběslav střetla na umělce na Soukeníku se Sokolem Lom. Trenér Hajič měl kvůli marodce k dispozici pouze jedenáct hráčů. V sedmigólové přestřelce měli navrch spartakovci, kteří zvítězili 4:3 po gólech Kutnera, Chotovinského, Vaňka a Hromady, který si dal deset minut před koncem „vlastence“. V prvním poločase se za Lom trefili Bosnyak s Trantýrem.

Béčko Táborska si v generálce s chutí zastřílelo s kombinovaným týmem Chýnova. Tři góly dal jeden ze dvou pendlů Vandas (podrobnosti přineseme). Třeboň Fraňkovým gólem porazila sezimovoústecký Sokol. Krumlov remizoval v Prachaticích 1:1. Hradečtí zajížděli za přípravou na umělku do Havlíčkova Brodu a trenéra Černocha potěšila jak výhra 3:0, tak první čisté konto obrany.

Střelnici si otevřel Osek proti rakouskému Freinbergu, jemuž nasázel Jakub Říský čtyři góly v rozmezí 25 minut první půle. V koncovce se začalo dařit malšanům. Po Hradci se prosadili pětkrát i proti T. Svinům. Pěti brankami se blýskla posila Ševětína Václav Melichar z Lomnice. Vodňany uštědřily Dražejovu dvouciferný debakl, rozdíl ve výkonnosti byl příliš patrný.


Výsledky přípravných zápasů:

Spartak Příbram – SK SIKO Čimelice 2:0 (1:0)
Branky: Pavlišta, Kučera. UMT Příbram. Více zde.

FC Písek – FK Olešník 3:3 (1:1)
Branky: 45. Pinc, 50. Presl, 57. M. Held – 40. a 80. Lafata, 70. Štos. UMT Písek. Více zde.

Jiskra Třeboň – Sokol Sezimovo Ústí 1:0 (1:0)
Branka: Franěk. UMT Třeboň.

Tatran Prachatice – Slavoj Č. Krumlov 1:1 (1:0)
Branka za hosty: Tauber. UMT Prachatice.

FC MAS Táborsko B – FC Chýnov komb. 7:1 (1:0)
Branky: Vandas 3, Laszák, Smutný, Bryanta, M. Kolář – Sl. Mareš. UMT Soukeník.

FK Varnsdorf – FC MAS Táborsko 1:1 (1:1)
Branky: 11. Čermák - 42. Kouřil (pen.). Hřiště Nymburk. Více zde.

Junior Strakonice – TJ Blatná 1:2 (1:0)
Branky: 43. P. Baloušek - 47. Šejvar, 65. Peleška. UMT Strakonice.

Slovan Havlíčkův Brod – FK Jindřichův Hradec 1910 0:3 (0:2)
Branky: Kučera 2, Toman. UMT H. Brod.

FC ZVVZ Milevsko – Tatran Sedlčany 3:0 (1:0)
Branky: Petr, Vakoč, Pavel Novotný. UMT Milevsko.

TJ ZD Kovářov – Sokol Bernartice 2:8 (2:5)
Branky: 10. vlastní (Smrčina), 18. Voj. Baštýř - 7., 37. a 41. Rakovan, 25. a 72. Staněk, 34. Kukrál, 63. Buriánek, 78. Basler. UMT Milevsko.

TJ Osek – SV Freinberg 8:2 (6:1)
Branky: 41. (pen.) a 79. Šťastný – 13., 15., 33. a 38. Říský, 22. Maroušek, 32. Kinkor, 75. Rybák, 81. Brabec. UMT Písek.

SK Lhenice – SK Vacov 8:3 (3:1)
Branky za vítěze: Prenner, Schön 2, Beran, Iliev, Pořádek, Mahák. UMT Strakonice.

Malše Roudné - Spartak Trhové Sviny 5:1 (3:0)
Branky: Píša 2, Samek, Kadlec, D. Vogl – Gažák. UMT Složiště.

FK Dolní Dvořiště – SK Ševětín 2:8 (0:3)
Branky za Ševětín: Melichar 5, Hegr, Kupec, Švejda. UMT Borovany.

FK Viktoria Žižkov – SK Dynamo ČB 0:0
Více zde.

Sokol Lom – Spartak Soběslav 3:4 (2:2)
Branky: Bosnyak, Trantýr, vlastní (Hromada) – Kutner, Chotovinský, Vaněk, Hromada. UMT Soukeník.

TJ Dražejov – FK Vodňany 1:10 (1:5)
Branky: Hrčka – Šlehofer 4, Hrachovec 3, Pícha 2, Kalianko. UMT Strakonice.

SK Otava Katovice – SK Klatovy 1898 5:1 (4:1)
Branky Katovic: Uher 3, Požárek, Miklas. UMT Strakonice.

Želeč na turnaji o Pohár starosty města Kamenice nad Lipou

Želeč nejprve přešla dvěma góly Brůžka přes domácí Kamenici, ve finále dohnala v posledních dvou minutách dvougólové manko, ale v penaltovém rozstřelu byla přesnější Žirovnice.

Semifinále: TJ Slovan Kamenice nad Lipou – Sokol Želeč 1:2 (0:1)
Branky Sokola: Brůžek 2.
Žirovnice – Pacov 3:0 (2:0)
O 3. místo: Kamenice – Pacov 3:0
Finále: Sokol Želeč – Slavoj Žirovnice 4:4 (2:2), pen. pro Žirovnici

Branky: Šváb 2, Pavličko, Kukučka.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle