Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Milevsko má co dohánět. Zimní přípravu stráví v domácím prostředí

 
sobota, 12. ledna 2019, 16:51

Ani třetí rok po pádu z divize se FC ZVVZ Milevsko nepovedla podzimní část podle představ a znovu skončil v dolní polovině tabulky krajského přeboru. Dvakrát přezimoval jedenáctý, jednou dokonce čtrnáctý. Jaro to už je v podání vzduchotechniků jiná káva. Patří vždy k nejlepším. „Pro nás je hlavně důležité, aby se vyprázdnila marodka,“ poznamenal kouč Strnad.

„Nejsme vůbec spokojeni,“ říká k podzimnímu umístění na 11. místě s 18 body trenér Miroslav Strnad. „Přicházela rána za ranou v podobě zranění a oslabení kádru. Pozitivní byly soudržnost týmu a opět parta,“ hledá klady a zápory.

Milevsko dovedlo čtyři zápasy do vítězného konce, šestkrát remizovalo a osm utkání nebodovalo. „Z naší strany byl nejpovedenější domácí zápas s Krumlovem,“ označil Strnad nejvydařenější duel. Nespokojenost zavládla především po dvou venkovních debaklech.  „Absolutně s Katovicemi a Olešníkem. Bohužel i některé domácí zápasy jsme měli dotáhnout do vítězného konce,“ mrzí ho ztracené body na vlastním stadionu, na němž vyhráli jen v prvním kole s Dražicemi.

Sází na odchovance

Současný kádr ZVVZ tvoří hráči z vlastní líhně. „Zkušenost a mládí je u nás cesta. Je až na malé výjimky tvořený z domácích odchovanců, to je pozitivum,“ těší Strnada a k úrovni krajského přeboru poznamenává: „Až na první místo je to hodně našlapané. Soutěž plní co se přepokládalo. Olešník jede podle očekávání. Katovice jsou také hodně silné. Překvapila Blatná. Čekalo se více od nás a Želče,“ sumarizuje první polovinu přeboru.

Zimní přípravu zahájí Milevsko v polovině ledna. „Poprvé se sejdeme 15. ledna. Samotná příprava bude probíhat jako každou zimu opět v našem areálu. Soustředění proběhne v Putimi,“ uvádí k programu v zimních měsících Strnad, který doufám ve vyprázdnění marodky. „Pro nás nejvíce důležité, abychom se dali zdravotně do pořádku. To je základ!“

Na případném posílení na různých postech se pracuje. Představu o nových tvářích trenér má. „Určitě mám. Uvidíme, jak vše dopadne,“ říká k možným přestupům. Před Milevskem stojí na jaře jednoznačný úkol. „Cíle jsou jasně nastavené. Hrát tuto soutěž i příští sezónu,“ uzavírá trenér Miroslav Strnad.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák