Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čimelice má dovést za udržením Rostislav Grossmann

 
úterý, 8. ledna 2019, 14:01

Fotbalisté SK SIKO Čimelice mají již potřetí v této sezoně nového trenéra. Ze sestupového pásma v krajském přeboru je má v jarních odvetách dovést k záchraně Rostislav Grossmann (59 let), bývalý kouč třetiligového FC Písek. Místní prostřední zná velmi dobře z hráčského působení. Šéf klubu Lukáš Pávec nám prozradil, kdo a co stojí za jeho příchodem do Čimelic.

Co si od angažování zkušeného trenéra slibujete?
Především jsme velice rádi, že Rosťa Grossmann přijal naši nabídku a věříme, že dá týmu další impuls na cestě k záchraně v KP, která je pro nás prioritou číslo jedna. Dále bychom rádi předváděli takový fotbal, který nejenže povede k záchraně, ale bude se i líbit a bavit fanoušky.

Proč jste se k tomuto kroku rozhodli?
S Honzou Růžičkou jsme nového trenéra řešili prakticky ihned od okamžiku, kdy jsme odvolali Pavla Schorníka. Bohužel je v dnešní době problém sehnat nejen hráče, ale i trenéry. Prostředí v Čimelicích je trochu specifické a intenzivně to řešil hlavně Honza Růžička jako sportovní manažer. S možností oslovit Rosťu Grossmanna přišel on a jsem moc rád, že tento velmi zkušený kouč k nám zamíří. Věřím, že právě spolupráce Grossmanna s Růžičkou nás dovede k záchraně v soutěži.

Předseda SK SIKO Čimelice Lukáš Pávec: „Rádi bychom předváděli takový fotbal, který povede nejen k záchraně, ale bude dělat radost i našim fanouškům.“

V jaké funkci bude Růžička pokračovat?
Honza Růžička má funkci sportovního manažera a řeší příchody a odchody hráčů a zároveň se spolu s dalšími lidmi podílí na řízení klubu. Jsem velice rád, že ho u nás máme, protože fotbalem žije opravdu naplno a má velký podíl na tom, že se klub již několik sezon pohybuje v elitní krajské soutěži. Troufnu si říci, že dělá dobré jméno nejen obci Čimelice, ale i svému generálnímu partnerovi – firmě SIKO koupelny.

Úkol má Grossmann jasný, výhodou mu může být, že většinu hráčů nejspíš zná.
Je to tak, většinu hráčů zná a prvořadý úkol je záchrana. Věříme, že náš kádr je dostatečně kvalitní, abychom soutěž zachránili. Prioritou vedení klubu bylo udržet mužstvo pohromadě, a pokud bude možné ho doplnit na místech, kde víme, že to potřebujeme, což by se mělo povést. Když nás nepostihne nějaká šílená marodka jako na začátku podzimu, tak by kádr měl být dostatečně široký.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle