Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Šňůra neporazitelnosti Jankova natáhnuta na deset zápasů

 
úterý, 30. října 2018, 11:03

Český národ oslavoval sto let od založení republiky. Fotbalisté Jankova a Dražic si toto krásné jubileum vyšperkovali vzájemným soubojem, který nakonec výsledkově dopadl mnohem lépe pro domácí celek. Ten z osmi zahrávaných rohových kopů během první půle vytěžil dvě branky.,Jednu přidal po efektní práci Jana Šebelky v druhém poločase a můžeme říci, že si zaslouženě došel pro vítězství 3:0. Vše podtrhl chyceným pokutovým kopem Aleš Pavelec.

Jankov nastoupil podruhé v řadě v červené sadě dresů a ve stejném složení, v jakém před týdnem uspěl v derby na Hluboké. Dražice počítaly větší ztráty a z Precis arény, stejně jako při poslední návštěvě před třemi lety, odjely s prázdnou.

Trenér čtvrtého celku krajského přeboru Marian Horka musel oželet absenci především ofenzivního dua Kromka - Hojdar. A když ze zdravotních důvodů musel po čtvrthodině hry opustit trávník kapitán a nejzkušenější hráč Dražic Miloš Veselý, nevěstilo to pro hosty nic dobrého.

Na post stopera tak musel nastoupit sám hrající trenér Horka a byl tak přítomen prvnímu vážnějšímu ohrožení vlastní branky. V 17. minutě se do slušného zakončení po Šebelkově přihrávce dostal Popelka, jehož střelu Baka vyrazil na rohový kop. Vyloženou gólovku si Jankov vypracoval ve 23. minutě, kdy Sedlic prodloužil dlouhý nákop Loška, Issaka v samostatném úniku nepřelstil výborného Baku, který se vzápětí vyznamenal proti střele Bürgera, kterou s vypětím všech sil vyrazil na břevno vlastní branky.

Převaha domácích fotbalistů byla zúročena ve 31.minutě, kdy si na Sedlicův rohový kop naběhl Vojtěch Bürger, a umístěnou hlavičkou na zadní tyč zařídil Jankovu vedení - 1:0. Dražice během první půle zahrozily jen jednou a bylo z toho břevno. To se rozezvučelo po rohu Štechera a následné hlavičce Lukáše Stuchlíka.

Ve 41.minutě zahrávali Jankovští již osmý rohový kop a opět z něho vytěžili maximum. Tentokráte si na krásný Sedlicův míč naběhl Martin Popelka, a že z těchto pozic dokáže skórovat, by mohli vyprávět na Hluboké - 2:0.

Dvoubrankové vedení domácích v polovině střetnutí bylo zcela zasloužené. Vývoj duelu však domácí tým lehce uchlácholil, a ten po změně stran nedokázal navázat na své předchozí vystoupení. Rázem bylo ve hře mnoho ztrát a zápas postrádal větší tempo. Dražice to samozřejmě vycítily a vysunuly presink hluboko na útočnou polovinu domácích.

Nicméně ze zaběhnutých pořádků nic nevybočilo a snížení mohlo přijít jen po standardní situaci. V 62. minutě měl gól na hlavě Marian Horka, avšak po rohovém kopu hlavičkoval zhruba dva metry nad Pavelcovu branku. Na druhé straně se seznamoval s prostorem a umístěním branky Šebelka, leč v 69. minutě to byla předzvěst následného KO.

To přišlo patnáct minut před koncem duelu, kdy Jan Šebelka Maršánovu přihrávku svojí chytrostí přetavil v oklamání dvou protihráčů a nekompromisním zakončením - 3:0. Alespoň více znervóznět domácí tým v cestě za pohodlným vítězstvím mohli Dražičtí osm minut před koncem. Maršán v pokutovém území fauloval Horku a pískala se penalta. Daniel Štecher jí namířil doprostřed branky, padající Aleš Pavelec jí nohou vyrazil a skvělým zákrokem tak dal razítko na zasloužené vítězství Jankova.

SK Jankov - TJ Dražice 3:0 (2:0)

Branky: 31. Bürger, 41. Popelka, 75. Šebelka. Rozhodčí: Krauskopf - Mach, Kroutl. Delegát: Řezáč. ŽK: 4:2 (Maršán, Fajtl, Bürger, Mužík - Bareš, Stuchlík L.). Střely na branku 8:3, mimo 4:5. Rohy 10:6. Diváků 88.

SK Jankov: Pavelec – Dolejšek, Honner, Lošek, Popelka (72. Kočer) – Fajtl (83. Prediger), Maršán – Bürger, Sedlic, Šebelka (79. Hüttner) – Issaka (60. Mužík).

TJ Dražice: Baka – Fara, Veselý (15. Horka), Hořejší, Bareš – Novotný, Fořt, Štecher, Do Trung (72. Kouřil), Šimák – L. Stuchlík (82. J. Stuchlík).

Nejlepší hráči: Sedlic, Pavelec – Baka.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová
 


 
Reklama