Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Černý Petr zůstal v rukách Protivína

 
pondělí, 29. října 2018, 10:27

Ve 12. kole KP se utkala dvě mužstva z konce tabulky. Domácí už konečně chtěli protrhnout smůlu z předchozích kol na konečně doma vyhrát. A to se Čimelicím nakonec i podařilo, když u obou branek figuroval Václav Hegenbart. Na první přihrál, druhou dal sám.

Od počátku měli Čimeličtí navrch a neustále se drali dopředu. V 5. minutě se dostal na pravé straně k míči Hegenbart a nacentroval do vápna, kde byl nikým nehlídaný Hovorka, a ten hlavou překonal protivínského brankáře poprvé – 1:0.

 V 11. minutě na druhé straně  mohl domácího brankáře ohrozit Moravec, ale Přibyl jeho pokus kryl. Ve 28. minutě měl největší šanci protivínský Jaromír Vorel, kdy postupoval sám na brankáře. Udělal kličku, ale jeho střela skončila v boční síti čimelické branky. Domácí v průběhu první půle pak zmírnili tlak, ale hostům se nepodařilo domácího brankáře vážněji ohrozit. Poločas tak vyhráli domácí 1:0.

Druhý poločas opět začali Čimeličtí aktivněji. V 53. minutě po přihrávce Převrátil hlavičkoval Hegenbart nad protivínskou branku. Hosté v 67. a 68. minutě z přímých kopů neuspěli, vše pochytal domácí brankář.

V 74. minutě pak domácí zahrávali rohový kop Převrátilem. Na jeho centr si naběhl Hegenbart a vstřelil druhou branku domácích – 2:0. O minutu později nebezpečně pálil Listopad, ale těsně vedle. Ještě v téže minutě pak střílel Varhan nad branku.

V 86. minutě pak hostující Moravec vystřelil, ale jeho pokus Přibyl vyrazil na roh. Hosté se v závěru utkání usadili před domácí brankou, ale vstřelit branku se jim nepodařilo. A tak domácí dotáhli zápas do vítězného konce a bylo to jejich první vítězství na domácí

SK SIKO Čimelice - FK Protivín 2:0 (1:0)

Branky: 5. Hovorka, 74. Hegenbart. Rozhodčí: Vican – Sebera, Přibyl. Delegát: Pečenka. ŽK: 4:2 (Převrátil, Káš, M. Viták, Hovorka – Rothbauer, R. Vojta). Diváků: 80.

Čimelice: Přibyl – Řezáč, Listopad, J. Viták, M. Viták – Káš, Převrátil, Varhan, Říha (70. Nosek) – Hegenbart (90. Zelenka), Hovorka. Trenér Jan Růžička.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Mikulenka, R. Vojta, König – Moravec, Říha (83. Sládek), Z. Vorel, Bečvář, J. Vojta (74. Dan) – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle