Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

U posledních Čimelic předčasně skončil trenér Pavel Schorník

 
úterý, 9. října 2018, 22:45

Pavel Schorník už nevede fotbalisty SK SIKO Čimelice. Ve funkci skončil po poslední porážce v Oseku (2:4) a v letošní sezoně krajského přeboru je již třetím odvolaným trenérem.

Osmatřicetiletý Pavel Schorník převzal Čimelice v létě, kdy jeho předchůdce Tomáš Smrčina odešel k píseckému dorostu. Bývalý kouč Bernartic musel od letní přípravy řešit mimořádnou marodku. Sestavu lepil, jak se dalo. Neměl zrovna lehkou úlohu.

Čimelice vstoupily do sezony bezgólovou remízou s Blatnou, pak čtyřikrát po sobě nebodovaly. Jediného vítězství se dočkaly v Roudném, vzápětí potvrdily herní zlepšení ziskem bodu v domácím střetnutí s vedoucím Č. Krumlovem. Následovaly však dvě porážky, ta sobotní v Oseku byla pro Schorníka poslední na střídačce Čimelic. „Bohužel, z Oseka nevezeme žádný bod a to je to nejpodstatnější!“ komentoval Schorník šestou podzimní prohru.

Po devíti odehraných kolech jsou Čimelice s 5 body poslední (stejně má i Protivín), vstřelily pouhých sedm gólů a obdržely jich 25. Nejvíce ze všech.

Po Oseku došla trpělivost

„Výbor klubu po pondělním jednání odvolal trenéra A týmu, důvodem je nelichotivé postavení mužstva v tabulce,“ oznámil šéf klubu Lukáš Pávec, proč se SIKO rozhodlo pro tento krok. „Rád bych jménem oddílu poděkoval Pavlu Schorníkovi za odvedenou práci pro náš klub,“ doplnil Pávec.

Čimelice čekají v závěru podzimu důležitá utkání s ostatními celky z konce tabulky. Už v sobotu hostí Rudolfov (6 bodů), který je v podobné situaci, jedou do Třeboně, přivítají předposlední Protivín (5), cestují do Želče (7), hrají doma Hlubokou a první polovinu končí v Dražicích. V případě uskutečněné plánované předehrávky 16. kola pojedou k nováčkovi do Blatné.

V klubu mají jasno, kdo usedne na volné trenérské křeslo. „Tým povede do zimní přestávky sportovní manažer Jan Růžička,“ prozradil Pávec, že bývalý čimelický kouč dojede kalendářní rok.

Odvolaní trenéři v krajském přeboru 2018/19

Ladislav Táborský (Olešník) po 1. kole, více zde

Libor Zeman (Lom) po 6. kole, více zde

Pavel Schorník (Čimelice) po 9. kole

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák