Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenéři Matouš s Tomáškem se ohlédli za derby Rudolfova proti Roudnému

 
úterý, 9. října 2018, 18:47

Rudolfovu ani Roudnému se v této sezoně krajského přeboru moc nedaří a ve vzájemném sobotním duelu obou rivalů se očekával vyrovnaný souboj.

Utkání ale mělo poměrně jednoznačný průběh a v 52. minutě poté, co roudenský kapitán Píša vsítil třetí gól svého mužstva, bylo o osudu zápasu prakticky rozhodnuto. Základ k úspěchu položil na konci prvního poločasu dvěma góly v rozmezí pěti minut stoper Roudného Ondřej Cahyna.

„Nepochopitelné jsou pro mě individuální chyby při standardních situacích, po kterých Cahyna hlavičkoval dvakrát do prázdné brány. Takhle se fotbal hrát nedá,“ kroutil po utkání hlavou domácí kouč Otakar Matouš. Posledních pět minut první půle, během kterých oba góly padly, bylo pro výsledek rozhodujících. „Cahyna výraznou měrou přispěl k tomu, že jsme vyhráli. Asi budeme ještě dlouho poslouchat, že dal dva góly,“ usmíval se trenér Malše Roudné Marcel Tomášek.

Po hodině hry vykřesal jiskérku naděje pro Rudolfov Radim Pouzar, jenž z penalty snížil na 1:3. „Potom jsme konečně začali hrát, ale Vo Son a po něm Vejvar v dobrých šancích netrefili bránu. Nechci se vymlouvat, ale dlouhodobě nám chybí tři nebo čtyři hráči, a nemáme za ně stejně kvalitní náhradu,“ posteskl si rudolfovský Matouš.

Rudolfov je nyní čtrnáctý a nachází se v hluboké krizi. „Nikdo nám ale nepomůže, musíme se z toho dostat sami. Kluci musí víc chodit na tréninky a taky je třeba stmelit partu. Zlomit to můžeme tím, že získáme v nějakém utkání tři body. Potřebujeme je jako sůl,“ hledá recept na to, jak se ze šlamastiky dostat, Otakar Matouš. Rudolfov by se mohl inspirovat třeba Roudným, které na to bylo před sobotním duelem stejně bídně.

Co fotbalistům Malše pomohlo? „To, že jsme konečně protrhli střeleckou nemohoucnost, která nás v posledních zápasech provázela. Šance jsme si vytvářeli, ale nedokázali jsme je proměňovat,“ říká trenér Tomášek. Jestli se Roudné odrazilo ode dna a jeho výkony půjdou nahoru, to se ukáže v dalších kolech. V tom příštím přivítají Třeboň, kde nastupují exroudenští Vávra, Růžička a Lonsmín. Ještě vloni stáli na druhé straně barikády "střelec" Cahyna a Kodras.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Ján Honza
 


 
Reklama