Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Lom se vrátil do čela, na chvostu zůstávají Čimelice

 
neděle, 2. září 2018, 18:45

Jako první v nedělním pořadu zahájil nováček Lom proti Oseku. Na táborské Svépomoci si udržel mimořádnou bilanci. Podruhé tu vyhrál 4:0. Hluboké potřetí v řadě vyhrála rozdílem jediného gólu. S Protivínem se prosadil exroudenský zadák Kössl. Do třetice zvítězily i Dražice. Proti Třeboni o tom rozhodly dvě Hojdarovy branky již do pauzy. První tříbodový zisk bral Jankov s Čimelicemi, kterým uštědřil nepopulárního bůra.

NEDĚLNÍ VÝSLEDKY 4. KOLA KP


TJ Sokol Lom – TJ Osek 4:0 (1:0)

Branky: 36. Bosnyak, 52. a 67. Neužil, 82. Kolací. Rozhodčí: Dunovský - Klátil, Koranda. Delegát: Šafránek. ŽK: 3:1 (Vysušil, Jelen, Šimák – Benda). Diváků: 150.

Lom: Chylík – Jelen, Vesecký, Vysušil, Kořenský – Balogh (85. Voneš), Šimák (70. Rabiňák), Janů, Kloc (55. Kolací) – Bosnyak (83. Císař), Neužil. Trenér Libor Zeman.

Osek: Kozlík – Blatský (74. Hřebíček), Krejčí, Carda, Benda – Brabec, Hoch (66. Hájek), Maroušek, Hosnedl – Lávička, Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Neužil – nikdo.

Nováček z Lomu má vstup do přeboru jako hrom. Ve čtvrtém kole navázal doma proti Oseku na výborné výsledky z prvních třech duelů a dokráčel si pro výhru 4:0.

„První poločas ale byl, řekněme, vyrovnaný. Soupeř nás zlobil po křídlech. Velkou šanci si sám vypracoval Honza Šimák, jenže nebyl úspěšný,“ poukazoval na brankovou možnost domácího záložníka trenér Libor Zeman.

Zahozená šance nakonec nováčka ani mrzet nemusela, ještě v úvodní půli totiž zafungovala spolupráce forvardů David Neužil a Jaroslav Bosnyak a druhý jmenovaný po přihrávce do vápna dával prakticky do prázdné brány – 1:0. Pro útočníka Lomu to byla pátá branka. Jako jediný skóroval v každém dosavadním kole.

Také ve druhé půli měli dobré chvilky oba domácí útočníci. V 52. a 67. minutě si role prohodili a dvěma góly dostal Osek na lopatky David Neužil. „Od tohoto stavu jsme tam ještě měli další šance, ale ta zakončení už byla na moje gusto moc ležérní,“ hodnotil ofenzivu svého mužstva za prakticky rozhodnutého stavu Zeman. Lom se v závěru přece jenom dočkal ještě jedné branky, v 82. minutě uzavřel skóre duelu střídající veterán Petr Kolací (43 let) – 4:0. 


SK Jankov – SK SIKO Čimelice 5:1 (1:0)

Branky: 26. a 49. Mužík, 59. Bürger, 77. Maršán, 84. Kočer - 56. Nekl. Rozhodčí: Jarolím - Herzog, Reisner. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:4 (Maršán - Listopad, Nosek, Převrátil, J. Viták). Diváků: 150.

SK Jankov: Komárek - Jirkovský, Lošek, Kroneisl, Popelka (86. Beránek) - Maršán, Fajtl - Dolejšek (79. Hüttner), Šebelka, Bürger - Mužík (74. Kočer). Trenér Petr Kadlec.

Čimelice: Přibyl - Zelenka (78. Říha), Listopad, J. Viták, Rambous - Řežábek, Nekl, Převrátil, Nosek - Hegenbart, M. Viták (58. Káš). Trenér Pavel Schorník.

Nejlepší hráči: Kroneisl, Popelka - Listopad, Převrátil.

V Precis aréně se odehrál souboj vloni divizního Jankova a šestého celku loňského KP Čimelicemi. Oba celky v úvodu letošní sezóny řeší velké problémy s absencemi, nevyjímaje dnešního utkání. Na kontě měly shodně jeden bod, a oba shodně pomýšlely na vylepšení této bilance. Favoritem byl domácí tým, pro který měl být velkým přínosem návrat zkušeného Marka Kroneisla, který trenérskému tandemu Kadlec – Maxa chyběl od začátku března. A to se do puntíku potvrdilo!

První poločas nabídl na těžkém podmáčeném terénu hodně bojovný fotbal s velkým množstvím faulů. Ale první šance přišla po Loškově ruce, po které zahrával přímý kop Převrátil, jenže domácí branku z dobré pozice minul. Domácí útoky nijak valné nebyly, ale v 26. minutě se dostali do vedení, když Dolejšek vysunul Romana Mužíka a ten střelou k tyči nedal Přibylovi šanci - 1:0. Převrátil dostal ještě jednu možnost z přímého kopu v 36. minutě. Tentokrát mířil o dost přesněji, ovšem na Komárka nevyzrál.

Čtyři minuty po pauze jankovští po akci na pravé straně znovu Mužíkem skórovali a vypadalo to s nimi dobře - 2:0. Jenže by to nebyli oni, kdyby se i ve čtvrtém utkání po sobě nedopustili hloupého momentu, po kterém inkasují. V 56. minutě po Maršánově malé domů chtěl Komárek udělat kličku Noskovi. Ten mu však balón vypíchl a do prázdné branky pohodlně skóroval - 2:1. „Nevím, jestli se už tomu mám smát nebo brečet, protože tohle jsem ve fotbale ještě nezažil, abychom se čtyři zápasy po sobě dopustili takových teatrálních chyb, ze kterých inkasujeme. Dnes to tolik třeba nemrzí, protože jsme to dotáhli do zdárného konce, ale je to něco neskutečného,“ komentoval s hlavou v dlaních tuto komickou situaci asistent trenéra Petr Maxa.

Jak zmínil, Jankov to tolik mrzet nemuselo, protože hned po třech minutách vrátil dvougólové vedení exdiviznímu celku Vojtěch Bürger - 3:1. Vrátit Čimelice na dostřel mohl v 69. minutě Hegenbart, jenže Komárek svojí předchozí chybu odčinil skvělým zákrokem a hostujícího hráče vychytal. V závěru přidal po individuální akci čtvrtý gól Jankova David Maršán a v 84. minutě nachytal Přibyla na švestkách střídající Daniel Kočer - 5:1. Výsledek vypadá jednoznačně, Čimelice však v Precis aréně zanechaly dobrý dojem.

TJ Dražice – TJ Jiskra Třeboň 2:0 (2:0)

Branky: 25. a 40. (pen.) Hojdar. Rozhodčí: Šafránek - Kaštánek, Polák. Delegát: Kučera. ŽK: 4:4 (D. Štecher, L. Stuchlík, Veselý, Hojdar – Holzepl, Vávra, Průcha, Pučejdl). Diváků: 100.

Dražice: Baka – D. Štecher, Fořt, Fara, Horka – L. Stuchlík, Veselý, Hořejší, Novotný (68. Böhm) – Hojdar, M. Stuchlík (85. Špale). Hrající trenér Marian Horka.

Třeboň: Kopecký – Koktavý (76. T. Tůma), Pučejdl, Bíca (21. Cimerhanzl), Týnavský – Matoušek (65. Schneider), Růžička, Vávra, Doležal – Holzepl, Průcha. Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Hojdar, celý tým – Vávra.

Dražice našly nového kanonýra. Osmadvacetiletý obránce Michal Hojdar dnes nastoupil nezvykle v útočné dvojici s Matyášem Stuchlíkem a dvěma brankami sám rozhodl o třech bodech proti Třeboni.

Zápas hraný na těžkém terénu nepřinesl v prvních minutách výraznější vzruch, až se ve 25. minutě postavil k přímému kopu dražický kapitán Veselý a Hojdar dostal hlavou míč za Kopeckého – 1:0.

Podruhé Hojdar třeboňského gólmana překonal z pokutového kopu, ve vápně zahráli hosté rukou a sudí Šafránek ukázal na bílý puntík. Nekompromisní střela a poločasových 2:0 pro domácí, kteří toužili potvrdit tři body z Rudolfova. Třeboň se v úvodním dějství směrem dopředu zmohla na dvě střely, s nimiž ale brankář Baka neměl větší starosti.

„Ve druhé půli už nám docházely síly, ale ubojovali jsme to. Na každé straně bylo po jedné dvou střelách, které ale brankáři pochytali,“ hodnotil dění po změně stran vedoucí domácího týmu Vlastimil Stuchlík. Dražice se po třetím vítězství po sobě vyhouply na třetí příčku tabulky.

TJ Hluboká nad Vltavou – FK Protivín 1:0 (0:0)

Branka: 67. Kössl. Rozhodčí: Peterka - Macko, Kroutl. Delegát: Janíček. ŽK: 4:2 (Rubick, Kadlec, Valenta, Říha – Vojta, R. Vorel). Diváků: 150.

Hluboká: Šiller – Jonáš, Legdan, Kössl, Čermín – Kadlec (85. Turek), Rubick, Lovička (54. Říha), Němec – Antoš (82. Adam), Valenta (54. Stráský). Trenér František Cipro.

Protivín: Hanus – König, Moravec (77. Mikulenka), R. Vojta, Fiala – Bečvář, Dan, Říha, Zb. Vorel – J. Vorel, Barbotkin. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Šiller, Legdan, Kössl - J. Vorel, Hanus.

„Narazili jsme na hodně nebezpečného soupeře,“ sdělil hned na úvod Jihočeskému fotbalu hlubocký vedoucí týmu a dlouholetý činovník František Šůna. Protivín sice nakonec v podzámčí padl po výsledku 1:0, kdyby ovšem v 56. minutě, ještě za bezbrankového stavu, proměnil Zbyněk Vorel samostatný únik, mohlo být všechno jinak. Brankář Šiller tady předvedl pro Hlubokou zákrok dne.

Na druhou stranu Hluboká mohla vést po prvním poločase klidně o dvě branky, Tomáš Antoš měl dvě šance, ale také hostující gólman Hanus se vytáhl.

Rozhodující moment se udál v 67. minutě. Obránce Patrik Kössl dokázal centr po standardce procpat hlavou z velmi ostrého úhlu do sítě – 1:0. Protivín po inkasované brance hrozil spíš ze standardních situací, ale vysoké míče obrana v čele s Legdanem a právě Kösslem sbírala bezchybně.

Gólman Jiří Šiller (32 let) po návratu z Rakouska zatím přináší Hluboké štěstí. Nastoupil potřetí a opět to byl vítězný zápas. Dnes si připsal první čisté konto.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle