Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestava sezony KP: Kvarteto Hajdušek, Legdan, Pouzar a Koutný obhájilo loňskou nominaci

 
neděle, 1. července 2018, 11:39

Ideální jedenáctku sezony krajského přeboru v rozestavení 4 – 3 – 3 obsadili zástupci devíti týmů. Trojlístek hráčů má postupující J. Hradec, po jednom dodaly Katovice, Dražice, Rudolfov, Olešník, Hluboká, Protivín, mistrovská Želeč a sestupující S. Ústí. Čtveřice hráčů zopakovala zvolení do minulé jedenáctky sezony, potřetí za sebou se v ní objevují Legdan, Hajdušek a Pouzar.

Místo mezi tyčemi obsadil sezimoústecký Zbyněk Sedloň. Brankář Sokola patřil mezi nejlepší hráče nováčka, avšak k udržení mezi elitou kraje to nestačilo. V defenzivě před ním je čtveřice stoperů. Co jméno, to zkušenost. Ve vzduchu nepřekonatelný Stanislav Legdan z Hluboké, hrající trenér zachráněných Dražic Marian Horka a hradecký Tomáš Beránek, jenž odehrál všechna utkání. Tomáš Hajdušek (Katovice) byl na jaře pracovně v zahraničí a na hře obrany to bylo citelně znát. Sotva se na poslední dvě utkání vrátil, udržela zadní řada dvě nuly. Tolik měly jeho výkon a samotná účast vliv na mužstvo.

Ve středové řadě má místo špílmachr a mistr standardek Rudolfova Radim Pouzar, který většinu jara nastupoval v útoku. Poslední tři zápasy vynechal kvůli operaci kolena. Podle jeho slov si oddechli i rozhodčí, kteří mu udělili šestnáct žlutých karet. Tahounem druhého Hradce byl jako už poněkolikáté výkony nepřehlédnutelný středopolař Radim Koutný. Výrazně mu sekundoval z postu levého záložníka benjamínek Filip Votava, který byl nejlepším kanonýrem krajského vicemistra.

Na hrotu řádil olešnický útočník Lukáš Dudek, který ve 26 zápasech skóroval třicetkrát. Kapitán vítězné Želče Michal Brůžek nasbíral nejvíce nominací (devět) a na konci jara se prostřílel na druhé místo střelecké tabulky. Po zásluze se tak stává Hráčem sezony. Útok Protivína táhl kapitán Jaromír Vorel (23 gólů), ale nepovedený závěr sezony ze strany celého mužstva ho připravil o další góly a nominace.


Ideální sestava sezony 2017/18 KP podle Jihočeského fotbalu

Zbyněk Sedloň (S. Ústí/5)

Stanislav Legdan (Hluboká/5), Tomáš Beránek (J. Hradec/6), Tomáš Hajdušek (Katovice/6), Marian Horka (Dražice/5)

Radim Koutný (J. Hradec/8), Radim Pouzar (Rudolfov/7), Filip Votava (J. Hradec/8)

Jaromír Vorel (Protivín/7), Lukáš Dudek (Olešník/8), Michal Brůžek (Želeč/9)


B-tým

Martin Blažek (Želeč/4)

Dominik Uhlík (Protivín/4), Martin Petr (Milevsko/4), Ondřej Kosobud (Želeč/4), Martin Šahajda (Olešník/4)

Petr Novotný (Dražice/3), Jakub Říský (Osek/5), Sebastian Hosnedl (Osek/4)

Radek Novotný (Želeč/6), Václav Hegenbart (Čimelice/5), Tomáš Antoš (Hluboká/5)

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama