Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krajský pohár se stal kořistí Vodňan. N. Včelnici porazily i napodruhé 3:1

 
čtvrtek, 7. června 2018, 00:50

Navlas stejným výsledkem jako v prvním střetnutí skončila středeční odveta finále regionálního kola Českého poháru. Loňský obhájce poháru N. Včelnice držel naděje na smazání manka z úvodního zápasu více než hodinu, ale pak Vodňany v rozmezí deseti minut vsítily tři góly a do klubové vitríny přidaly další trofej. V celostáním předkole se mohou těšit na atraktivního soupeře.

K odvetě nenastupovalo ani jedno mužstvo kompletní. „Máme jen jedenáct hráčů, víc jsme jich uprostřed týdne dohromady nedali,“ poznamenal včelnický předseda Luboš Cypra. Po zahřívací čtvrthodince se začaly rodit první velké šance. Poločasový seriál zahozených příležitostí odstartoval domácí Rauscher, který tváří v tvář brankáři mířil nad. Hosté odpověděli dorážkou Nebeského do gólmana Váverky. Zakrátko nastřelil vodňanský útočník Polanský z úhlu tyč.

Po půlhodině mohl otevřít skóre Rauscher, ale nastřelil jen Holického v brance, na druhé straně měl jedinečnou možnost rychlonohý Pacholík, ale jeho pokus dokázal Váverka vyrazit na roh. Domácí jednička se blýskla i proti povedené hlavičce Šlapanského.

Druhý poločas začal pro domácí šokem. Hosté útočili především krajními záložníky, kteří dělali domácím hráčům velké starosti. Už ve 47. minutě zakončil bezchybně jeden z útoků kapitán Marek Petráš. Zdálo se, že k vyrovnání dvougólového manka mají hráči N. Včelnice už jen kousek. Byli aktivnější, ale postupně jim začaly docházet síly a tři hrubé chyby zadní řady je stály přijatelnější výsledek.

Vodňany po hodině nejprve nastřelily Hrachovcem břevno a v 66. minutě přišla nepovedená malá domů stopera Jaroše, tu dostihl mladíček Matěj Polanský a s klidem zkušeného mazáka obešel brankáře a vyrovnal. V 74. minutě se dočkal i smolař Jaroslav Rauscher, když využil další Jarošovu chybu v rozehrávce na půlce. Čtyři minuty nato zaváhala hostující obrana potřetí a domácí kapitánem Lubošem Kuncem nemilosrdně trestali. Vodňanští se radovali z dalšího triumfu v krajském poháru, z rukou Jiřího Kureše převzali vítězný pohár, míč a finančí prémii pět tisíc korun.

Vítězná rozlučka

Pro trenéra Václava Hrachovce to bylo vítězné loučení. Na vodňanské střídačce stál se svým realizačním týmem naposledy. „Je to slabá náplast na to, co jsme si přáli. Raději bych vítězství v poháru vyměnil za postup do krajského přeboru,“ uvedl zklamaný kouč. „Včelnice nehrála špatně, nám chyběli tři hráči ze základu a to se na naší hře podepsalo. Pokud nastoupíme v optimální sestavě, má to nějakou kvalitu. Máme velmi mladé mužstvo, dnes hrálo tuším šest hráčů ročníku 2000 a dva 2001. Mají perspektivu, potencionál, ale v současné době ještě nejsou schopni podobné zápasy zvládat. Do budoucna by to ale mělo být určitě vidět,“ věřil Hrachovec, že fotbal ve Vodňanech ještě neřekl poslední slovo.

Od fotbalu si chce dát na nějaký čas přestávku. „Je to pod dojmem událostí poslední dnů, které mi otrávily fotbalový život. Je to bezmoc, ubohost. Jediné, co mě napadlo, je skončit. Začíná to od rozhodčích, lobingu klubů až po nasazování rozhodčích,“ prozradil Václav Hrachovec hlavní důvod svého odchodu po inkriminovaném střetnutí v Bavorovicích, které Vodňanským zhatilo celou sezonu.   


FK Vodňany – TJ Nová Včelnice 3:1 (0:0)

Branky: 68. Polanský, 74. Rauscher, 78. Kunc – 47. Petráš. Rozhodčí: Kaštánek – Žemlička, Jevčák. ŽK: 2:0 (Konvička, Bečvář). Diváků: 70. První utkání 3:1 (více zde).

Vodňany: Váverka (87. Vondrášek) – Šourek (53. Funda), Konvička, L. Jizba (85. Kašpar), Hubáček – Bečvář, Hudák, Kunc, P. Hrachovec (84. D. Jizba) – Polanský (81. Kalianko), Rauscher. Trenér Václav Hrachovec.

N. Včelnice: Holický – Tuček, Blažek, Jaroš, Vokuš – Petráš, Hornát, Šlapanský, Mareš – Pacholík, Nebeský. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči podle JF: Váverka, Kunc – Petráš, Mareš

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle