Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Želeč slaví titul krajského přeborníka. Hladké výhry Čimelic a Táborska B

 
sobota, 26. května 2018, 20:31

Desátým jarním vítězstvím v řadě a v nejkratším možném termínu dokráčela Želeč k zaslouženému zisku šampiona kraje. V dalších zápasech vyhrály na domácí půdě rozdílem pěti gólů Čimelice a béčko Táborska. Rudolfov udolal hattrickem Pouzara Osek, Protivín připravil Katovicím pátou porážku po sobě zásluhou stopera Uhlíka. Poslední Dačice vzdorovaly Olešníku, který opět spoléhal na nejlepšího střelce soutěže Dudka. Podobnosti připravujeme.

Sobotní výsledky 27. kola KP


FC MAS Táborsko B – TJ Dražice 5:0 (3:0)

Branky: 16., 17. a 84. Valenta, 43. a 56. Vandas. Rozhodčí: Dunovský – Kaštánek, Žemlička. Delegát: Pípal. ŽK: 2:2 (Laszák, Souček – Petr Novotný, Hojdar). Diváků: 151.

Táborsko B: Satrapa – Škarda, Laszák (46. Větrovský), Klusák, Dudl – Peterka – Valenta, Kopřiva (71. Kubec), Souček, Vozihnoj (Radosta) – Vandas (81. Novák). Trenér Zdeněk Koukal.

Dražice: Baka – Valášek (46. Böhm), Horka, Hojdar, Hořejší – D. Štecher, Veselý (46. Bareš), P. Novotný, M. Stuchlík – L. Stuchlík (79. Smutný), J. Štecher. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Valenta – Baka

Okresní táborské derby začalo svižně a hostující Lukáš Stuchlík se dvakrát dostal do slibné situace po dobře kopnutých rohových kopech, ale Satrapu nepřekonal. To probudilo spícího tygra, a ten začal lovit. Po čtvrthodině se poprvé prosadil střelec utkání Tomáš Valenta – 1:0. A pak se stalo něco nečekaného, protože už o minutu později lovil dražický Baka ze sítě podruhé. A znovu se o to zasloužil nekompromisní Valenta – 2:0.

Hosty to pochopitelně zaskočilo a ztratili počáteční jiskru a naprostou kontrolu nad trávníkem získali zaslouženě domácí. Hosté se sice občas snažili zahrozit ze standardních situací, ale ty na ohrožení Satrapovy branky nestačily. Hráči Táborska pevně třímali taktovku v rukou a uzavřeli poločas třetím gólem, jehož autorem byl Pavel Vandas – 3:0.

Druhá polovina střetnutí se odehrávala převážně před Bakovou brankou. A ten sebou hodně mrskat po zemi i ve vzduchu, aby svoji svatyni ubránil od pohromy. Ovšem ač dělal, dalšímu záznamu do listiny střelců Vandasovi nezabránil -  4:0. A svůj skvostný zápas zakončil těsně před koncem Valenta svým třetím gólem – 5:0.

Zdeněk Koukal, trenér Táborska B: „Jsem rád, že kluci zápas odmakali naplno. Čeká nás dovolená a kluci se se soutěžním ročníkem rozloučili důstojně. Soupeř se sice snažil, měl nebezpečné standardky a šance na začátku, a to bylo málo. Ale musím ocenit, že se určitě vydali z posledních sil. Možná na to i doplatili, protože se pořád snažili běhat, ale udrželi jsme je svojí kombinační hrou. Jim to muselo hrozně rychle ubírat síly a bylo to znát i na pohybu. Pro některé z kluků to byl před dovolenou poslední zápas v táborském dresu, odcházejí se ctí, podali skvělý výkon.“

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic: „Bohužel jsme nedokázali proměnit dvě veliké šance na začátku zápasu a prakticky z protiútoku udeřili domácí poprvé. A za malinkou chvilku i podruhé. Dva slepené góly kluky srazily do kolen a oni sklopili hlavy. Nedařilo se nic a domácí ovládli hřiště. Nakonec vyhráli zaslouženě, uběhali nás, vydali jsme spoustu sil. Měli i hodně dalších šancí, ale Baka toho dost vychytal.“


SK SIKO Čimelice – Sokol Sezimovo Ústí 6:1 (3:0)

Branky: 17. Suchan, 31. Hegenbart, 45. Hadáček, 59. Řezáč, 77. Nosek, 83. (pen.) Převrátil – 90. (+2) Kadlec. Rozhodčí: Tupý - Krčín, Koranda. Delegát: Brož. ŽK: 2:1 (Pšenička, Říha – A. Kutner). Diváků: 60.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Řezáč (63. T. Zelenka), Listopad, Viták (66. Nosek) – Hadáček, Převrátil, Nekl, Říha (80. Bašta) – Suchan, Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

S. Ústí: Sedloň – Hladík, Doubek (69. Vinš), Vilímek, P. Kutner – Mrúz, Šmíd (69. Nikl), Bartáček, Podroužek – Irsa (76. Kadlec), A. Kutner. Trenér Matěj Pěknice.

Nejlepší hráči: Hadáček, Hegenbart, Nekl – nikdo

Zápas Čimelic proti sezimoústeckému nováčkovi skončil jasnou výhrou favorita, který se tak drží na třetí pozici. Už po dvou minutách mohli domácí vést, ale Převrátilovu hlavičku po centru Hadáčka vyrazil Sedloň na rohový kop. Hadáček se s dalším výborným centrem vytasil o chvíli později, ale ani Říha nemířil dobře. Na druhé mohl v jedné z minima šancí hostů skórovat Hladík, ale ani on netrefil zařízení. Uspělo až na druhé straně duo Říha Suchan – 1:0.

Aktivní Hadáček se po půlhodině hry vytasil s dalším parádním centrem, se kterým už neměl problém domácí kanonýr Václav Hegenbart. Sám Jaroslav Hadáček ještě do poločasu zvýšil na 3:0 a vzhledem k obrazu hry už nebylo moc o co hrát. Vlastně ano, o skóre.

To postupně navýšili po rohovém kopu Karel Řezáč, Václav Nosek a po faulu na muže zápasu Hadáčka se z hranice penalty nemýlil Radek Převrátil. Sezimovo Ústí dokázalo v nastavení alespoň zkorigovat stav střídajícím Kadlecem, ale odlepit se ze 14. pozice jim to samozřejmě nepomohlo – 6:1.


SK Rudolfov – TJ Osek 3:2 (1:1)

Branky: 41., 59. a 82. (pen.) Pouzar – 6. Hoch, 63. (pen.) Říský. Rozhodčí: Přibyl - Jarolím, Macko. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:4 (Syrovátka, Pouzar, Prokeš – Krejčí, Kuneš, Benda, Říský). Diváků: 100.

Rudolfov: Pícha (9. Vejvar, 90. Žoček) – Tyrpák, Novotný, Hajný, Kuna – Prokeš, Šindelář, Syrovátka, Sládek – Pouzar, Baščevan. Trenér Otakar Matouš.

Osek: Vojta – Kuneš, Krejčí, Carda, Maroušek – Brabec, Benda, Kroupa, Hoch, Hosnedl (60. Hájek) – Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Pouzar, Hajný, Syrovátka – Vojta

Rudolfov dával sestavu dohromady s obtížemi. Zdravotní i pracovní důvody znamenaly to, že domácí trenér Matouš neměl k dispozici například náhradního brankáře, což pocítil už v 9. minutě. Gólman Pícha neudržel Hochovu ránu z dálky a vykloubil si při ní prst. Následovalo střídání a do brány se za stavu 0:1 po Hochově trefě postavil obránce Zdeněk Kuna.

„A zvládl to výborně. Měl tam tři čtyři rány z dálky, jinak ho Osek ani moc neprověřil. Soupeř byl sice v prvním dějství aktivnější, ale po změně stran už jsme to byli my, kdo kontroloval hru,“ řekl redakci rudolfovský zpravodaj Petr Hlubocký. Potíže se sestavou a obsazením brankářského postu měl i Osek, mezi tyčemi stál při absenci Hulínka s Budošem debutující Pavel Vojta.

Domácí mužstvo stihlo ještě do obrátky srovnat skóre, Radim Pouzar se postavil k tomu, na co by mohl mít v krajském přeboru patent – rozehrávce přímého volného kopu – a střelou přes zeď se nemýlil – 1:1.

Následně si v 56. minutě Syrovátka mohl dovolit luxus neproměnit samostatný nájezd na Vojtu, ale byl to Pouzar, kdo přispěchal s další brankou. Jeho tečovaná rána z 59. minuty znamenala vedení Rudolfova 2:1. Sporná situace ze 63. minuty znamenala pro Osek vyrovnání. Pouzar podle sudího v pokutovém území fauloval protihráče a Jakub Říský se nemýlil. Z jediné šance hostů ve druhém poločase to tak bylo rázem 2:2. Tlak domácího týmu ale sílil a vyústil v penaltu také na druhé straně – ruku na brankové čáře bezpečně potrestal z puntíku Radim Pouzar a zkompletoval hattrick – 3:2.


Centropen Dačice – FK Olešník 1:3 (0:1)

Branky: 57. Celý – 45. a 73. (pen.) Dudek, 90. Votava. Rozhodčí: Herzog - Reisner, Kříž. Delegát: Janíček. ŽK: 2:2 (Jindra, Beníček – Vařák, Nýdl). Diváků: 33.

Dačice: Zejda  - Nosek (71. Máša), Celý, Kněžínek, Mašát – Šimánek, Svoboda (83. Beníček), Jindra, Křivánek – Smejkal. Trenér Dušan Lovětínský.

Olešník: J. Studnička – M. Studnička, Kalášek, Nýdl, Šahajda – Vařák (83. Szep), Heller, Chlumecký, Šíma – Tressl (46. Votava), Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: Zejda, Celý – Šahajda, Kalášek

První poločas byl vcelku vyrovnaný, průměrný a místy i podprůměrný. Domácí drželi s hosty krok, i když ti měli mírně navrch. Jenže ani jedna ofenziva si nedokázala vytvořit nějakou lepší finální situaci, která by vedla ke gólu. Ten nakonec padl po dlouhém čekání až v poslední minutě, když z branky vyběhl do pole Zejda, aby hasil chybu svých spoluhráčů, Ti pustili do samostatného úniku Lukáše Dudka, který svým důrazem připravil gólmana o balon a do prázdné branky merunu zasunul – 0:1.

Po přestávce přece jenom hosté zlepšili hru dopředu a bylo to znát. Zatlačili domácí hráče na jejich polovinu a dobývali jejich branku. Ovšem Dačice z ojedinělého útoku a standardní situaci brankový stav srovnal hlavičkou Petr Celý – 1:1. Ale to bylo ze strany Centropenu vše.

Naopak druhý úspěch zařídil znovu Lukáš Dudek proměněním penalty za faul v pokutovém území – 1:2. Muži trenéra Dušana Lovětínského museli hru otevřít a hráli v touze po dalším vyrovnání vabank. Toho ovšem využili hosté a skóre uzavřel v poslední minutě střídající David Votava, když na Zejdu postupoval zcela sám ještě s Dudkem – 1:3.

„Výsledek je nakonec spravedlivý. Hosté byli víc na míči, ale my jsme mu byli důstojným soupeřem. Nepříjemný byl ten první gól do šatny,“ uznal Milan Točík, předseda Dačic. „Ten první poločas byl tak nějak nevýrazný, oboustranně nezajímavý. Přesto jsme na tom byli líp a Dudek nás přivedl do vedení. Jenže po pauze domácí srovnali, a to nás paradoxně přece jenom probudilo. Pojistili jsme si vítězství dalšími dvěma góly a vyhráli. Mimoto jsme měli další tak tři tutovky. Teď nás čeká béčko Táborska,“ prohlásil olešnický kouč Ladislav Táborský.


Sokol Želeč – Jiskra Třeboň 5:2 (3:1)

Branky: 15. a 36. Brůžek, 51. a 70. Novotný, 34. Fiala – 5. a 85. Průcha. Rozhodčí: Lovětínský – Polák, Jevčák. Delegát: Eibl. ŽK: 1:2 (Pavličko - Cahyna, Bednář). Diváků: 95.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kosobud – Fiala, Švec (71. Holub), Šváb, Kukučka – Rabiňák (66. Kloc) – Brůžek (76. Bosnyak), Novotný (83. Froněk). Trenér Roman Lukáč.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Hami, Cahyna (66. T. Tůma), P. Tůma – Matoušek (56. Pancíř, 77. Franěk), Koktavý, Kodras, Bednář – Průcha, Holzepl. Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: celý tým, Novotný Brůžek – Průcha, Holzepl

Domácí nastoupili do zápasu s vědomím, že případným vítězstvím se stanou vítězi KP. Začátek ovšem nezačali dobře, když již v 5. minutě prohrávali gólem hostujícího útočníka Martina Průchy. Branka jimi ovšem neotřásla. Za deset minut bylo vyrovnáno. To se otočil na vápně domácí kapitán Michal Brůžek a výstavní ranou do šibenice nedal Skálovi šanci.

Od té doby převzali Želečtí otěže zápasu a soupeře přehrávali. Zaslouženého vedení se dočkali v 34. minutě. Po Švecově nastřelené tyči dorážel David Fiala. O dvě minuty později uzavřel skóre prvního poločasu opět Brůžek hlavou po přesném centru Škrábka.

Ve druhém poločase domácí ještě zvýšili tlak a důraz a skóre začalo narůstat. V 51. minutě dorazil Radek Novotný přihrávku Švece. V 70. minutě dokončil svoje sólo opět Novotný. Po tomto gólu domácí v klidu kombinovali a na hřišti dominovali. Radost jim nezkazil ani třeboňský Průcha, který upravil konečné skóre na 5:2.

Závěrečným hvizdem rozhodčího nastaly želečské oslavy titulu. Domácí zcela po zásluze zvítězili a slaví historické vítězství v krajském přeboru.


FK Protivín – SK Otava Katovice 3:1 (0:0)

Branky: 2. J. Vorel, 20. a 57. Uhlík – 29. Uher. Rozhodčí: Peterka – Hoch, Toucha. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:2 (Rothbauer – Horejš, Kagui). Diváků: 100.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Uhlík, Ruczkowski, Hála (46. Mikulenka) – Fiala (86. Sládek), Zb. Vorel, Prášil, R. Vojta, Zach (46. Vojík) – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Katovice: Švehla – Rybák, Horejš, Schánělec, Rejšek (46. Hromíř) – Miklas, Kagui, Cibulka, Repa (65. Zoubek) – Chylík – Uher. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Uhlík, Hanus, J. Vorel – Chylík, Uher

Protivínu se povedl vstup do zápasu. Již ve 2. minutě se prosadil po Rothbauerově skákavém centru kapitán Jaromír Vorel, který za přihlížení hostující obrany dorážel zblízka za Švehlova záda. Ve 20. minutě zahrál zkušený Prášil trestný kop do soupeřovy šestnáctky, našel přesně hlavu Dominika Uhlíka a rázem svítilo na ukazateli skóre 2:0.

Katovickými neotřásl ani druhý gól, naopak, nastartoval jejich ofenzivu a ve druhé části první půle zcela ovládli hru. Ve 29. minutě přišel gól ze vzduchu i na druhé straně. Vladimír Uher snížil „koníčkem“ a téměř vzápětí mohl vyrovnat po rychlé akci, avšak Hanus se blýskl skvělým zákrokem a ránu pod břevno vyrazil na roh. „Soupeře bylo v tu chvíli plné hřiště. Zavřeli nás na naší polovině, ale naštěstí pro nás už žádnou šanci neproměnil,“ poznamenal šéf Protivína Václav Křišťál. Několikrát zasáhl Hanus či na poslední chvíli obránci. Miklasův lob skončil jen o kousek vedle.

Domácí trenér Kobetič reagoval o přestávce na dění na hřišti dvojnásobným střídáním a tento tah se mu vyplatil. Protivín vyrovnal hru a po dvanácti minutách pohnul i se stavem zápasu. Velkou příležitost měl na hlavě Prášil, jenž mířil těsně vedle. V 57. minutě zahrával trestný kop Zbyněk Vorel, míč propadl až na zadní tyč, kam si naběhl osamocený Uhlík a rybičkou zvýšil na 3:1. Katovice opět pykaly za špatné bránění standardek.

Po zbytek zápasu domácí kontrolovali hru a až na šanci Kaguie v samém závěru, kterou zlikvidoval výborný Hanus, se poslední půlhodinu nic zásadního neudálo. „Vítězství nás těší, ale nerodilo se lehce. Po přestávce jsme se zase zvedli, oživení přinesla střídání, a po třetím gólu v síti Katovic se jen dohrávalo,“ dodal Křišťál.


Nedělní program:
17:00 TJ Hluboká nad Vltavou – FC ZVVZ Milevsko
17:00 TJ Nová Včelnice – FK J. Hradec 1910

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle