Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Gól z půlky! Pavel Hájek překvapil brankáře Sedloně

 
čtvrtek, 24. května 2018, 09:37

Takový gól se jen tak nevidí. A dvakrát škoda, že nejspíš zůstane našim očím utajen… Postaral se o něj hlubocký útočník Pavel Hájek (27 let), který deset minut před koncem v oslabení parádní trefou z padesáti metrů nachytal na švestkách sezimoústeckého gólmana Zbyňka Sedloně a paralyzoval domácí snahu o zvrat v přesilovce. A co na výstavní gól říkal sám autor?

V Sezimově Ústí jste dal povedený gól z půlky hřiště. Považujete ho za nejhezčí v kariéře?
Když tak přemýšlím, myslím, že to byl v kariéře jeden ze tří, které byly nejhezčí.

Kdy vám blesklo hlavou, že brankáře přehodíte? Stál často daleko od branky?
No, popravdě jsem vůbec nepřemýšlel, že bych něco takového udělal. Ale když domácí Sezimák hrál o jednoho navíc, tak brankář už stál víc venku a pomáhal klukům ze svého týmu.

Co na trefu říkali spoluhráči?
No, mluvilo (mluví se) o tom u nás v kabině dost, ale spíš, si dělají srandu, že nepřijdou měsíc na trénink, aby mě neposlouchali (smích). Ale kdo gól viděl, tak mi poblahopřál.

Soupeř asi netleskal…
Domácí byli v tlaku a tohle jim celkem vyrazilo dech. Hlavně gólmanovi, protože před gólem rozehrávali standardku a já mu říkal, ať jde do brány, ale ani v duchu by mě nenapadlo, že bych tohle za 30 vteřin trefil.

Už jste měl možnost vidět gól na videu?
Bohužel neměl, dost mě to mrzí..Chtěl bych to vidět a třeba pustit známým a kamarádům, kteří se na něj také chtěli podívat.

Konečný výsledek 4:1 zní jasně, ale tak lehce se zase vítězství nerodilo, že?
Pravda, vůbec ne. Na soupeře jsme vlítli, ale pak se domácí rozehráli a můžeme být rádi, že poločas skončil 1:1. Po přestávce jsme byli mnohem lepší, přišlo mi, že domácím došel dech. Ale po vyloučení Strádi (Stráský) jsme byli v tlaku, naštěstí jsem se trefil a to nám ulehčilo.

Na jaře se hlubockému týmu daří. Kde vidíte zlepšení oproti podzimu?
Popravdě ani nevím, proč jsme na podzim hráli, tak, jak jsme hráli. Dostávali jsme hrozně gólů, a ne vždy jsme dokázali ztrátu dohnat. Na jaře jsem se obával, jak mi to půjde bez parťáka Taubera v útoku, ale trenér Cipro mi tam posunul Antyho (Antoš), a udělal tu nejlepší věc, jak pro tým, tak si myslím, že i pro něj. Hlavně góly střílí celý tým a ne jen dva hráči, což je mnohem nebezpečnější pro soupeře. Doufám, že nám jarní forma vydrží a skončíme, co nejvýš to půjde.

Kdo to odnese o víkendu?
Hrajeme s Milevskem, které má na jaře úctyhodnou formu a potvrzuje, že patří na přední příčky tabulky. Zápas to bude těžký, ale doma jsme silný tým a věřím, že Milevsko nejen potrápíme, ale odjedou zpátky bez bodu.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák