Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ani jedna penalta se pískat neměla, zní stanovisko Komise rozhodčích k duelu Katovic s Osekem

 
pondělí, 21. května 2018, 20:20

Ani tento víkend nezůstal ušetřen diskutabilním momentům, které jitřily vášně na hřišti i v hledišti. Tentokrát se jednalo o derby Katovic s Osekem (1:3) v krajském přeboru s výsledkem 1:3 pro hosty. Konkrétně šlo o dvě sporné situace v šestnáctce Oseku, které už v sobotu komentoval na našem portálu předseda Katovic Tomáš Hajdušek. Komise rozhodčích a delegátů na to reaguje zaslaným vyjádřením jejího předsedy Milana Makovičky, které zveřejňujeme v plném znění.

Vyjádření KR Jč. KFS ke komentářům pana Hajduška v souvislosti s utkáním KP Katovice – Osek:

Na základě vyjádření pana Hajduška komise rozhodčích neprodleně provedla podrobnou analýzu celého utkání KP Katovice – Osek a došla k závěru, že rozhodčí Krauskopf rozhodoval celé utkání naprosto objektivně a nestranně v souladu s PF! V utkání nastaly dvě složitější situace na posouzení přestupků hráčů, které vzbudily velké emoce u domácích funkcionářů a to v 52. minutě, kdy rozhodčí pochybil a měl správně nařídit PVK pro domácí mužstvo po souboji obránce H5 s D13 a udělit ČK H5 za zmaření zjevné brankové možnosti. Dále v 53. minutě souboj brankáře H17 s D12 v pokutovém území hostů, které bylo velmi složité na posouzení rozhodčího. KR po podrobném přezkoumání celé situace plně akceptuje rozhodnutí R nenařídit PK pro domácí mužstvo a to s ohledem na povahu souboje a i z důvodu pohledu volnějšího metru posuzování zákroků v průběhu celého utkání. Takže původní vyjádření pana Hajduška, že měl rozhodčí nařídit 1000% PK, se nezakládá na reálné skutečnosti, i když toto tvrzení bylo s odstupem času panem Hajduškem interně (nikoli veřejně) zmírněno!

Celkově si však myslím, že je potřeba se spíše pozastavit nad emocionálně nevyváženém a abnormálně zaujatém vyjádření pana Hajduška bezprostředně po utkání ve velkých emocích, které provázely i trenéra a vedoucího domácího mužstva, pány R. Malého a M. Koláříka, kteří byli vykázáni z lavičky náhradníků za hrubé a vulgární urážky rozhodčích, jež jsou opět nepublikovatelné!

Dále se důrazně ohrazuji proti nařčení, že bagatelizujeme chyby rozhodčích!  Naopak, v souvislosti s mým předchozím vyjádřením z minulého týdne znovu opakuji, že na zásadní pochybení rozhodčích vždy neprodleně a transparentně reagujeme velmi přísnými tresty, bez výjimek!

Závěrem bych konstatoval, že jako komise jsme připraveni přijmout kritiku, ale musí být objektivní, nezaujatá, musí mít reálné základy a s určitým odstupem po utkání, kdy opadnou bezprostřední negativní emoce. Určitě ale odmítáme jednostranná a zavádějící vyjádření podobného typu, které se objevily od některých funkcionářů minulý týden, včetně pana Hajduška. Je důležité si v těchto souvislostech také připomenout i zápasy oddílu Katovic z nedávného období, kdy rozhodčí pochybili ve prospěch Katovic a byli potrestáni, ale o tom pan Hajdušek nikdy žádný článek nenapsal!

Jako příklad uvádím utkání z jarní části sezóny 2017:
KP Katovice/Třeboň - neudělení ČK domácímu hráči (rozhodčímu omezena delegace na 1SU)
KP Katovice/Soběslav - nenařízení PK pro host. mužstvo (rozhodčímu omezena delegace na 2SU)
KP  Protivín/Katovice - nenařízení PK pro dom. mužstvo (rozhodčímu omezena delegace na 1SU)
Podzimní část sezóny 2016:
KP Katovice/Želeč - nenařízení PK pro host. mužstvo (omezena delegace rozhodčímu, AR2 a DS na 1 a 2SU)

Úplným závěrem chci říci a pevně věřím, že do konce soutěžního ročníku již všechna utkání proběhnou bez zbytečných extrémních emocí funkcionářů a budeme se již bavit jen o dobrých výkonech hráčů a hezkých brankách.  A jsem přesvědčen, že k tomu přispějí svými výkony i rozhodčí!


Oba sporné momenty během jedné minuty zveřejnili Katovičtí na klubovém facebooku. Podívejte se na ně.


Napsal(a) KRaD Jč.KFS | Tisková zpráva | Foto Jan Škrle, video SK Otava Katovice/facebook