Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Milevsko stvrdilo výhru v Oseku z brejků, táborské béčko bylo nad síly Katovic

 
sobota, 12. května 2018, 12:48

V pořadí 25. kolo nejvyšší krajské soutěže zahájilo zápasem v Oseku, kde domácí marně doháněli jednogólové manko. Vzduchotechnici v závěru pečetili náskok dvěma úspěšnými protiútoky. Na Soukeníku nastoupila tradičně posílená rezerva Táborska proti Katovicím a zásluhou střelecky disponované dvojice Mysliveček – Mischnik zvítězila 5:2.

Sobotní dopolední výsledky 25. kola KP


TJ Osek – FC ZVVZ Milevsko 1:3 (0:1)

Branky: 90. Hoch – 11. Petr, 86. Paták, 87. Sedlák. Rozhodčí: Lovětínský – Reisner, Šafránek. Delegát: M. Urban. ŽK: 5:2 (Kroupa, Maroušek, Hoch, Kuneš, Hájek – Barda, Koutník). Diváků: 80.

Osek: Hulínko – Kuneš, Krejčí, Carda, Maroušek – Brabec, Kroupa, Hoch, Hosnedl – Říský, Hájek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Sedlák (88. Kálal), Marvan, Barda, Novotný – Svojše (64. Koutník), Petr Dvořák (79. Paták). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: nikdo - Petr

Oproti minulému střetnutí Oseka, v němž musela zaskočit řada hráčů z béčka, měl trenér Voříšek k dispozici téměř kompletní sestavu, z níž chyběli jen Mráz, Benda a Baloušek. Ale ani proti Milevsku nebylo přáno jeho svěřencům bodovat. „Remíza by možná byla podle průběhu hry spravedlivější, ale je pravdou, že Milevsko se u nás představilo jako fotbalovější tým a asi zaslouženě vyhrálo,“ poznamenal osecký kouč Jaroslav Voříšek.

Na výsledku se výraznou měrou podílela 11. minuta. Vzduchotechnici zahrávali trestný kop nedaleko rohového praporku a Martin Petr otevřel skóre. Po přestávce domácí otevřeli hru a snažili se o vyrovnání. Jedinečnou možnost měl na kopačce Kroupa, ale samostatný únik nedokázal proměnit.

S přibývajícím časem rostla nervozita a žluté karty na osecké straně. „Zbytečně jsme se soustředili na výroky rozhodčího,“ podotkl Voříšek k pěti uděleným kartám. V samotném závěru vsadil Osek na hru vabank. Utkání bylo otevřené až do konce, stav byl stále jen 0:1. 

Otevřené obrany soupeře Milevsko využilo v 86. minutě střídajícím Jaroslavem Patákem, který po sedmi minutách na trávníku pojistil náskok z rychlého protiútoku. Vzápětí přidal třetí úder Lukáš Sedlák. Osečtí bojovali až do konce a v poslední minutě se dočkali alespoň čestného úspěchu, když se z trestného kopu z 25 metrů trefil přesně k tyči Jan Hoch.

Milevsko si z devíti jarních zápasů připsalo již sedmé vítězství a ve druhé polovině patří k nejlepším. Osek po skvělém vstupu, čtyř výher v řadě, jde od porážky k porážce. „Bohužel, naše nelichotivá série pokračuje. A to nás příště čeká derby v Katovicích,“ dodal Voříšek, že je na konci jara čekají přední celky přeboru – Katovice, na Rudolfově, doma s Hlubokou, v Čimelicích a na závěr proti Želči.


FC MAS Táborsko B – SK Otava Katovice 5:2 (3:1)

Branky: 17., 38. a 86. Mysliveček, 12. a 79. Mischnik – 33. Chylík, 64. Horejš. Rozhodčí: Polák – Kaštánek, Přibyl. Delegát: M. Tupý. ŽK: 0:1 (Rybák). Diváků: 70.

Táborsko B: Novák – Škarda, Ngimbi (85. Cais), Laszák, Dudl – Kubín, Peterka, Moudrý (70. Postřihač) Mysliveček, Mischnik – Valenta. Trenér Zdeněk Koukal.

Katovice: Švehla – Hromíř, Cibulka, Schánělec, Rejšek – Rybák, Chylík, Kagui, Miklas (82. Bláha), Uher – Zoubek (51. Horejš). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Ngimbi, Mysliveček – Švehla

Domácí byli vysokými favority, i když Katovice jsou známy svojí houževnatostí a ofenzivní hrou. Jenže tentokrát se jim na Soukeníku nedařilo. Kvalitnější kádr domácích vzbudil u jejich hráčů možná až příliš veliký respekt, což jim znesnadnilo efektivní odpor.

A toho dokázali hráči Táborska dokonale využít. Brzy šli Romanem Mischnikem do vedení, Ten dostal balon za obranu, balon si zatáhl a zamířil přesně – 1:0. Brzy nato zvýšil náskok pendl František Mysliveček – 2:0. Hosté hrozili zejména ze standardek a také díky nim dokázali snížit Jan Chylíkem přímo z rohu, když si vybral slabší chvilku brankář Novák – 2:1. Ovšem s chutí hrající středopolař Mysliveček zakončil rychlou kombinaci dorážkou zblízka a navrátil Táborsku dvoubrankový náskok – 3:1.

Po přestávce Katovice přidaly a měly víc ze hry. Dokázali znovu zaznamenat kontaktní gól. Ten zaznamenal střídající Libor Horejš – 3:2. Ovšem to znovu podnítilo aktivitu domácích a Mischnik svým dalším úspěchem opět zajistil dvoubrankový odstup – 4:2. A zápas uzavřel 23letý odchovanec Slavie Praha Mysliveček, který po akci Valenty završil hattrick – 5:2.

Kouč táborského béčka Zdeněk Koukal mohl být po vítězství spokojený. „Nebylo to snadné, ale body jsou naše. My jsme měli celkově nižší hráče, takže největší nebezpečí hrozilo ze vzduchu. A na to se hosté soustředili. Měli řadu standardek a dokázali toho i využívat. Nám pomohl rychlý gól a přidali jsme i druhý, hosté snížili, ale nakonec jsme skončili poločas s dvoubrankovým náskokem. Jenže to asi kluky ukolébalo a po přestávce byli za začátku daleko aktivnější hosté. V tu chvíli nám dělali veliké problémy, když dokonce znovu snížili. Ale naštěstí jsme se vzpamatovali a zápas dohráli v klidu," potěšilo Koukala, že se žádné drama v závěru nekonalo.

Katovice prohrály potřetí za sebou, ale za výkon ve druhé půli zaslouží pochvalu. „Ze začátku jsme působili hodně ustrašeně, nechápu proč. Vždyť fotbal hrát umíme. Dostali i díky tomu první gól, což nám nepomohlo. A za chvíli druhou branku, pak se kluci pomalu zberchali a přitáhli se na rozdíl jediného gólu. Ovšem na trochu rozjeté domácí to bylo málo a znovu nám utekli. V šatně jsme si řekli, že se budeme prát a taky jsme ze začátku byli lepší. Znovu se nám podařilo snížit, ale pak začaly ubývat síly. Máme úzký kádr, a to se projevilo. Hráli jsme to, na co jsme momentálně měli, výsledek je nakonec pro nás dost krutý,“ pravil Roman Malý, trenér Katovic.


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Daniel Pekař
 


 
Reklama