Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Domácí čtyřikrát vyhořeli. Předposlední N. Včelnice zabodovala v Protivíně

 
sobota, 5. května 2018, 20:03

V pěti sobotních odpoledních zápasech 24. kola KP se domácím celků vůbec nedařilo. Z 15 možných bodů získaly pouhé tři za výhru sezimoústeckého Sokola s Osekem. Tři body zvenčí si připsaly Želeč v derby u trápících se Dražic, Milevsko v Katovicích, Čimelice v Olešníku a N. Včelnice vykřesala jiskřičku naděje na záchranu vítězstvím v Protivíně. Podrobnosti připravujeme.

Sobotní výsledky 24. kola KP


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Hluboká n. Vltavou 3:0 (0:0)

Branky: 49., 57. a 58. Votava. Rozhodčí: Hoch - Lovětínský, Reisner. Delegát: Pečenka. ŽK: 0:4 (Vachuta, Hájek, Říha, T. Adam). Diváků: 84. Více z dopoledního střetnutí zde.


TJ Dražice - Sokol Želeč 1:3 (1:1)

Branky: 31. Veselý – 16. Pavličko, 50. a 76. Fiala. Rozhodčí: Tupý - Mach, Kroutl. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (M. Stuchlík, Hojdar – Švec, Kukučka). Diváků: 120.

Dražice: Baka – Hořejší, Horka, Hojdar, Böhm (68. Kubásek) – M. Stuchlík (80. Smutný), D. Štecher (46. Valášek), Veselý, Novotný – J. Štecher, L. Stuchlík. Hrající trenér Marian Horka.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kosobud, Holub (78. Kloc) – Fiala, Švec, Šváb (89. Froněk), Kukučka – Brůžek, Bosnyak (49. Rabiňák). Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Veselý, Valášek, Baka – Brůžek, Bosnyak, Kukučka

Pro Dražice bylo dnes úspěchem už to, že proti jasnému favoritovi z Želče dokázaly uhrát o poločase nerozhodný výsledek. „Možná bych od nich čekal víc. Dokud jsme měli síly, stačili jsme. Soupeř měl sice míč na kopačkách většinu zápasu a jasnou optickou převahu, ale drželi jsme se,“ zhodnotil vystoupení svého týmu vedoucí mužstva Dražic Lubomír Kolář.

Byli to domácí, kdo první inkasoval. Narážečka kolem vápna vyústila v to, že šel David Pavličko sám na brankáře Baku a skóroval – 0:1. Kapitán Dražic Miloš Veselý svůj tým nakopl po odehrané půlhodině, kdy se přesně trefil z přímého kopu po faulu na Lukáše Stuchlíka a ukončil dlouhou neprůstřelnost brankáře Blažka – 1:1.

O tom, že zvítězí Želeč, paradoxně rozhodl bývalý dražický hráč David Fiala. Po Brůžkově zahraném přímém volném kopu v 50. minutě David Fiala ani nevěděl jak, ale hlavou dostal míč do sítě – 1:2. Když následně odmítl vyrovnání Jiří Štecher, který šel sám na gólmana Blažka, ale nastřelil ho jen do hrudi, dal výsledku definitivu sporný gól ze 76. minuty. Dražický brankář Baka odkopával malou domů z hranice vápna, kde ho soupeř dorazil a trefil v souboji do kolena. Místo odpískaného faulu domácí inkasovali, protože Fiala nedůrazný odkop okamžitě téměř z poloviny hřiště vrátil do brány – 1:3.


FK Olešník - SK SIKO Čimelice 1910 1:2 (0:0)

Branky: 78. D. Votava – 51. Hadáček, 83. Převrátil (pen.). Rozhodčí: Krauskopf - Macko, Peterka. Delegát: Řezáč. ŽK: 0:2 (Listopad, Hegenbart). Diváků: 150.

Olešník: J. Studnička – Nýdl, Kalášek, M. Studnička (84. Rys), Šahajda – Šíma, Rožboud, Heller, Vařák – Votava, Tressl (74. Pešek). Trenér Ladislav Táborský.

Čimelice: Slavík – Řezáč, Němec, Listopad, Hadáček – Nekl, Převrátil (84. T Zelenka), Suchan (70. Rambous), Varhan, Viták – Hegenbart (90. Nosek). Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Šahajda, Kalášek – Hegenbart

Olešníku dnes v útočné fázi citelně chyběl Lukáš Dudek. Votava s Tresslem, kteří nastoupili v zápase o třetí místo proti Čimelicím na hrotu, dokázali nejlepšího střelce soutěže zastoupit jen částečně.

„Pro mě tohle byl zápas jasně na remízu. Přestože jsme prohráli 1:2, měli jsme tam dvě tutový gólovky, ale úderná síla vepředu nebyla tak kvalitní,“ narážel domácí trenér Táborský na šance Votavy a Šahajdy, které mohly znamenat pro domácí body.

Olešníku sebraly body Hadáček s Převrátilem. Na vedoucí branku Jaroslava Hadáčka z 51. minuty ještě domácí dokázali zareagovat dorážkou Davida Votavy, po které se kvůli domnělému ofsajdu na střídačce Čimelic pořádně rozzuřil asistent Růžička. Chvíli poté, co se situace kolem postranní čáry uklidnila, dostaly v 83. minutě Čimelice možnost zahrávat pokutový kop po ruce Hellera. Radek Převrátil penaltu s přehledem proměnil a vystřelil svému týmu hodně cenné body.


SK Otava Katovice - FC ZVVZ Milevsko 0:2 (0:0)

Branky: 49. Svojše, 89. Sedlák. Rozhodčí: Kaštánek - Sebera, Polák. Delegát: Kučera. ŽK: 1:1 (Uher - Alexa). Diváků: 187.

Katovice: Švehla – Rybák (75. Blatský), Horejš, Schánělec, Hromíř – Miklas, Cibulka, Kagui, Rejšek (84. Bláha) – Koutský, Uher. Trenér Roman Malý.

Milevsko: Vanýsek – P. Novotný, Kosobud, Petr, Málek – Sedlák, Marvan, Komárek, Kálal (62. Alexa) – Svojše (81. Mácha), Petr Dvořák. Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Rejšek – Vanýsek, Komárek

Katovice narazily na silné Milevsko a musely se obejít bez tří ofenzivních lídrů, chyběli Chylík, Zoubek a se zraněním paty laborující Repa. „Na útočné fázi to bylo znát. Na druhou stranu se po dlouhé době na hřišti objevil Rejšek a sehrál vynikající zápas,“ chválil navrátilce do sestavy domácí předseda Tomáš Hajdušek.

Jenže Pavel Rejšek dvě svoje velké šance neproměnil. Debutujícího brankáře Vanýska ale nedokázal překonat – nejprve mu 20letý mladík mezi třemi tyčemi reflexivně vykopl střelu a následný samostatný únik Rejšek vyřešil jen střelou do milevského gólmana. Obě situace ale následovaly až po vedoucím gólu hostujícího celku, který po bojovném prvním poločase, který se odehrával víceméně jen mezi vápny, ve 49. minutě. Komárkovu střelu vyrazil katovický Švehla na tyč a Jakub Svojše dorážkou otevřel skóre zápasu – 0:1.

Katovice smůlu v koncovce neprotrhly ani tentokrát, přestože v poslední fázi zápasu všechno vrhly do útoku. Okénka v obraně naopak Milevsko využilo na výbornou a Lukáš Sedlák minutu před koncem duelu potvrdil tři body pro hostující celek – 0:2. Vzuchotechnici tak zopakovali výsledek z loňského jara, kdy vyhráli na katovické půdě stejným skóre.


Sokol Sezimovo Ústí – TJ Osek 2:0 (2:0)

Branky: 20. Nikl, 40. Novotný. Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Dunovský. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:2 (A. Kutner, Šmíd – Hoch, Kuneš). Diváků: 80.

S. Ústí: Sedloň – Vilímek, Sazma, Podroužek – Mrúz, A. Kutner, Šmíd (89. P. Kutner), Bartáček, Novotný (84. Mrázek) – Irsa (76. Brůžek), Nikl (54. Hladík). Trenér Matěj Pěknice.

Osek: Budoš – Kuneš, Krejčí, Kroupa (83. Vojta), Benda – Tomášek, Mráz, Hoch, Hosnedl (46. Hájek) – Diviš (69. Sýkora), Ježek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Mrúz, A. Kutner, Nikl – Budoš, Kroupa

Domácím jde o existenci v krajském přeboru, naopak Osek předváděl i lepší výkony, i když je zatím v pohodě. Sokolové šli do utkání s větším odhodláním a byli na hřišti i víc vidět. Pomohlo jim možná k tomu i to, že hostům chybělo pět hráčů základní sestavy, Vzadu byla citelná nepřítomnost Cardy.

Šancí bylo k vidění dost, třeba Mrúze u domácích, na druhé straně hrozil Kroupa po standardkách svými hlavičkami. Přesto úvodní branku zaznamenali domácí. Po akci na levé straně, do které se postupně zapojili Aleš Kutner, Novotný a Podroužek, zakončil rybičkou a trefenými zády Petr Nikl – 1:0. Gólman Budoš neměl šanci reagovat. Druhý úspěch domácích padl tentokrát z druhé strany. Balon se ocitl ve vápně a David Novotný levačkou zavěsil pod víko – 2:0.

Po pauze se obraz hry přece jenom změnil. Hosté šlápli na plyn a začali být pro domácího gólmana Sedloně hodně nepříjemní. Ale ten se překonat nenechal. Hosté pořád byli nebezpeční ze standardek, i když Sokolové byli víc na míči. Ale oba gólmani už zavřeli krám a nikoho už dovnitř nepustili.

Sezimoústecký nováček opustil 14. místo. „Musím klukům poděkovat, že bojovali a vydřeli všechny body. První poločas byl náš a také jsme ho vyhráli. Ale pořád jsme si museli hlídat při standardkách jejich vysokého stopera. Dělal nám problémy. Je pravda, že ve druhém poločase nás trochu přimáčkli, ale zvládli jsme to. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě,“ uvedl kouč Sokola Matěj Pěknice. „Zápas neměl velikou úroveň, nám chybělo pět hráčů. Ale na to se nemůžeme vymlouvat, kluci z béčka se snažili, dělali, co mohli. Neztratili se, ale kraj je přece jenom něco jiného. Přesto je musím ocenit, nedali svoji kůži zadarmo. A ke všemu dobrému jsme museli ještě střídat. Ale asi si domácí body zasloužili. Snad se do příště dáme zase dohromady,“ komentoval porážku osecký kormidelník Jaroslav Voříšek.


FK Protivín – TJ Nová Včelnice 0:2 (0:0)    

Branky: 49. Didek, 60. Pacholík. Rozhodčí: Žemlička - Herzog, Hanes. Delegát: Eibl. ŽK: 1:4 (Zb. Vorel – Petráš, Didek, Jaroš, Blažek). Diváků: 100.

Protivín: Hanus – Vojík, Uhlík, Mikulenka, Hála – Říha, R. Vojta, Zb. Vorel, Fiala – J. Vorel, Zach. Trenér Juraj Kobetič.

N. Včelnice: Holický – Tuček (90. Vokuš), Jaroš, Hulík (65. Hornát), Vaš – Petráš, Blažek (75. Pivko), Šlapanský, Mareš – Didek (80. Nebeský), Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: nikdo - Šlapanský

Protivínští nezvítězili již pět zápasů v řadě a nečekanou ztrátu bodů pocítili i s novovčelnickým nováčkem. „Jsme dole, chybí nám lidi a nedaří se vůbec nic,“ komentoval momentální situaci v protivínském táboře šéf Václav Křišťál. „Na lavičce jsme měli jen jednoho hráče z béčka, povolat jsme museli Hálu a nestárnoucího Zacha. Citelně nám schází Prášil s Moravcem,“ doplnil Křišťál k potížím se složením základní jedenáctky.

Přitom ve vyrovnané první půli mohli vést Protivínští za čtvrt hodiny o dva góly, ale dvě obrovské příležitosti bratři Vorlové neproměnili. V prvním případě po jediném zaváhání hostující obrany střílel Zbyněk Vorel jen do nohou gólmana Holického, ve druhé zahodil tutovku ze tří kroků Jaromír Vorel.

Hosté neměli co ztratit a poctivým výkonem šli druhé výhře venku naproti. „Hráli dobře, bránili a ze tří brejků nám vstřelili dva góly,“ poznamenal Křišťál. „Oproti tomu jsme znovu dělali neskutečné chyby v rozehrávce, které soupeř náležitě potrestal,“ dodal.

Sotva začala druhá půlka zápasu, poslal Šlapanský milimetrovým pasem do úniku Pacholíka, který ve vápně zachoval chladnou hlavu a namazal před prázdnou branku Zdeňku Didkovi – 0:1. A když v 60. minutě domácí opět ztratili zbytečně míč na půlce, rozjel další protiútok Šlapanský, míč si převzal Stanislav Pacholík, obešel i Hanuse a poslal míč do sítě – 2:0. „Bylo po nás. Hosté to zavřeli, my se snažili bušit do jejich obrany a tlačili je, ale žádnou šanci jsme si už nevypracovali,“ řekl k poslední půlhodině Křišťál.


Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle