Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice rozjeté Milevsko nepřibrzdily

 
středa, 4. dubna 2018, 10:35

Třetí kolo krajské soutěže sehrály Dražice na umělé trávě v Milevsku. Fotbalu tentokrát vůbec nepřálo počasí. Úvodní část utkání propršela a silný vítr dával balonu nečekanou faleš. Na domácích bylo vidět, že jsou zvyklí potýkat se s nástrahami umělého povrchu. Zato hosté jako by na umělce hráli poprvé. Málokterá přihrávka našla svého adresáta, a tak bylo nějakých fotbalových akcí poskrovnu.

První poločas hráli Dražičtí s větrem v zádech, ale byli to domácí, kteří si dokázali vypracovat brankové příležitosti. Už ve druhé minutě mohl skórovat z bezprostřední vzdálenosti Barda, ke kterému se dostal balon za přihlížení soupeřových obránců. Milevský útočník však branku minul. Na další příležitost se pak čekalo až do 22. minuty. A opět to byli domácí. Baka musel na poslední chvíli zmařit gólovku Komárka. Ve 30. min. fauloval na středu velkého vápna Fořt a domácí měli další příležitost k otevření gólového účtu. Tvrdou střelu Bardy naštěstí zastavila zeď.

Ujala se až akce z 34. minuty. Novotný dostal pěkný centr na levou stranu, kde byl zcela sám nikým nehlídán, zpracoval si balon a tvrdou střelou vymetl levou šibenici Bakovy branky. Krásný fotbalový moment potěšil domácí příznivce - 1:0.

Ve 37. minutě mohl skóre srovnat Hojdar, ke kterému se dostal balon po rozehraném rohovém kopu a závaru ve vápně. Tvrdá střela však zamířila mimo tyče Dvořákovy svatyně. Ve 42. minutě se v našem pokutovém území otřel o Hořejšího domácí útočník a jeho následný pád vyhodnotil sudí velice ochotně jako penaltový. Exekutor Komárek zvolil střelu k pravé tyči, kterou Baka sice vystihl, ale nestačil ji vytěsnit a domácí už vedli o dvě branky 2:0.

Ve druhém poločasu se dal očekávat ještě větší tlak domácích borců. S větrem v zádech a dostatečným náskokem měli na kopačkách více klidu. Hosté už se soustředili pouze na odvracení nebezpečných akcí a pokud možno zachování stávajícího brankového rozdílu. To se jim dařilo pouze do 56. minuty, kdy nechali na středu velkého vápna zcela osamoceného Bardu a pro domácího kanonýra nebyl problém propálit Baku a zvýšit vedení na 3:0.

 V těchto chvílích bylo jasné, že s výsledkem už Dražice nedokážou hnout ve svůj prospěch a vystřídaly během několika minut všechny hráče, kteří byli připraveni na lavičce. Za Kromku šel hrát Böhm, za Hojdara Kaše, za Hořejšího Dvořák a za Valáška M. Stuchlík. Když už všichni čekali na závěrečný hvizd rozhodčího Poláka, utekl po pravém křídle jeden z milevských útočníků a předložil před branku prudký centr přímo na nabíhajícího Kálala. Ten do prázdné brány bez problémů uzavřel účet na konečných 4:0.

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic: „Nebylo to z naší strany podařené utkání, domácí byli jasně lepší. Zarážející je přístup našich hráčů k utkání. Jakoby měli v hlavách, že v Milevsku nemají šanci na kloudný výsledek. Nebojovali, působili odevzdaně, nikdo nedokázal vyhecovat ostatní. Nečeká nás ani v dalším zápase nic jednoduchého. V sobotu přijede do Dražic Osek a pouze vítězství dá šanci zařadit se mezi týmy ze středu tabulky. Tak uvidíme za týden,“

Napsal(a) Lubomír Kolář (vedoucí mužstva Dražic) | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama