Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Jaro odstartovalo. Jindřichův Hradec i Osek doma vládly

sobota, 17. března 2018, 12:50

U Vajgaru to po prvním poločase vypadalo na překvapivý zisk hostů z Olešníka, které poslal do vedení v 18. minutě Dudek. Hradec ale ve druhém poločase svého protivníka přejel a zejména díky bleskovému hattricku Martina Tomana bere první jarní tři body. Stejný herní obrázek mělo také odpolední utkání v Oseku, domácí si s posledními Dačicemi poradili hravě 4:1.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 17. KOLA KP


FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Olešník 5:1 (0:1)

Branky: 61. a 83. F. Votava, 65., 67. a 76. Toman - 18. Dudek. Rozhodčí: Tupý - Peterka, Macko. Delegát: J. Šafránek. Bez karet. Diváků: 82.

J. Hradec: Hejníček – Šenkýř, Völfel, Králíček (82. Šmíd), Blažek (87. Mareš) – Kučera, Beránek, Koutný, Votava – Chalupský (83. Princ), Toman. Trenér Marek Černoch.

Olešník: Jirkal (74. J. Studnička) – Nýdl, Heller, Kalášek, Šahajda – Tomek (74. Tressl), Chlumecký, Rabiňák, Šíma – Dudek, Votava (46. Vařák).  Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: Toman, Koutný, Beránek, celý tým – Dudek

Trenér Jindřichova Hradce Marek Černoch mohl být s výkonem svých svěřenců v prvním jarním vystoupení velmi spokojen, domácí přehrávali Olešník celý zápas. První poločas sice po Dudkově brance ovládli hosté, ale Martin Toman na druhé straně nastřelil břevno a Filip Votava se zase z malého vápna hlavou nedokázal prosadit. Oba hradečtí kanonýři si nechávali své lepší momenty na druhé dějství, kde byli výrazně efektivnější.

Také po změně stran byl domácí tým pánem na hřišti. Jindřichův Hradec soupeře zatlačil a v rozmezí 61. a 67. minuty zápas třemi brankami otočil – 3:1. Jednou se trefil Filip Votava, dvě branky přidal Toman. Ten se prosadil ještě v 76. minutě a zkompletoval hattrick – 4:1. „Dnes bych chtěl Tomana pochválit. Dařilo se mu. Dokonce dal i dvě ze tří branek hlavou, což se mu moc často nestává,“ hodnotil vystoupení svého forvarda Černoch.

Poslední branka Filipa Votavy, pro něho druhá v zápase, dokumentovala pohodu, se kterou domácí mužstvo dnešní duel odehrálo. Votava v 83. minutě z levé strany vypálil s přehledem po zemi ke vzdálenější tyči a naposledy překonal hostujícího gólmana Jana Studničku, který v průběhu druhého poločasu nahradil Jirkala – 5:1.  


Mužstva Oseku a Dačic při nástupu k odpolednímu utkání.


TJ Osek – Centropen Dačice 4:1 (3:0)

Branky: 24. a 59. Carda, 36. J. Říský, 43. Hanák – 88. Jindra (pen.). Rozhodčí: Dunovský - Krčín, Kaštánek. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:1 (Kuneš - Máša). Diváků: 100.

Osek: Hulínko (46. Budoš) – Kuneš, Krejčí, Carda, Hanák – Brabec, Hoch, Říský, Benda - Kroupa (68. Ježek), Maroušek (38. Hromek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Dačice: Zejda – Mašát, Nosek, Kněžínek, Máša (63. Křivánek) – Jindra, Točík, Jelínek, Celý – Janák, Šimánek. Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: Carda, celý tým - Zejda, Jindra

V počasí, že by psa nevyhnal, si své užili hráči Oseka a Dačic. Za silného větru a na ploše, kde byly sotva vidět lajny, byl domácí tým od úvodního hvizdu aktivnější, dačický brankář Zejda ale zprvu řešil spíš pološance. Pořádně se protáhl až po podařené střele Říského v 21. minutě, která ale šla z poměrně velké vzdálenosti.

Osek otevřel skóre duelu vzápětí, Jan Hoch nacentroval přímý volný kop z pravé strany ukázkově na hlavu nedůrazně bráněného Martina Cardy a ten se prosadil pohodlně k tyči. V 24. minutě to tak bylo 1:0. O pět minut později dostaly míč do sítě i Dačice, ale Šimánkovi sudí gól kvůli ofsajdu neuznal.

Hosté nestíhali v obraně, Jakub Říský dal v 36. minutě druhou branku Oseka – 2:0. Chvilku před poločasovým hvizdem byl navíc sám na malém vápně Igo Hanák, míč se k němu dostal po rohovém kopu a snadným gólem dal Oseku jistotu do zbytku zápasu – 3:0. Jedinou kaňkou pro domácí v první půli bylo jen zranění Marouška, kterého nahradil Hromek.

Promrzlého oseckého brankáře Hulínka vystřídal o poločasové pauze Budoš, ale i nadále to byl na druhé straně Zejda, kdo se musel víc ohánět. V 59. minutě překonal dačickou jedničku kuriózně ramenem znovu Carda – 4:0, a oslavil tak svůj stý gól v oseckém dresu! Za hosty už jen snižoval v samotném závěru z pokutového kopu Tadeáš Jindra – 4:1.

Osek udělal důležitý krok za záchranou. „Zápasu jsme vládli. Především v první půli jsme byli jasně lepší, čemuž odpovídalo skóre 3:0. Po změně stran jsme trochu polevili a Dačice se dostaly do hry. Vytvořily si pár šancí, ale na víc než na snížení jim to nestačilo,“ zhodnotil zasloužené vítězství trenér Jaroslav Voříšek.


 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák
 


 

Reklamní sdělení

Reklama