Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

S vánicí přišly góly. Juniorka Dynama porazila v generálce Rudolfov

 
středa, 14. února 2018, 20:06

Zimní příprava utekla juniorce českobudějovického Dynama velice rychle. Už v pondělí (19. 2. 2018 od 13 hod.) přivítá v prvním mistrovském utkání Bohemians Praha. V dnešní generálce na Složišti porazila přeborový Rudolfov 5:1, když si čtyřgólový náskok vytvořila již v prvním dějství. „Bylo to zajímavé utkání a vydařená generálka,“ chválil si trenér juniorky Jiří Vlček.

Konec přípravy. Příští zápas už půjde juniorce o body. Do premiéry půjde v dobrém rozpoložení. Generálka se budějovickým mladíkům povedla. Měli více ze hry a na rozdíl od Rudolfova své šance zúročili. Góly začaly padat v první půli se sněhovou vánicí. Během pěti minut padly hned tři z domácích kopaček.

„Bylo to kvalitní utkání. Naši mladíci narazili na zkušenost Rudolfova a ze začátku se s tím nemohli nějak srovnat. Ale postupně se přece jenom otrkali a hra byla vyrovnaná. Naši obranu hodně zlobil Pouzar svými rychlými brejky. Ale gól z toho nepadl. Šance jsme měli i my, ale dvě tutovky neproměnil Matoušek. Zahříval se pomaleji. Ale rozehřál se a byl vidět,“ všiml si Jiří Vlček. Talentovaný útočník Jakub Matoušek vsítil jeden gól a u tří asistoval. Středopolař Rostislav Tomek dirigoval hru a stačil u toho dát dvě branky. Na stoperu si odehrál své Šimon Štifter.

Góly začaly padat po necelé půlhodině hry a všechny do rudolfovské sítě brankáře Píchy. „Přišla skoro neuvěřitelná série slepených gólů. Mezi sedmadvacátou a třicátou minutou jsme šokovali Perštát třemi góly. Do konce poločasu jsme přidali ještě jednu branku a měli jsme čtyřbrankový náskok. Užili jsme si i sněžení, takže kromě gólů nám padal i sníh,“ poznamenal Vlček, že o poločase byl stav již 4:0. „Ten jsme po přestávce ještě zvýšili po krásné standardní situaci Jirana. Ovšem i Rudolfov přidal a druhá půle byla daleko vyrovnanější než ta první. Taky se hostům podařilo snížit, ale víc než jeden gól už nestačili. Snad na povedenou generálku navážeme v pondělí prvním mistrákem s Bohemkou,“ doufal trenér Jiří Vlček.

Trenér Rudolfova Otakar Matouš měl problémy s telefonem, baterii jeho mobilu byla na Složišti zima, takže odmítala sloužit. Jeho hodnocení a průběh zimní přípravy v jeho mužstvu vám přineseme v příštích dnech. Druhý poločas sledoval sportovní manažer Rudolfova Petr Hlubocký a jeho komentář se prakticky shodoval s ohlasem Jiřího Vlčka. „Co jsem viděl, tak jsme byli juniorce minimálně vyrovnaným soupeřem. Dohnat ten náskok domácích z prvního poločasu se už, bohužel, nepodařilo, ale aspoň jsme zaznamenali ze čtyř tutovek čestný gól. Vejvar dostal dlouhý balon, zpracoval si ho prsou a křížnou střelou ho poslal do branky. Naši kluci bojovali, ale ten několikaminutový výpadek z prvního poločasu napáchal svoje,“ znělo hodnocení druhé části hry Petra Hlubockého.


SK Dynamo ČB U21 – SK Rudolfov 5:1 (4:0)

Branky: Tomek 2, Matoušek, Jiran, R. Kadlec – Vejvar. Rozhodčí: Macko.

Dynamo U21: Luksch – Dolejšek, Kočí, Štifter, Vogl – Lindák, Collin, Tomek, Kalousek – R. Kadlec – Matoušek. Střídali Fišer, Jiran, V. Kadlec, Kubata. Trenéři Jiří Vlček, Roman Lengyel.

Rudolfov: Pícha – Jasenský, Kuna, Novotný, Ryneš – Melichar, Pouzar, Maxa, Prokeš – Vejvar – Vo-Dan. Střídal Sládek. Trenér Otakar Matouš.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha