Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální XI. podzimu KP: Nejčastěji zářil Jaromír Vorel

 
úterý, 12. prosince 2017, 13:17

Jedenáct hráčů ze sedmi klubů se objevilo v ideální jedenáctce podzimu v krajském přeboru. Nejvíce nominací si za své výkony vysloužil útočník a kapitán Protivína Jaromír Vorel.

S 16 góly druhý nejlepší střelec soutěže se v sestavě kola objevil šestkrát. Jen o jednu nominaci méně si vysloužili Tomáš Beránek z J. Hradce, želečský Michal Brůžek a Tomáš Tauber z Hluboké. Na druhou stranu se na řadu hráčů nedostalo. V podzimní sestavě schází 17gólový Lukáš Dudek z Olešníka, jenž nasbíral jen tři nominace a trenér Táborský byl při určování nejlepších hráčů zápasu o něco přísnější než ostatní.

Ideální sestava podzimu KP podle Jihočeského fotbalu: Michal Baka (Dražice/2) - Tomáš Beránek (J. Hradec/5), Tomáš Hajdušek (Katovice/4), Marian Horka (Dražice/4) - Sebastian Hosnedl (Osek/3), Radim Koutný (J. Hradec/4), Michal Brůžek (Želeč/5), Filip Votava (J. Hradec/4) - Jaromír Vorel (Protivín/6), Tomáš Tauber (Hluboká/5), Radek Novotný (Želeč/4).


Michal Baka (Dražice)

Velká opora staronováčka Dražic, kam přišel odchovanec SK Hranice loni z Jistebnice. V jednatřiceti letech má dostatek zkušeností. Dražickou svatyni hájí od roku 2016. Na podzim odchytal 14 zápasů.

Tomáš Beránek (J. Hradec)

Úspěšně se hradecký kapitán přeškolil na stopera, kde s přehledem diriguje obranu, která šestkrát zůstala nepokořena. V podzimní části nechyběl trenéru Černochovi ani vteřinu. Vstřelil osm gólů, polovinu z penalt.

Tomáš Hajdušek (Katovice)

Ve vzdušných soubojích je téměř nepřekonatelný. Zkušenosti sbíral v divizních Strakonicích, po návratu do mateřských Katovic jim už sedmým rokem odvádí cenné služby. Odehrál plných 1440 minut, dal 4 góly a nasbíral 7 žlutých.

Marian Horka (Dražice)

V létě se ve 34 letech stal hrajícím trenérem a jeho výkony stále nejdou přehlédnout. Původně nastupuje ve středu obranu, ale když mužstvo začne prohrávat, okamžitě se bývalý forvard druholigového Spartaku S. Ústí přesunuje na hrot.

Sebastian Hosnedl (Osek)

Největší překvapení. Na levé straně zálohy dokázal nebezpečně pronikat a také efektivně zakončovat. S pěti góly ve 14 zápasech je druhým nejlepším střelcem týmu. V Oseku hraje po příchodu z Písku druhou sezonu.

Radim Koutný (J. Hradec)

26letý špílmachr tradičně nechybí v žádné ideální jedenáctce. Pravidelně podává nadprůměrné výkony a prodává své zkušenosti nabité z ligových klubů Dynama ČB a Táborska. Na podzim chyběl v sestavě jen jednou.

Michal Brůžek (Želeč)

Kapitán lídra a mistr v zahrávání standardek. Na švestkách nachytal několik brankářů, gól v Třeboni s pomocí větru zabodoval i v anketě Fortuna Gól snů. V 15 zápasech nasázel z postu záložníka úctyhodných 14 gólů.

Filip Votava (J. Hradec)

Spolehlivý univerzál, v 19 letech nejmladší člen ideální XI. Roste nejenom výkonnostně, s 9 góly málem překonal celou loňskou sezonu, kdy jich dal 10. Nejlepší střelec týmu od Vajgaru sehrál všechna podzimní střetnutí.

Jaromír Vorel (Protivín)

Hráč s největším počtem nominací. Jedna z klíčových postav Protivína. Pravidelný dodavatel branek. Společně s bratrem Zbyňkem a brankářem Hanusem nechyběli ani minutu. Autor 16 gólů v 16 duelech. Dle potřeby zaskakoval i v záloze.

Tomáš Tauber (Hluboká)

Blýskl se čtyřmi góly Oseku a napodobil kousek spoluhráče Pavla Hájka s Dražicemi. 23letý Tauber vystřihl třikrát hattrick. Výrazněji se prosazoval na konci podzimu, 14 gólů nastřílel v pouhých 6 (!) zápasech. Celkem jich sehrál 16.

Radek Novotný (Želeč)

Nejlepší kanonýr půlmistra. Rychlonohý útočník (24) si s patnácti zásahy drží bilanci jednoho gólu na zápas. Letos prožívá mimořádnou sezonu, neboť zaznamenal tolik gólů co za poslední dva roky. Hattrickem rozhodl šlágr proti J. Hradci (6:2).


Psali jsme

Podzimní počty krajského přeboru

 


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle