Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: V nedělní větrné dohrávce Želeč nic nepodcenila

 
neděle, 29. října 2017, 14:31

Silný vítr ovlivnil utkání v Třeboni už před samotným zahájením, protože byla přerušena dodávka elektrické energie. Tu se podařilo obnovit až po téměř půlhodině střetnutí. Problémy chvílemi přetrvávaly, s větrem se pochopitelně museli vypořádat i samotní hráči na trávníku.

Lépe se s nepříznivými klimatickými podmínkami od začátku vyrovnávali hosté. Hráli v poklidu po zemi a jejich hru zkušeně dirigoval Milan Barteska. Na druhou stranu chtěli domácí potvrdit úspěšný výsledek z Čimelic. To se jim však nedařilo.

Do vedení šli hráči Želče, když domácí nestačili zformovat obranu a toho využil Michal Brůžek. Perfektně trefil balon z první a gólman Skála byl bezmocný – 0:1. Třeboň nedokázala využít větru, který by jim mohl pomáhat při rychlém zakládání útoků, naopak chybovali v defenzivě. Po její chybě inkasovali podruhé, tentokrát svůj náběh zužitkoval Tomáš Kukučka – 0:2.

Do druhého dějství nastoupili Třeboňští v trochu pozměněném rozestavení a na jejich hře se projevilo. Měli častěji balon na svých kopačkách a výsledkem bylo snížení Markem Pancířem po akci Holzepla. Jeho přetažený centr umožnil bekovi Třeboně vsítit kontaktní gól – 1:2.

Zatímco domácí nedokázali v prvním poločasu využít výhod silného větru v zádech, hosté ho úspěšně přizvali jako užitečného pomocníka. To umně ukazoval Milan Barteska. A názorně i úspěšně to předvedl Michal Brůžek, i když byl asi sám překvapen, že jeho trestný kop se zatočil až za Skálova záda – 1:3.

Okamžitá odpověď soupeře na kontaktní branku zřejmě zarazila nadechnutí Třeboňských k vyrovnání. Sebevědomý lídr soutěže dál pokračoval ve stylu hry, který mu vynesl znovu získaný dvoubrankový náskok. A přišlo i další jeho navýšení. Pár minut před koncem se ještě prosadil na podzim již podvanácté Radek Novotný a bylo vymalováno – 1:4.

František Švaňa, vedoucí mužstva Třeboně: „První poločas nám vůbec nevyšel, zatímco Želeč byla naprosto v pohodě. Nejspíš se v kritických situacích projevila větší zkušenost soupeře. Balony tam perfektně rozdával Milan Barteska a jeho spoluhráči z toho vytěžili maximum. Po přestávce trenér klukům domluvil, změnil sestavu a projevilo se to. Dali jsme kontaktní gól, jenže prakticky z protiútoku jsme znovu prohrávali o dvě branky. Ten třetí gól Želče nejspíš rozhodl. Přišel moc brzy.“


Jiskra Třeboň - Sokol Želeč 1:4 (0:2)

Branky: 62. Pancíř – 11. a 64. Brůžek, 28. Kukučka, 87. Novotný. Rozhodčí: P. Šafránek - Macko, Mach. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:2 (Divoký - Škrábek, Bosnyak). Diváků: 50.

Třeboň: J. Skála – Kodras, Cahyna, Pučejdl, Pancíř – Holzepl, Cimerhanzl, Hami (87. T. Tůma), Divoký (46. Matoušek), P. Tůma – Průcha. Trenér Zdeněk Procházka.

Želeč: Blažek - Škrábek, Kosobud, Pavličko – Holub, Barteska, J. Rabiňák (88. Froněk), Kukučka - Bosnyak  (62. Kloc) – Novotný, Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Pučejdl – Barteska, Brůžek


PSALI JSME V SOBOTU
KP: Dražice i Hradec dopolední derby zvládly, Katovice rozhodly v poslední minutě

 


Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák