Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Dražice i Hradec dopolední derby zvládly, Katovice rozhodly v poslední minutě

sobota, 28. října 2017, 18:10

AKTUALIZOVÁNO - Dopolední derby Dražic s Táborskem B a J. Hradce s N. Včelnicí otevřely program 12. kola krajského přeboru. Oba duely vyhrály domácí celky - Dražice skvěle takticky eliminovaly táborské mladíky posílené o Martina Kučeru, Jindřichův Hradec zase přežil obrovskou šanci Pacholíka ve druhé minutě a pak festivalem šancí došel k výhře 3:0. Odpoledne připravil Olešník další dvouciferný výprask Dačicím, Katovice udolaly Protivín až gólem v závěru. Na konci střetnutí se dvakát prosadily Čimelice v S. Ústí.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 12. KOLA KP


TJ Dražice - FC MAS Táborsko B 2:0 (1:0)

Branky: 26. L. Stuchlík, 54. Bareš. Rozhodčí: Klátil - Kotalík, Sebera. Delegát: Kučera. ŽK: 2:2 (D. Štecher, Hojdar – Škarda, Kostka). Diváků: 50.

Dražice: Baka – Valášek, Horka, Kouřil (68. Vlašin), Bareš – P. Novotný (64. Hojdar), Hořejší, D. Štecher, Veselý – J. Štecher (83. M. Stuchlík), L. Stuchlík (87. Kos). Hrající trenér Marian Horka.

Táborsko B: L. Novák – Víteček (78. Böhm), Mácha, Zavadil, Škarda – Kubín (53. Rytíř) – Vozihnoj, Kučera, Veselý, Drs (53. Mischnik) – Kostka. Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: Bareš, L. Stuchlík, celý tým - Kučera, Škarda, Vozihnoj

Táborsko přivezlo do Dražic Martina Kučeru, hráče prvního mužstva, který se ve Vlašimi vykartoval, a mohl tak pomoci rezervě. Na hřišti byl hodně vidět, především jeho střela z třiceti metrů v prvním poločase byla výstavní.

Tou dobou už ale hosté ztráceli. Dražice se na soupeře velice dobře připravily. Zejména druhý poločas byl od Mariana Horky a jeho spoluhráčů takticky dobře zvládnutý. Do vedení šel domácí tým po výborné práci Jiřího Štechera u postranní čáry, odkud nacentroval na Lukáše Stuchlíka a ten se důrazem prosadil až k hlavičce - 1:0. Jeho branka z 26. minuty stanovila poločasové skóre.

Velmi dobrý zápas odehrál dražický obránce Tomáš Bareš, nejenže domácí defenziva také díky němu neinkasovala, sám navíc pohlednou individuální akcí dal v 54. minutě svému mužstvu klid. Bareš převzal míč u poloviny hřiště, prošel kolem třech protihráčů až do vápna a tam si střelou kolem brankáře Nováka počínal jako rozený střelec – 2:0.

Kdyby táborský Kučera v té třicáté minutě netrefil jen břevno, dost možná by se zápas vyvíjel jinak. Soupeř tam měl v prvním dějství i další gólovky. Naštěstí jsme to udrželi a druhá půle už byla v naší režii,“ řekl po závěrečném hvizdu redakci vedoucí Dražic Lubomír Kolář.


FK Jindřichův Hradec 1910 - TJ Nová Včelnice 3:0 (1:0)

Branky: 13. a 84. Votava, 54. Vaš (vlastní). Rozhodčí: Přibyl – Kříž, Lovětínský. Delegát: Eibl. ŽK: 1:0 (Šmíd). Diváků: 150.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd, M. Mareš, Beránek, Chyška – Kučera, Votava, Koutný, Králíček (85. O. Černoch) – Princ (88. Cypra), Toman (82. Chalupský). Trenér Marek Černoch.

N. Včelnice: Holický – Berounský (46. Vokuš), Jaroš, Blažek, L. Šlapanský – Průša (46. O. Šlapanský), Tuček, Didek (67. Petráš), T. Mareš (46. Vaš) – Pacholík, Nebeský (46. V. Hornát). Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Koutný, Beránek – Jaroš

Z Nové Včelnice to do Jindřichova Hradce není daleko, a tak měli Vajdovi svěřenci na začátku zápasu spoustu sil. To hned ve 2. minutě předvedl rychlý Pacholík, který si dal snad sedmdesátimetrový sprint s balónem, ale tváří v tvář uzdravenému brankáři Hejníčkovi napálil míč mimo. Obrovská šance hostů.

Jindřichův Hradec šel do vedení ve 13. minutě. Vít Kučera nacentroval do vápna, kde bylo hned několik domácích hráčů, k míči se dostal Filip Votava a z malého vápna překonal Holického – 1:0. Na obou stranách pak zvonily tyče - domácímu Tomanovi ani na druhé straně z přímého kopu Tučkovi ale nebylo přáno.

„Martin Toman měl dnes snad čtyři gólovky. Šance měli i Princ nebo Chalupský, ale prostě jsme je neproměnili. Říká se, že derby favorita nemá, i proto jsem rád, že jsme to dnes zvládli,“ zhodnotil zápas domácí trenér Marek Černoch.

Jeho svěřenci podruhé slavili v 54. minutě. Lubomír Králíček za vápnem vystřelil placírem, obránce Vaš ale míč tečoval, a Holický v bráně tak absolutně nemohl na změnu směru reagovat – 2:0. V závěru ještě pálil do černého opět Filip Votava, Jindřichův Hradec tak podle očekávání nováčka porazil.


SK Otava Katovice - FK Protivín 2:1 (0:0)

Branky: 70. Miklas, 90. Zoubek – 60. J. Vorel. Rozhodčí: Krauskopf - Macko, Peterka. Delegát: Tupý. ŽK: 2:1 (Blatský, Hajdušek – R. Vojta). Diváků: 171.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Schánělec, Rejšek – Miklas, Kagui, Cibulka, Repa – Blatský, Koutský (64. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Protivín: Hanus – Mikulenka, Hála, Uhlík, Zach – Kinkor (81. Fiala), Z. Vorel, R. Vojta, Rothbauer – Růžička, J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Miklas, Zoubek – Hanus.

Katovice dokázaly zdolat Protivín i bez svých dvou elitních forvardů Požárka a Uhera. Ty v útoku nahradili Blatský s Koutským, rozhodnutí ale přinesl až v poslední minutě střídající Zoubek.

Ač oslabeny, dokázaly se Katovice dostat do několika jasných šancí už v bezbrankovém prvním poločase, výborně chytající gólman Hanus ale držel protivínské akcie nad vodou. „Dejte ho jako nejlepšího hráče, v úvodní půli nám tam chytil tři stoprocentní branky,“ uznal kvality soupeřova brankáře domácí předseda Tomáš Hajdušek.

V hodně větrném zápase se dostali do vedení hosté, Jaromír Vorel zakroutil v 60. minutě svůj přímý volný kop přesně – 0:1. Katovice ale postupem času získávaly převahu, Protivínu evidentně docházely síly rychleji. „Přestože Protivín hrál druhou půli po větru, nestačil naše útočné výpady pokrýt,“ dodal ke katovickému obratu Hajdušek.

Nejprve Jakub Miklas přesprintoval celou obranu a po kličce gólmanovi v 70. minutě srovnal a v posledním možném okamžiku přinesl domácím tři body střídající David Zoubek, jehož hlavu našel přesným centrem na malé vápno Horejš – 2:1.


TJ Osek - SK Rudolfov 1:2 (1:1)

Branky: 18. Hoch - 17. Ryneš, 69. Kovačičín. Rozhodčí: Krčín - Žemlička, Kaštánek. Delegát: Pípal. ŽK: 2:1 (Hoch, Novák - Ryneš). Diváků: 100.

Osek: Hulínko – Brabec, Krejčí, Kroupa, Kuneš – Brož (64. Novák), Hoch, Hájek, Hosnedl – Říský, Carda (80. Hanák). Trenér Jaroslav Voříšek.

Rudolfov: Teringl – Tyrpák, Prokeš, O. Hajný, Ryneš (77. Dvořák) – Pouzar (90. Kotek), Kovačičín, Šindelář, Janák – Vejvar, Baščevan (9. Sládek). Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: nikdo – Pouzar

Osek na domácím hřišti Rudolfov překvapil hned po úvodní rozehrávce, Sebastian Hosnedl se dostal po dlouhém nákopu do vápna, ale relativně dobrou šanci tísněný neproměnil. V 15. vteřině to mohla být pro hosty hodně ledová sprcha. Ti navíc brzo přišli o jednoho ze svých klíčových mužů, Baščevan musel být v 9. minutě s bolestivou grimasou střídán. Na hřišti byla dokonce nosítka, ale zraněného rudolfovského forvarda nakonec odnesli hráči.

Úvodní branku vstřelil Rudolfov a byla pro něho typická. Radim Pouzar rozehrál v 17. minutě přímý kop přesně na hlavu Ryneše a ten trknul míč za Hulínka – 0:1. Srovnáno ale bylo okamžitě, Jan Hoch vystřelil, Teringlovi jeho rána lehce skočila a zapadla do sítě – 1:1.

Zápas byl na ukazateli skóre vyrovnaný, na hřišti to byl ale Rudolfov, kdo měl otěže zápasu ve svých rukou. „My jsme hráli špatně. Pouzar jim tam dirigoval hru, soupeř byl prostě lepší a přehrával nás,“ přiznal kouč Oseku Voříšek. Mírnou převahu zúročil vítěznou brankou v 69. minutě Jan Kovačičín – 1:2.

Chvíli před koncem odstoupil kvůli zranění také Pouzar, Rudolfov ale závěr přečkal bez úhony i bez něho. Pomohl mu k tomu i hlavní rozhodčí Krčín, který původně oznámil, že nastaví šest minut, ale po uplynuté půlminutě nad rámec normální hrací doby duel hodně necitlivě ukončil.

„K nastavení se vyjadřovat nebudu. Kdyby se hrálo dalších deset minut, tak se stejně do žádné možnosti nedostaneme,“ komentoval útočnou snahu svého Oseku Voříšek.


Sokol Sezimovo Ústí - SK SIKO Čimelice 1:3 (1:1)

Branky: 35. Kutner - 22. Suchan, 80. Řezáč, 86. Hegenbart. Rozhodčí: Herzog - Sebera, Kotalík. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:1 (Podroužek – Viták). Diváků: 50.

S. Ústí: Sedloň – Bartáček, Vilímek, Sazma, Podroužek – Nuhlíček (81. Hladík), Šmíd, Hoffmann, Novotný (60. Peltán) – Sokolt, Kutner. Hrající trenér Michal Sokolt.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Bednařík, Viták, Řezáč – Převrátil, Rambous, Nosek (73. Varhan), Nekl – Suchan (83. Pávec), Hegenbart (90. Němec). Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Kutner – Řezáč, Hegenbart

Oba týmy měly po minulých porážkách co napravovat. Domácí trenér Michal Sokolt pozměnil po nezvládnuté druhé půli na Hluboké sestavu, v níž udělal tři změny a sebe po delší době poslal od první minuty na hřiště. Čimeličtí se musí obejít bez distancovaného Káše, který vyfasoval od disciplinárky šest zápasů natvrdo.

Skóre otevřel po dvaceti minutách hostující Miroslav Suchan, ale Sokolu se podařilo po půl hodině hry vyrovnat po rohu Alešem Kutnerem, který měl v závěru poločasu ještě velkou příležitost z brejku, kdy obešel obránce, ale zradil ho těžký terén a u míče byl včas brankář Slavík.

Utkání bylo na vážkách až do samého závěru, kdy dvakrát udeřily Čimelice a znovu potvrdily, že se jim hraje lépe na venkovních hřištích než doma, kde nasbíraly téměř o polovinu bodů méně. Podruhé poslal SIKO do vedení v 80. minutě dobře hrající obránce Karel Řezáč, jenž poslal odražený míč hlavou za Sedloňova záda.

Jak už to bývá, domácím nezbývalo nic jiného než vrhnout všechny síly do útoku, stáhli hru na tři obránce. Otevřených zadních vrátek využil čtyři minuty před koncem čimelický kapitán Václav Hegenbart a zkušeně pečetil výhru svého týmu. „Druhý gól se ukázal jako rozhodující, ale nutno dodat, že Čimelice nám toho moc nedovolily a s těžkým terénem si poradily lépe,“ shrnul trenérský asistent S. Ústí František Plachý.


FC ZVVZ Milevsko - TJ Hluboká nad Vltavou 1:1 (0:0)

Branky: 69. Koutník – 60. Křiváček. Rozhodčí: Dunovský - Polák, Hoch. Delegát: Bumba. ŽK: 0:1 (Hájek). Diváků: 53.

Milevsko: Šmitmajer – Kosobud, Vakoč, Petr, P. Novotný – Sedlák, Marvan, Komárek, Málek (77. Alexa) – Koutník, Paták (56. Princ). Trenér Miroslav Strnad.

Hluboká: Brašnička - Turek, Antoš, Jonáš, Čermín – Křiváček (75. T. Adam), Jonáš, Stráský, Říha, Němec – Hájek, Tauber, Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Sedlák – Tauber

Málo fotbalu, a tomu odpovídal i patřičný počet gólů. Oboustranně byla hra kostrbatá, plná nepřesností, nepřesných přihrávek. A výsledek byl i jasný. Žádná větší příležitost, jenom náznaky, z toho rezultoval i bezbrankový poločas.

Po pauze se obraz hry moc nezměnil, ale aspoň byly konečně k vidění nějaké góly. Ten první zaznamenal hostující Tomáš Křiváček, když využil nečekané volnosti, které se mu od domácích dostalo – 0:1.

Z vedení se Hluboká radovala přibližně deset minut, poté bylo opět srovnáno. Když se už nebylo možno dostat se do vápna kombinací, zvolil František Koutník jinou cestu. Ta se ukázala být úspěšnou, protože napřáhl snad ze třiceti metrů a Brašnička byl bezmocný – 1:1.

Vzduchotechnici dokonce mohli skóre otočit, když v poslední minutě vychytal domácím Brašnička obrovskou příležitost. „Dneska se asi nebylo na co koukat. Ani jednomu z mančaftů se nedařilo,“ poznamenal Miroslav Strnad, trenér Milevska.


FK Olešník - Centropen Dačice 11:2 (4:2)

Branky: 16. Pomeje, 34. a 79. Votava, 43. (pen.) a 50. Šahajda, 44. a 73. Dudek, 46. a 56. Šíma, 87. a 90. Rys - 20. a 36. Točík. Rozhodčí: Mach - Tupý, Jarolím. Delegát: Štuk. ŽK: 0:2 (Nosek, Máša). Diváků: 60.

Olešník: J. Studnička – Nýdl, Nygmet, Šahajda – Šíma (72. Vařák), Červenka, Heller, Fořter – Pomeje – Votava, Dudek (84. Rys). Trenér Ladislav Táborský.

Dačice: T. Ferdan – Benda, Celý, Nosek, Mašát - Vacuška, Svoboda (56. Vacek), Jelínek, Kněžínek (55. Křivánek) – Smejkal (28. Máša), Točík. Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: celý tým, Šíma – nikdo

I když konečný výsledek vyzněl zcela jasně pro Olešník, zpočátku to tak nevypadalo. Hosté byli nepříjemní a nehodlali dát svoji kůži zadarmo. Pravdou je, že domácí šli dvakrát do vedení, ale hosté pokaždé vzápětí dokázali srovnat. O poločasovém dvoubrankovém rozdílu ve prospěch mužů trenéra Táborského se rozhodlo v samotném závěru.

Skóre otevřel Pomeje po Votavově centru. Ovšem brzy vyrovnal Milan Točík. Druhý gól Olešníku přidal sám Votava, ale podruhé zafungoval Milan Točík a znovu se začínalo od začátku. Ovšem domácí měli stálou převahu, kterou zúročili až těsně před koncem úvodního dějství. Nejdřív se trefil z penalty Šahajda a skóre uzavřel Dudek – 4:2.

Těsně po přestávce se poprvé trefil Šíma a hra Dačic se zhroutila. Od té doby existovalo na hřišti jediné mužstvo. V pohodě hrající Olešník si vytvářel jednu příležitost za druhou a přidal dalších sedm záseků. Mohlo jich být i víc, ale tomu zabránilo až přílišné sebevědomí olešnických borců, kteří občas před gólmanem Tomášem Ferdanem dávali přednost před efektivním zakončením svoje fotbalové hračičkování. Na posledních šest minut naskočil i veterán Zbyněk Rys (42) a byl mimořádně produktivní, když stihl dvakrát skórovat. Poslední Centropen podruhé prohrál výsledkem 2:11.

„Dačice nás zpočátku zaskočily svým přístupem. Sice jsme měli hned od začátku velikou převahu, dvakrát jsme vedli, ale pokaždé bylo po chvilce vyrovnáno. Pak se ale náš tlak přece jenom projevil a hosté už neučili. Nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ uvedl Ladislav Táborský, trenér Olešníku.


NE 29.10.10:30 Jiskra Třeboň - Sokol Želeč

 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák