Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Olešnická ofenzíva se v Čimelicích neprosadila

 
středa, 11. října 2017, 09:40

V 9. kole krajského přeboru přivítaly Čimelice na svém hřišti mužstvo z Olešníka, kterému patřila druhá příčka. SIKO za poslední čtyři zápasy, z nichž oba domácí prohrálo, získalo jen dva body a do utkání šlo s cílem naplno bodovat.

Domácí začali dobře a již v 10. minutě po centru Nekla se k míči dostal Viták a hlavou překonal brankáře hostů poprvé. Domácí postupně získávali mírnou převahu a neustále se tlačili do útoku. Kromě několika rohových kopů si vážnější příležitost nevypracovali. Rovněž tak soupeř vážněji domácího brankáře neohrozili.

Po půl hodině zahrozili znovu domácí. Nejprve neuspěl před Jirkalem Hegenbart, po centru Listopada hlavičkoval mimo tyče Nosek. Ve 39. minutě už se Čimeličtí dočkali. Po Listopadově přímém kopu se dostal k míči Hegenbart a vstřelil druhou branku domácích. Do konce prvního poločasu se již nic podstatného nestalo a tak do šaten odcházeli spokojenější domácí.

Druhý poločas začali aktivněji hosté, ale kromě několika rohových kopů si brankovou příležitost nevytvořili. V 59. minutě zahrávali domácí přímý kop. K míči se postavil Převrátil a pěknou střelou překonal Jirkala potřetí. V 62. minutě byl v pokutovém území faulován Nosek a kopal se pokutový kop. Ten ale domácí Nekl neproměnil.

V 65. minutě zahrozil ojediněle Olešník hlavičkou Dudka, ta však letěla těsně nad Slavíkovu branku. V 74. minutě se do veliké šance dostal domácí Zelenka, ale brankáře Jirkala nepřekonal. Hosté se sice snažili korigovat nepříznivý stav, ale to se jim do konce utkání nepodařilo a domácí zaslouženě zvítězili 3:0.

„S kvalitním týmem jsme odehráli dobrý zápas a musím pochválit celý tým za přístup a bojovnost po celých 90 minut. Po čtyřech kolech už se nám taky povedl vstup do zápasu. Po celý zápas se nám dařilo pokrýt Červenku s Dudkem a tím eliminovat hru Olešníku směrem dopředu. Kaňkou na utkání byl likvidační faul Šímy, který v souboji, kdy už nemohl získat míč, zajel do Listopada, zlomil mu zánártní kůstku a vyřadil ho na zbytek podzimu,“ litoval ztráty zkušeného obránce trenér Čimelic Tomáš Smrčina.


SK SIKO Čimelice - FK Olešník 3:0 (2:0) 

Góly: 10. Viták, Hegenbart, Převrátil. Rozhodčí: Krčín - Hoch, Kroutl. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:3 (Převrátil - Nygmet 2, Šíma, Pomeje). ČK: 0:1 (Nygmet). Diváci: 80.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Listopad (73. Němec), Bednařík, Viták – Převrátil, Zelenka, Káš, Nekl (66. Suchan) – Nosek (85. Svojše), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Olešník: Jirkal – Nýdl, Studnička (57. Votava), Nygmet, Dráb (76. Fořter) – Vařák, Rabiňák, Červenka, Šíma – Pomeje, Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Napsal(a) Josef Ťupa