Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Sokolové mají první bod, Želeč a Osek nadělovaly půltucty

 
sobota, 9. září 2017, 21:08

V sobotních odpoledních zápasech dokráčely k jasným vítězstvím dva domácí celky. Druhá Želeč si po přestávce posvítila na nováčka z N. Včelnice, Osek se dokonale rehabilitoval za debakl v Protivíně a Dražicím nachystal drtivou porážku. První bodík přistál na konto sezimoústeckého novice po bezgólové partii s J. Hradcem. Poprvé padl Protivín, bez špílmachra Prášila stačil na Rudolfově jen korigovat porážku 1:2. Čimelice v poslepované sestavě těsně zdolaly Dačice.

Sobotní výsledky 5. kola KP

TJ Hluboká nad Vltavou - FC MAS Táborsko B 1:6 (1:4)

Góly: 23. Němec – 1. Kostka, 7. Blecha, 8. a 81. M. Novák, 17. Legdan (vlastní), 64. Radosta. Rozhodčí: Žemlička - Kaštánek, Šafránek. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:2 (Legdan, Antoš – Hell, Vozihnoj). Diváků: 80. Více zde.


Sokol Sezimovo Ústí - FK Jindřichův Hradec 1910 0:0

Rozhodčí: Vychodil - Dunovský, Hoch. Delegát: Kučera. ŽK: 3:2 (Sazma 2, Sokolt – Šmíd, Blažek). ČK: 1:0 (85. Sazma). Diváků: 100.

S. Ústí: Sedloň – Podroužek, Sazma, Vilímek, Bartáček – Novotný, Peltán, Hoffmann, Neruda (74. Hladík) – Šmíd (88. Žilinčík), Sokolt (80. Irsa). Hrající trenér Michal Sokolt.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd, Beránek, Völfel, Blažek - Kučera, Koutný, Chalupský, Mareš – Votava, Víteček (56. Princ). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Sedloň, Hoffmann, Sazma – Kučera, Mareš

Vypadá to, že hráči Sokola si pomalu zvykají na vyšší nároky krajského přeboru a začínají vystrkovat růžky. Hráli s favoritem vcelku vyrovnanou partii, i když ten měl přece jenom víc ze hry. Vytvořil si i první příležitost, ale v brance Sokola stál výtečný Zbyněk Sedloň, který balon za svá záda nepustil ani po těch nejvyloženějších šancích hostů. Několikrát stál zcela sám proti osamělému střelci Jindřichohradeckých, ale pokaždé odolal.

Ovšem v oboustranně zajímavém utkání se nenudil ani brankář hostů Lukáš Hejníček. Dvakrát se mohl prosadit Šmíd, ale ani jemu pšenka nekvetla. Oba gólmani patřili k nejlepším hráčům svých týmů.

Obraz hry se nezměnil ani po pauze. Diváci se stále nenudili, ale těm domácím občas zatrnulo, protože v průběhu času si hosté vynutili větší tlak a meruna je přece jenom poslouchala víc. Ale jak už řečeno, v brance Sokola skvěle fungoval Sedloň, takže zápas nakonec skončil bez branek. Pro domácí to znamená zisk prvního bodu.

„Tenhle bod těší z několika důvodů. Je to první historický bod Sokola v krajském přeboru, navíc proti mimořádně kvalitnímu týmu. Rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co soutěž nabízí. Navíc naši kluci herně nepropadli, naopak začali ukazovat to, co jsem říkal, že potenciál v sobě mají. Nesmíme ovšem usnout na vavřínech a makat dál,“ řekl po utkání Michal Sokolt, hrající trenér Sokola S. Ústí.


SK Rudolfov - FK Protivín 2:1 (1:0)

Góly: 17. Pouzar, 56. Gerstner – 64. Moravec. Rozhodčí: Mach - Polák, Kotalík. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:3 (Dvořák – R. Vojta, J. Vorel, Moravec). Diváků: 150.

Rudolfov: Teringl – Dvořák (62. Kocina, 88. Ryneš), Novotný (81. Vejvar), Hajný, Kuna – Kovačičín, Hrbáč, Šindelář, Pouzar, Gerstner – Janák. Trenér Otakar Matouš.

Protivín: Hanus – Rothbauer, R. Vojta, Uhlík, Vojík – J. Vojta (86. Sládek), Z. Vorel, Kinkor, Moravec, Růžička – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Hrbáč, Šindelář, Pouzar – Moravec, Růžička

Do týmu domácích se vrátil uzdravený Hrbáč a na hřišti byl náležitě vidět.  Přibyli i další, na lavičce už byl připraven i Ryneš. Naopak hostům chyběl Ondřej Prášil. K vidění byl oboustranně zajímavý fotbal, který odpovídal postavení týmů v tabulce. Na první gól čekali fanoušci do 17. minuty. Hosté nedaleko pokutového území faulovali Radima Pouzara, a ten sám si připravil míč. Obecně se čekalo, že ze strany bude centrovat, ale on lišácky zvolil přímou střelu. I když gólman Hanus zná rudolfovský trávník ze svého dřívějšího působení celkem dobře, na jeden drn si nevzpomněl. Ten těsně před ním zvedl balon a poprvé se zamotal do sítě.

Pouzar pozlobil Hanuse i později, ale tentokrát už protivínský gólman vyrazil míč na roh. Po hlavičce neuspěl ani Šindelář. Hosté se připomněli domácímu brankáři Teringlovi ve 35. minutě, ale na gól to nebylo. Gólmani se nenudili ani v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky.

Po přestávce byli hosté aktivnější, ale domácí obranu nepřelstili. Naopak po jedenácti minutkách se urodilo podruhé na rudolfovské straně. Po ose Šindelář, Kovačičín přijal balon Jiří Gerstner a křížnou střelou k tyči zajistil domácím dvoubrankový náskok.

Ovšem hosté se nevzdávali. Kontaktní gól Jana Moravce jim vlil do žil nový kyslík, ale defenziva Rudolfova už byla neprostupná. Činila se nadále i ofenziva, ale svoji branku uzamkl i gólman Hanus, takže skóre se už neměnilo. „Kvalitní zápas se odehrával na velice slušném terénu. Podařilo se nám vybudovat zatím na polovině hřiště automatické zavlažování, brzy to bude platit i o té druhé. Takže se mohlo lépe kombinovat, což vyhovovalo oběma týmům. Protivín potvrdil svoje kvality, ale my jsme vyhráli. Kromě bodů nás těší i návrat zraněných hráčů,“ pravil spokojený Petr Hlubocký, sportovní manažer Rudolfova.


Sokol Želeč – TJ Nová Včelnice 6:0 (1:0)

Góly: 53. a 87. Novotný, 21. Fiala (pen.), 47. Bosnyak, 67. Pavličko, 89. Kukučka. Rozhodčí: Krčín – Macko, Tauber. Delegát: Chlaň. ŽK: 3:0 (Brůžek, Kosobud, Šváb). Diváků: 100.

Želeč: Blažek – Holub, Pavličko, Kosobud, Rabiňák (60. Barteska) – Brůžek, Fiala, Kukučka, Šváb – Bosnyak (86. Froněk), Novotný. Trenér Roman Lukáč.

N. Včelnice: Holický – V. Hornát, Blažek, O. Šlapanský (46. L. Šlapanský), Vokuš (60. M. Hornát) – Mareš, Tuček, Petráš, Jaroš – Vaš (46. Nebeský), Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Novotný, Kukučka – Blažek

Nováček zajížděl na trávník loňského vicemistra kraje s cílem pokusit se překvapit. Dlouho to na žádný vysoký příděl nevypadalo, ale po třetím obdrženém gólu hosté kapitulovali a ostřílenými hráči prošpikovaná Želeč je dorazila dalšími třemi brankami.

Už od úvodního hvizdu domácí zatlačili mladé mužstvo hostí na jejich polovinu a začali si vytvářet šance. Po dvou možnostech kapitána Brůžka otevřel skóre z penalty David Fiala po faulu na Novotného. Včelnice se snažila nadále útočit a zaměstnávat domácí obranu, ale vyloženou příležitost na vyrovnání si nevypracovala.

Hned po dvou minutách druhého poločasu zvýšil stav Jaroslav Bosnyak. Od té doby se domácí uklidnili a postupně začali navyšovat skóre. Ze dvou rohových kopů se prosadili Radek Novotný a David Pavličko. Dvě minuty před koncem se trefil opět Novotný a debakl hostí uzavřel v poslední minutě po vyšachování hostující obrany Tomáš Kukučka, který dal šestý gól. Brankář Blažek udržel již počtvrté čisté konto.


TJ Osek – TJ Dražice 6:0 (3:0)

Góly: 9. (pen.) a 46. Carda, 13. a 70. Říský, 16. a 65. Hosnedl. Rozhodčí: Peterka - Lovětínský, Vican. Delegát: Brož. ŽK: 0:4 (Hojdar, Horka, D. Štecher, Stuchlík). Diváků: 80.

Osek: Hulínko – Kuneš, Krejčí, Baloušek, Brabec – Čapek (82. Budoš), Hoch, Mráz (78. Hanák), Hosnedl – Carda (88. Šůs), Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Dražice: Baka – Bareš (47. P. Novotný), Horka, Hojdar, Vlašin – Hořejší, D. Štecher (72. Smutný), Veselý, Stuchlík – J. Štecher, Kromka. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: celý tým – Horka

Na oseckou půdu zavítal sebevědomý celek Dražic, který nastoupil v totožné sestavě jako při domácí výhře s Milevskem (2:0). To Osek měl po výprasku v Protivíně co napravovat. Chuť si spravil dokonale, třetímu týmu tabulky nasázel šest gólů, o něž se postarala trojice Carda, Říský a Hosnedl.

Uběhlo něco málo přes čtvrt hodiny a na světelném ukazateli skóre svítil stav 3:0! Již v 9. minutě zahrál při rohu domácích Hojdar ve výskoku rukou a nařízenou penaltu Martin Carda bezpečně proměnil. Za pět minut se prosadil i druhý útočník Oseka. Rychlý útok po levé straně zakončil nechytatelně Jakub Říský. Skvělý nástup domácích korunoval o chvilku později samostatným průnikem Sebastian Hosnedl, jenž se lehce zbavil obránce a ranou po zemi překonal Baku.

Sotva začal druhý poločas, přidal Carda čtvrtý gól a o vítězi nebylo pochyb. „Kluci odehráli zápas s velkým nasazením, dali do toho srdíčko a šli za vítězstvím. Nastoupili jsme opět v pozměněné sestavě a vyhráli zaslouženě,“ hodnotil vydařené vystoupení trenér Oseka Jaroslav Voříšek.

Dražice sympaticky bojovaly až do konce, na hrot se posunul Horka a snažily se o korekci, ale na dobře chytajícího Hulínka si nepřišly. Otevřených zadních vrátek naopak využili Osečtí. Po hodině zvýšil Hosnedl po spolupráci s Hochem a na nečekaný půltucet uzavřel Říský.


SK SIKO Čimelice - Centropen Dačice 2:1 (0:0)

Góly: 56. Hegenbart, 70. T. Zelenka - 88. Smejkal. Rozhodčí: Reisner - Herzog, Hanes. Delegát: Šafránek. ŽK: 1:5 (T. Zelenka – Točík, Janák, J. Nosek, Celý, Beníček). Diváků: 80.

Čimelice: J. Zelenka – Viták, Němec, Bednařík, V. Nosek – T. Zelenka, Pávec, Káš (75. Rambous), Říha (82. Klimeš) – Suchan (62. Varhan), Hegenbart (86. Pavlíček). Trenér Tomáš Smrčina.

Dačice: Zejda – Beníček, Kněžínek, Celý, J. Nosek – Šimánek, Jindra (74. Svoboda), Jelínek (73. Máša), Točík, Janák – Smejkal. Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: Viták, T. Zelenka, Káš – Zejda

Trenéra Čimelic Tomáše Smrčinu musely před utkání s Dačicemi obcházet mrákoty. Kvůli dvěma svatbám se musel obejít bez čtyř hráčů základní sestavy. Do svazku manželského vstupovali jak brankář Slavík, tak obránce Řezáč a za svědky jim šli Nekl s Listopadem. Post jedničky obsadil 55letý Jaromír Zelenka, který se tak stal nejstarším hráčem nejvyšší krajské soutěže, a na hřišti se sešel se svým synem Tomášem.

První poločas byl plný nepřesností a divákům nabídl průměrný fotbal. Největší příležitost si domácí vypracovali ve 29. minutě, kdy se Suchan řítil sám na Zejdu, ale zakončoval jen do vybíhajícího brankáře, který byl znovu oporou Centropenu.

Vše podstatné se odehrálo po změně stran. Domácí výrazně uklidnil vedoucí gól kapitána Václava Hegenbarta. Rázem ovládli hru a měli i další šance. V 70. minutě nastřelil Tomáš Zelenka v jasné pozici jen gólmana Zejdu, ale z následného rohu Říhy si vše vynahradil přesnou hlavičkou. V 76. minutě nastřelil za stálé převahy Hegenbart břevno. Dvě minuty před koncem Dačice snížily Štěpánem Smejkalem, ale zbývající minuty si už domácí zkušeně pohlídali.  

„Pro nás to jsou ve slátané sestavě důležité body. Třeba na střídačce byli hráči, kteří už za nás dva roky nehráli. Ale nenechali nás ve štychu a šli pomoct. I tak bylo naše vítězství zasloužené, hosté Zelenku staršího v brance moc neprověřili,“ poznamenal vedoucí mužstva Čimelic Josef Ťupa.  

 
 
Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach