Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Gólové hody v Protivíně a Dačicích. Dražice si poradily s Milevskem

sobota, 2. září 2017, 21:51

V odpoledních zápasech 4. kola se diváci mohli těšit na gólové žně. Protivín rozdrtil Osek poměrem 8:1, o gól méně se urodilo v přestřelce u Dyje mezi Dačicemi a Hlubokou, která skončila dělbou bodů. Katovice sice ukončily neprůstřelnost želečského gólmana Blažka, ale na první body nedosáhly. Překvapením je první porážka Milevska na dražické půdě. Favorizované Čimelice si přivezly body od nováčka N. Včelnice, který i přes porážku podal sympatický výkon.

Sobotní výsledky 4. kola KP

FK J. Hradec 1910 - Jiskra Třeboň 2:0 (0:0)

Góly: 72. Koutný, 76. Blažek. Rozhodčí: Dunovský - Mach, Koranda. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:4 (Šmíd - Cahyna, Průcha, Holý, Pancíř). Diváků: 75. Více z dopoledního utkání zde


TJ Dražice – FC ZVVZ Milevsko 2:0 (1:0)

Góly: 36. D. Štecher, 85. J. Štecher. Rozhodčí: Lovětínský - Vican, Reisner. Delegát: Eibl.  ŽK: 4:3 (Hořejší, Kromka, Pe. Novotný, J. Štecher – M. Novotný, Málek Sedlák). Diváků: 150. V 77. min. nedal domácí Kromka penaltu.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Hojdar, Vlašin – Hořejší (90. Kos), D. Štecher (89. Smutný), Veselý, Stuchlík (63. Marousek) – J. Štecher (87. Pe. Novotný), Kromka. Hrající trenér Marian Horka.

Milevsko: Pavel Dvořák – M. Novotný, Kosobud, Vakoč, Pa. Novotný (83. Pinc) – Barda (78. Paták), Petr, Koutník, Komárek, Málek (63. Sedlák) – Petr Dvořák. Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Hořejší, J. Štecher, D. Štecher – Vakoč, Barda

Milevsko přijelo do Dražic v pozici mírného favorita a také po většinu prvního dějství bylo opticky lepší než domácí, kteří se po roční pauze vracejí do přeboru. Domácí se dnes prosadili hlavně nezměrnou bojovností a pomohli si standardními situacemi.

Daniel Štecher jednu takovou proměnil ve 36. minutě. Miloš Veselý rozehrál přímý volný kop a Štecher hlavou přehodil gólmana Pavla Dvořáka – 1:0. Ze stejné situace ale mohlo ještě deset minut předtím udeřit na druhé straně, a že to byla obrovská příležitost. Komárek přímák skvěle rozehrál, z velké dálky trefil břevno, od kterého se balón odrazil na malé vápno k úplně osamocenému Bardovi. Ten si může jít podat ruku s hradeckým Vítem Kučerou, protože stejně jako on v dopoledním zápase proti Třeboni, místo aby trefil prázdnou klec, mířil z blízka výrazně nad.

Dražice po změně stran hru vyrovnaly. Domácí věděli, že pokud chtějí proti Milevsku uhrát body, musejí ještě víc přidat. A měli i brankové možnosti, protože hostující tým ve snaze srovnat měl v zadních řadách okénka. V 77. minutě dokonce zkušený Jan Kromka z penalty vůbec netrefil branku. Klid dodal Dražicím druhý z bratrské dvojice Štecherů. Po Danielovi se trefil i Jiří. Ten využil nabídku od Marouska, který upláchl po levé straně milevské obraně, a na ofsajdové hraně v pokleku dorazil míč do sítě – 2:0.


TJ Nová Včelnice - SK SIKO Čimelice 0:1 (0:1)

Gól: 6. Listopad. Rozhodčí: Tupý - Jarolím, Klátil. Delegát: Bumba. ŽK: 1:0 (Tuček). Diváků: 220.

N. Včelnice: Holický – Průša (77. Berounský), Blažek, Šlapanský (46. V. Hornát), Vokuš (86. M. Hornát) – Mareš, Didák, Tuček, Petráš – Nebeský (46. Vaš), Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Čimelice: Slavík – Listopad, Michal Němec, Viták, Bednařík – Zelenka, Káš (90. Bašta), Říha (89. Hadáček), Nosek (75. Gottfried) – Hegenbart (90. Nekl) – Suchan. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Blažek – Listopad

Domácí si nic nedělali z toho, že nastupují proti jednomu z nejlepších celků minulého ročníku a hráli v obvyklém rozestavení 4-4-2. Neposílili obranu ani zálohu, předváděli svůj styl hry. Jenže nečekali, že čimelický Petr Listopad si pro ně připravil nepříjemné překvapení. Už v 6. minutě napřáhl přibližně ze třiceti metrů a zavěsil balon do levého horního růžku Holického branky – 0:1. Svojí trefou tak dal vzpomenout na krásný gól Daridy proti Německu.

Hosté se zatáhli a svůj náskok si hlídali. Čekali trpělivě na domácí útoky v pevném šiku a vyráželi k rušivým atakům. Ale ne, že by si domácí gólman Holický užil klidu, Čimelice mistrně zvládají standardní situace, po kterých bylo před ním vždy živo a nebezpečno. Jednou mu zazvonila i tyč. V bojovném a zajímavé utkání měli příležitosti i domácí, leč marná snaha Pacholíka, Nebeského či Průši vyzrát na Slavíka.

Obavy ze zkušenějšího protivníka si Novovčelničtí nepřipustili ani po přestávce a hráli s ním vyrovnanou partii. Prostřídali a Vaš s Vojtěchem Hornátem jejich hru oživili. Znovu si vytvořili tlak a bušili do čimelické obrany, avšak bez úspěchu.

„Musím kluky pochválit, i když jsme prohráli. Vydali ze sebe všechno, bojovali do poslední minuty. A řekl bych, že i v závěru měli víc sil než soupeř. Každopádně to byl oboustranně velice kvalitní zápas, do jehož rámce zapadli i rozhodčí,“ uvedl po utkání domácí kouč Roman Vajda.


SK Otava Katovice – Sokol Želeč 2:4 (0:2)

Góly: 68. Uher, 74. Repa (pen.) – 4. Bosnyak, 32. Fiala (pen.), 66. R. Novotný, 88. Brůžek. Rozhodčí: Hoch - Kaštánek, Dunovský. Delegát: Benedikt. ŽK: 3:2 (Švehla, Hajdušek, Kagui – Blažek, Kukučka). Diváků: 232. V 51. minutě nedal Uher penaltu.

Katovice: Švehla – Miklas, Cibulka, Hajdušek, Váchal – Kagui, Schánělec (46. Horejš), Rejšek, Repa (76. Hromíř) – Uher, Požárek (67. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Želeč: Blažek - Škrábek, Pavličko, Kosobud, Kukučka (86. Stránský) - Fiala, Holub, Šváb – Bosnyak (59. Barteska), Brůžek (89. Froněk), Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Miklas – Kosobud, Blažek, R. Novotný

Katovice se nutně potřebují odrazit ode dna. Dnes proti Želči prohrály i čtvrtý zápas v řadě a to byly, až na Blatského, vlastně úplně kompletní, včetně Rejška, který se vrátil z Německa. Jenže Roman Malý a jeho družina narazili na velmi kvalitního soupeře, který je zaskočil už ve 4. minutě – Jaroslav Bosnyak si zaběhl za beky a podél katovické jedničky Švehly brzy otevřel účet zápasu – 0:1. Požárek mohl vyrovnat v 19. minutě, jeho rána se však odrazila od tyče nad branku Blažka. A pro Katovice přišla další nepříjemnost – Cibulka po půlhodině hry stáhl ve vápně Radka Novotného a David Fiala si s nabídkou pokutového kopu poradil – 0:2. Gólman Švehla sice vystihl směr, ale na umístěnou střelu byl krátký.

Když si vzpomenete na to, jak domácí minulý týden odpadli v Jindřichově Hradci, čekali byste, že Želeč si druhé dějství v poklidu pohlídá, ale tak snadné to hosté neměli. Možná rozhodující okamžik přišel v 51. minutě, penalta také na druhé straně, katovickému Uherovi ji ale brankář Blažek vyrazil!

V 66. minutě Radek Novotný po rohovém kopu zvýšil už na 0:3, ale pak přišly katovické chvíle. Sotva se rozehrálo, čerstvý Zoubek, který nebyl na hřišti ani minutu, předal balón na malé vápno Vladimíru Uherovi a už to bylo jen o dva góly – 1:3. O šest minut později navíc třetí pětka v utkání, druhá na katovické straně a tentokrát úspěšná! Na 2:3 snížil Michal Repa, jenž Blažka poslal na druhou stranu.

Vyrovnat dokonce mohl z přímého volného kopu Kagui, ale z hodně nadějné pozice střílel výrazně nad. Katovice v poslední pětiminutovce ve snaze o srovnání stavu hodně otevřely defenzivu, čehož zkušeně využilo útočné duo Želče – Radek Novotný vysunul šajtlí Michala Brůžka a ten ve skluzu pojistil hostům tři body – 2:4. Na poslední půlhodinu nastoupil v želečském dresu navrátilec ze Sokola S. Ústí Milan Barteska.


Centropen Dačice - TJ Hluboká nad Vltavou 4:4 (2:3)

Góly: 45. a 81. Celý, 6. Jindra, 59. Točík – 24., 43. a 71. Tauber, 30. Křiváček. Rozhodčí: Macko – Peterka, Kroutl. Delegát: Vrzal. ŽK: 0:1 (Čermín). Diváků: 63.

Dačice: Zejda – Mašát (69. Beníček), Kněžínek, Vacuška, Nosek – Šimánek, Jindra, Celý, Točík, Janák – Smejkal. Trenér Roman Bujdák.

Hluboká: Brašnička – Antoš, Čermín, Legdan, Jonáš (69. T. Adam) – Říha, Stráský, Němec (88. Valenta), Lovička – Křiváček (57. Hájek), Tauber. Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Celý - Tauber

Zatažená obloha, skvěle připravené domácí hřiště a dva týmy odhodlané hrát ofenzivní fotbal. To byl obrázek před utkáním v Dačicích. Po devadesáti minutách z toho rezultovalo osm gólů a málo vídaná remíza 4:4, neboť útoky tentokrát jasně předčily obrany.

Už v šesté minutě zatáhl skvěle míč Martin Janák, zareagoval na povel Tadeáše Jindry, nahrál mu a kapitán domácích napodruhé dokázal překonat Brašničku.  Ve 24. minutě vyšel hostům brejk, na jehož konci byl Tomáš Tauber a svým prvním gólem v utkání vyrovnal. Šest minut nato poslal Tomáš Křiváček hosty do vedení. Ve 43. minutě využil Tauber dalšího brejku a Hluboká vedla už 3:1. V poslední minutě první půle nádherným gólem snížil Petr Celý, jenž byl dnes suverénně nejlepším hráčem na trávníku.

Ve druhé půli hrály především Dačice, které diktovaly tempo hry, a Hluboká se snažila zejména dobře bránit. Na 3:3 vyrovnal v 59. minutě Daniel Točík, při jehož gólu si musí sáhnout do svědomí brankář Brašnička.  V 71. minutě vrátil Hluboké vedení střelecky disponovaný Tomáš Tauber a završil hattrick. Dačice i přesto tlačily a byly mnohem nebezpečnějším týmem. Dočkaly se devět minut před koncem chytrou střelou Petra Celého, který srovnal na konečných 4:4.


FK Protivín – TJ Osek 8:1 (5:0)

Góly: 2., 17. a 36. Prášil, 9., 22. a 79. J. Vorel, 50. Rothbauer, 68. Moravec – 75. Říský. Rozhodčí: Kotalík – Polák, Votava. Delegát: Tupý. ŽK: 0:1 (Baloušek). Diváků: 180.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Uhlík, Hála, Vojík – Prášil (68. Zach), R. Vojta, Zb. Vorel, Moravec, Kinkor (56. Růžička) – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Osek: Hulínko – Novák, Kuneš, Baloušek, Brabec – Hosnedl, Brož, Hoch, Benda (5. Čapek) – Carda, Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo

Zápasy s podobným výsledkem bývají často přirovnávány k vraždění neviňátek či hře kočky s myší. Stejný scénář mělo utkání Protivína s Osekem. Zatímco domácí jsou v laufu a body z vlastního hřiště neradi a ne zrovna často rozdávají, Osečtí dávají v posledních zápasech sestavu jen těžko dohromady. A to se jim už po pěti minutách zranil Benda, na střídačce zůstali jen náhradní brankář Budoš a do hry oblečený trenér Voříšek.

Osek minule nezvládl závěr domácího střetnutí s béčkem Táborska, v Protivíně mu evidentně nevyšel začátek. Domácí připomínali dobře namazaný stroj a ve 22. minutě svítil na ukazateli skóre stav 4:0. A když s chutí hrající a po dopolední výhře Písku dobře naladěný Ondřej Prášil zkompletoval ve 36. minutě hattrick, diváci v hledišti začali odhadovat, kolik jich domácí ještě odevzdanému Oseku nasypou.

V první půli proměnili Protivínští pět ze sedmi šancí. Po obrátce tomu bylo naopak. Z deseti dali jen tři. Začali kolotočem, který vyústil v gól obránce Václava Rothbauera, ale pak se za stálé převahy přeháněli v zahazování tutovek. Prosadil se až Jan Moravec v 68. minutě, který zvýšil na 7:0. Hosté toho směrem dopředu moc neukázali, za tří možností se ujala až ta poslední, když Jakub Říský hlavičkou pod břevno zaznamenal čestný úspěch Oseka. Jako poslední se zapsal do střelecké listiny kapitán Jaromír Vorel. Jedenáct minut před závěrem dal svůj třetí gól a uzavřel gólové hody na 8:1. 

„Kluci zahráli výborně, trenér Kobetič chtěl vyzdvihnout výkon celého mužstva,“ tlumočil nám předseda Protivína Václav Křišťál. Pro domácí tým to bylo od jeho loňského návratu do kraje rekordní vítězství.


 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger, Michal Průcha, Milan Šíma | Foto Petr Vlasák