Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Želeč se nesla na vítězné vlně. Dvanáctkrát po sobě nepoznala hořkost porážky

 
středa, 28. prosince 2016, 10:09

Podobně jako v Čimelicích také v Želči si užívali během uplynulého podzimu fotbalovou pohádku. Vhodně doplněné mužstvo vedlo šest kol v řadě tabulku krajského přeboru a až samotný závěr přibrzdil spanilou jízdu Želečských. Brankář Petr Hovorka, obránci Jakub Škrábek a David Pavličko u toho nechyběli ani minutu. Nejlepším střelce druhého týmu po podzimu se stal kapitán Michal Brůžek se sedmi góly. Do zimní přípravy naskočí klub z Táborska s uzdraveným Martinem Petrem a navrátilcem Michalem Sokoltem. „Hlavně chceme udržet kádr pohromadě,“ říká trenér Roman Lukáč.

Co na podzim v podání Želče říkáte?
Že jsme si užili krásný fotbalový půlrok, vyhrávat určitě nikoho neomrzí.

Druhé místo bylo asi trochu nadplán, že?
Každopádně jsme šli do soutěže s respektem, čekali jsme náročnou sezonu a průběh to jednoznačně potvrdil. Našim přáním bylo zopakovat umístění v horní polovině tabulky a s troškou nadsázky jsme to vlastně splnili.

Co bylo základem skvělé vítězné série, která vás vynesla až na první místo?
V létě se nám s vedením podařilo vhodně a kvalitně doplnit kádr, zvýšila se konkurence a soutěživost, zlepšila se tréninková účast a to přineslo výsledky. Velkým plusem je, že se vytvořila dobrá parta v kabině.

Standardky byly vaší silnou zbraní. Především kapitán Brůžek je zahrával excelentně.
Jsme za to rádi. Jak jsme stoupali tabulkou výš i soupeři začali hrát ze zajištěnější obrany, potom je příjemné, když si pomůžeme standardkami. Michalovi se dařilo je zahrávat, pochopitelně v tom mají zásluhu i spoluhráči dobrým pohybem před brankářem.

Jak moc chyběl v závěru podzimu zraněný stoper Ondřej Kosobud?
Ondra chyběl určitě, ovšem do jaké míry a jak by zápasy dopadly v jeho přítomnosti, nechci spekulovat. Nechyběl pouze Ondra, v závěru podzimu jsme byli po zápasech třikrát v nemocnici.

Domácí šlágr podzimu v předposledním kole vám nevyšel. Asi jedinkrát v první polovině sezony vyhořela vaše obrana. Viděl jste to podobně?
Souhlas. V tomto zápase jsme udělali příliš velké hrubky v obranné činnosti a Soběslav je nekompromisně trestala.

Který zápas byste vybral za nejvydařenější a který se naopak vůbec nepovedl?
Vydařených bylo dost, gólově se povedl zápas s Ševětínem. Na opačné straně to byl hned první zápas na Rudolfově, který nás probral z letní letargie.

Koho můžete z vašeho mužstva pochválit za stabilní dobré výkony?
Všechny. A nejvíc mě potěšili náhradníci, kteří trpělivě čekali na příležitost a vždy byli pro tým na hřišti přínosem. Toho si opravdu vážím, protože právě takovéto věci dělají dobrou partu.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže?
Kvalitou šel přebor určitě nahoru, přibylo těžkých zápasů.

Nahoře i dole bude těsno. Co říkáte konečné tabulce po podzimní části. Překvapilo vás něco?
Překvapily mě Čimelice, kde je zřejmě podobný příběh jako u nás. A také postavení exdivizních týmů.

Kdo patřil, podle vás, k největším osobnostem soutěže? Čím vás tito hráči zaujali?
V každém týmu se někdo najde, kvalitních borců se v přeboru pohybuje opravdu hodně, někoho vypichovat se mi vůči nejmenovaným nechce.

Kdy vám skončí volno a jakou plánujete zimní přípravu?
Začneme v půlce ledna, proběhne krátké soustředění a věřím, že se dobře připravíme na těžké jarní pokračování.

Máte v plánu posilovat?
Kádr chceme především udržet pohromadě. Do přípravy se zapojí po operaci kolene Martin Petr a z Milevska se vrací Michal „Dědek“ Sokolt.

S jakým cílem půjdete do druhé poloviny soutěže?
Užít si další krásný fotbalový půlrok a potěšit naše fandy dobrým fotbalem.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama