Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na přípravu se těším. A počítám s rolí dvojky, říká Mařík

 
pátek, 17. ledna 2020, 10:05

Ledenice - V sedmatřiceti letech patří sice mezi starší generaci, ale pořád je brankář Josef Mařík platný člen kádru ledenického Slavoje. V pondělí vyběhne spolu se spoluhráči k náročné zimní přípravě a říká: „Potřebuji se hýbat, na přípravu se těším.“

Víte, pokolikáté mezi muži budete absolvovat zimní dril?
Přesné číslo nevím, protože to celkově nepočítám. Co jsem v Ledenicích, tak jsem absolvoval všechny a vím, že celkově to je šestá zimní příprava v řadě (Mařík je v Ledenicích od roku 2014 – pozn.- autora. Předtím chytal v Husinci u Prachatic).

Těšíte se na přípravu?
Nevadí mi. Než jsem přišel do Ledenic, vynechal jsem ji asi sedmkrát, protože jsem měl úraz břicha a pak to nešlo kvůli náročnému dojíždění. Hrál jsem ještě za Husinec, ale přestěhoval se nejprve do Českých Budějovic a pak do Ledenic. A to je do Husince už moc daleko na pravidelné dojíždění. Chybělo mi to, a proto jsem poslední sezony chodil pravidelně. Bavilo mě to a i teď se na přípravu těším, protože se potřebuji hýbat. Je to i příjemné odreagování od práce.

Přes Vánoce jste se udržoval v kondici?
Bohužel moc ne. Jen jednou jsem si šel zaběhat tři kilometry. Více jsem kvůli návštěvám a přiznám se i trochu z lenosti nestihl. Prostě jsem se k tomu nedokopal.

Na čem osobně chcete přes zimu nejvíce zapracovat?
Po tom, co vyhlásil trenér za tréninkové dávky, je jediná moje ambice přežít. (úsměv)

Na podzim jste plnil roli dvojky. Jak to vidíte s výhledem na jaro?
Pokusíte se zapojovat o pozici jedničky? Pokud se dostanu do branky, chtěl bych podávat výkony jako na jaře 2019. To jsem byl sám se sebou celkem spokojený. Naopak jsem měl špatný poslední podzim, kdy jsem v zápasech dělal chyby. Z toho je potřeba se poučit. Ale vzhledem ke kvalitám Pepy Svobody a Filipa Mičana si myslím, že by měli chytat oni. Je to ale odvislé od jejich zdravotního stavu a u Filipa i práci.

Cíle pro jaro jsou jasné. Co nejdříve dostat pod sebe několik týmů a hrát o střed tabulky… …
a doufám, že se nám to povede hned během první poloviny jara. Další cíl je hrát tak, aby náš fotbal bavil fanoušky. Tak jako předešlé sezony.

Čermák se před startem přípravy zranil. Chybět bude týdny

Nepříjemná zpráva dorazila dnes na klubové interní kanály fotbalového Slavoje Ledenice. Jakub Čermák, stabilní člen základní sestavy, si přivodil zlomeninu a bude mimo hru až měsíc a půl.

„Bohužel jsem uklouzl a nešikovně spadl na levou ruku. Zlomil jsem si zápěstí a mám sádru,“ uvedl hráč s nejlepší podzimní tréninkovou morálkou. „Podle prvních zpráv budu mít sádru šest týdnů.“

Pro tým je to velká komplikace hlavně kvůli chystanému pondělnímu startu zimní přípravy, která bude nově třikrát v týdnu. Čermák tak bude muset dohánět tréninkové manko individuálně po návratu.

Na start zimní přípravy byl přitom krajní záložník a autor tří podzimních gólů natěšený. „Od konce podzimu jsem chodil pravidelně do posilovny a jednou za 14 dní si dal osmikilometrové výběhy. Hrozně mě to mrzí a jsem sám na sebe naštvaný,“ dodal Čermák.

Pokud vše půjde dobře, mohl by se teoreticky vrátit i dříve. „Bylo by to fajn, ale moc tomu nevěřím. Priorita je práce. Nejdříve se musím dát dohromady, abych mohl fungovat tam a až pak je fotbal. Uvidíme.“

Ostatní hráči se sejdou poprvé v roce 2020 v pondělí 20. ledna. Zatím bez Čermáka.

Napsal(a) Michal Heřman | Tisková zpráva | Foto Michal Heřman
 


 
Reklama