Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kapličtí se v Roudném nikterak nežinýrovali a nadělovali

 
středa, 10. října 2018, 09:36

V neděli odpoledne se Kapličtí představili na hřišti roudenské rezervy. V její sestavě se objevila kompletní lavička ze sobotního utkání áčka Roudného v Rudolfově. Tým dále doplnili divizní dorostenci, a tak zkušené duo Libor Šolc a Bohumil Vogl zůstalo mimo sestavu.

V úvodní oťukávací desetiminutovce zahrozili první domácí mladíci. V sedmé minutě centroval z pravé strany Samek, nabíhající a tísněný Daniel Vogl pálil z první vysoko nad bránu. To hosté hned svou první příležitost dokázali přetavit ve vedoucí gól. Na konci desáté minuty zatáhl balon po levé straně Marek, zpětnou přihrávkou našel na hranici šestnáctky Pulce, ale jeho ránu obránci zablokovali. Daniel pohotově vrátil míč do nebezpečného prostoru a Marek Urazil napálil míč do sítě – 0:1.

Odpověď domácích mohla být blesková. Po akci exkaplického Artura Goretkiho a jeho zpětné přihrávce zakončoval Samek, ale jeho zakončení postrádalo jak větší razanci, tak i přesnost. Schneider čisté konto v pohodě uhájil.

V sedmnácté minutě dobře hrající hosté udeřili podruhé. Na levé straně se opět prosadil František Marek, přesným centrem posadil míč na hlavu Jakubu Lesňákovi a na jeho přesné zakončení byl mladý gólman Šimon Hošna bezmocný – 0:2. Kapličtí byli na koni, hráli dobře, byli častěji na míči a vytvářeli si i další brankové příležitosti.

V polovině prvního dějství Pulec našel na levé straně Marka, jeho centr směřující do brány Hošna vyškrábl na břevno, Urazil zpětnou přihrávkou nabil Danielovi, ten však branku soupeře přízemní ranou minul. Uběhlo jen pět minut a domácí gólman lovil míč ze své stě potřetí. Roudenské obraně pláchnul Jakub Lesňák, dostal se až do vápna, předložil míč před prázdnou bránu nabíhajícímu Marku Urazilovi, a ten pohodlně doklepl míč do roudenské svatyně – 0:3.

Snížit mohl vzápětí Dominik Samek, ale v koncovce si počínal poněkud zbrkle, a balon poslal nad kaplickou bránu. Na druhé straně pak hosté rychle rozehráli trestný kop, Urazil přihrávkou z levé strany našel před brankou nepokrytého Lesňáka, ten však z této gólovky bránu minul.

V domácím dresu byl v prvním poločase nejaktivnějším hráčem Dominik Samek, ale ani jeho další zakončení gólem neskončilo, Schneider nadvakrát jeho pokus kryl. Jinak se však hrálo výhradně pod taktovkou spartakovců. Ve 39. minutě si ve vápně centr Daniela zpracoval Lesňák, pálil však vysoko nad bránu.

Krátce před přestávkou se hosté prosadili potřetí. Váhajícího Berounského obral Jakub Lesňák o míč, pronikl do šestnáctky a přízemní střelou na bližší tyč prostřelil Šimona Hošnu – 0:4. Kapličtí velmi povedeným prvním poločasem prakticky rozhodli celé střetnutí.

Kaplice si svůj náskok v pohodě pohlídala
I nástup do druhé půle si spartakovci pohlídali. Prostor ke střele si našel Marek, Šimon Hošna jeho tvrdou ránu nadvakrát zlikvidoval. V 56. minutě utekl hostující obraně Lesňák, ve vápně byl zastaven nedovoleně Jakubem Voglem a pískala se penalta. Domácí obránce mohl být rád, že z rukou hlavního arbitra neviděl druhou žlutou kartu. K penaltě se postavil kapitán Josef Gondek, na jeho střelu si sice Šimon Hošna sáhnul, míč přesto skončil v bráně – 0:5.

Po pátém gólu se hra více vyrovnala, Kapličtí se již nepotřebovali bezhlavě hnát do útočení a Roudenští mladíci se více dostali do hry. Byli odměněni čestným gólem v 68. minutě střetnutí. Střídající Lukáš Wohlgemuth si na levé straně naběhl na pas za obranu, zpětnou přihrávkou našel Filipa Budína, a ten křížnou střelou snížil na 1:5.

Čtvrthodinu před koncem po centru z levé strany poslal hlavou míč do bránu Lesňák, gólovou radost mu však zkazil zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího. Pak se znovu ke střele dostal domácí Samek, tečovaný pokus si Schneider pohlídal. V 84.. minutě Pulec našel na levé straně Vaniše, po přesném centru hlavičkoval v gólové pozici Lesňák mimo roudenskou branku. Vzápětí se ale svého třetího gólu v zápase přece jenom dočkal. František Marek jej našel přesným bochánkem a Jakub Lesňák hlavou poslal míč za Hošnova záda – 1:6.

Pak zakombinovali domácí a na konci akce byl znovu Samek, mezi tři tyče však svou střelu nenasměroval. V 89. minutě měli hosté výhodu přímého kopu. Po střele Martina Pulce zachránilo Šimona Hošnu břevno. Přesto ještě jednou kapituloval. V gólové pozici fauloval ve vápně Jakub Vogl Divokého, a pískala se druhá penalta. K jejímu provedení se v tomto případě postavil Martin Pulec a nezaváhal – 1:7.

Kapličtí splnili roli favorita a díky sobotnímu zaváhání Velešína v Dolním Dvořišti se dostali na první příčku tabulky. Výkonem potěšili i poměrně početné množství fanoušků, kteří za týmem do Roudného dorazili.

TJ Malše Roudné B – FK Spartak Kaplice 1:7 (0:4)

Branky:: 68. Budín – 17., 43. a 85. Lesňák, 10. a 28. Urazil, 56. Gondek (pen.), 90. Pulec (pen.). Rozhodčí: Krejník – Ryneš, Škuthan. ŽK: 2:0 (Rezek, J, Vogl). Diváků: 100

Roudné B: Š. Hošna – Berounský, Rezek (46. Svoboda), J. Vogl, Lochman (46. Kubeš), Melichar (70. Vrábek), Goretki (60. Wohlgemuth), Kořínek, D. Vogl, Budín, Samek.

Kaplice: Schneider – Štrbačka (74. Kuchař), Kebl, Čutka, Gondek, Daniel, Divoký, M. Pulec, F. Marek, Lesňák, Urazil (46. Vaniš).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama