Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště si na Stachách hodně vylepšilo skóre

 
středa, 16. května 2018, 10:00

Ve 21. kole I. B třídy sk. B hostil vedoucí tým tabulky FK Lažiště tým Stach, který ještě není definitivně zachráněn, ale zatím se drží dostatečně daleko od sestupových vod. Na podzim Lažiště ve Stachách vyhrálo v pohodovém tempu 7:0 a vzhledem k absenci několika hráčů hostů se tak trochu dal očekávat podobný průběh i v tomto utkání. Že to bude nakonec takový příděl asi nikdo nečekal.

Utkání začalo vzájemným oťukáváním s mírnou převahou domácích, kteří se ale v první pětiminutovce nemohli dostat ke kloudné kombinaci a lehko ztráceli míče často nepřesnými přihrávkami. Až v 9. minutě přišla první pohledná akce a hned byla gólová. Po ose Volmut, Sedláček, Makoš se míč opět dostal k Sedláčkovi. Ten sice tváří v tvář s Wintrem hostujícího gólmana nepřekonal. Míč se ale po chybě stašské obrany k němu vrátil, aby si poradil s Lukešem a střelou z hranice pokutového území poslal míč k pravé tyči a načal domácí brankostroj – 1:0.

Ve 13. minutě po další chybě hostující obrany si narazil balon Volmut se Sedláčkem a prvně jmenovaný se pokusil ze 30 metrů přelobovat vyběhnutého Wintera. Jeho pokus ale těsně minul levou tyč. V 15. minutě se domácí radovali podruhé. Brzobohatý vyslal dlouhým nákopem Sedláčka, ten přihrál Makošovi, který hezky uličkou uvolnil Volmuta. Ten se v podobných situacích většinou nemýlí a křižnou střelou zvýšil na 2:0.

V 18. minutě domácí rozehráli roh nakrátko na Alberta, který z dobré pozice vystřelil, ale hostující obrana jeho střelu zblokovala na další roh. V tuto chvíli se hrálo prakticky jenom na polovině hostí. Ti měli pouze ojedinělé protiútoky, které měly většinou jepičí život.

Ve 23. minutě rychle vhodil Volmut aut na Alberta, který stříleným centrem našel volného Linharta, a ten stehnem překonal bezmocného Wintera potřetí – 3:0. Ve 28. minutě předvedli domácí další pohlednou akci. Brzobohatý přihrál Sedláčkovi. Ten z první vyslal Makoše, který postupoval sám na brankáře, ale teprve se zastřeloval a trefil pravou tyč.

O čtyři minuty později byl již Makoš přesnější. Tentokráte ho uvolnil Volmut, aby uklidil míč z dostatečné vzdálenosti k pravé tyči – 4:0. Ve 36. minutě poprvé zahrozili hosté. Šíp se uvolnil na pravé straně, odcentroval na volného Pešla, ale ten sám na malém vápně přestřeli. Na jeho obranu je nutné zmínit, že mu míč letěl někam na koleno. Ještě před odchodem do šaten domácí svůj náskok navýšili. Linhart odcentroval na Makoše, a ten se opět nemýlil – 5:0.

Do druhého poločasu začalo pršet, což hru trochu zrychlilo a čekalo se, že domácí budou skóre navyšovat. To se potvrdilo hned v jeho úvodu. Dlouhý nákop Brzobohatého odkopl před dobíhajícím Makošem Winter pouze na nohu Linharta, a ten ho asi ze 30 metrů přehodil. Tak otevřel skóre druhého poločasu – 6:0.

Za chvilku Makoš vysunul Sedláčka, který postupoval sám na branku, ale těsně před brankářem se mu balon zapletl pod nohy, a ztratil nad ním kontrolu. Nakonec si ho sebral dobíhající Makoš a v pohodě poslal míč do branky – 7:0.

Poté domácí prostřídali, aby pošetřili některé opory na další utkání. Na hřišti to ale znát nebylo a stále diktoval tempo tohoto zápasu. V 59. minutě odcentroval Ostadál a Brzobohatý pěknou ranou z voleje na zadní tyči těsně minul. V 68. minutě se opět měnilo skóre. Po akci Ostadál, Linhart, Hrbek, posledně jmenovaný postupoval sám na branku a v pohodě obstřelil bezmocného Wintera – 8:0.

 V 69. minutě naposledy zahrozili hosté. Pešl uvolnil Šípa, a ten pěknou střelou prověřil pozornost Vašury, který byl v tomto utkání prakticky bez práce. V 78. minutě vyslal do brejku Makoš Hrbka, ale ten tentokrát minul. Hned za minutu postupovali sami na brankáře Makoš a střídající náhradní brankář Tesař. Makoš ale při snaze nahrát Tesařovi, poslal míč pouze do rukavic hostujícího brankaře.

 Vše si ale tato dvojice vynahradila o chvíli později. Makoš uvolnil Tesaře, a ten křižnou střelou prostřelil Wintera – 9:0. To ještě nebylo vše. V 86. minutě uvolnil Albert Makoše, a ten mezi nohy prostřelil Wintera podesáté – 10:0. V poslední minutě skóre uzavřel pětigólový střelec Makoš, kdy postupoval po akci Brzobohatého a Hrbka sám a v pohodě své sólo proměnil – 11:0.

Poté rozhodčí Landík svým závěrečným hvizdem hosty konečně vysvobodil. Domácí vyhráli zcela zaslouženě. Vynikl zejména střelec Makoš, na kterého si určitě posvítí pokladník J. Macek. Nejen za pět gólů, ale i za desátou branku v zápase.

Těšit se na něj může určitě i D. Tesař, který naskočil na hrot, byť byl náhradním brankářem. Ale vzhledem k průběžnému výsledku se šel také proběhnout a také on se zapsal mezi střelce. Hosté působili od začátku odevzdaným dojmem a vypadalo to, že přijeli pouze splnit povinnost, utkání odehrát.

Příští kolo bude pro Lažišťské klíčové, neboť jedou na horkou půdu do Strunkovic. Pokud by se jim podařilo zvítězit, budou opět blíže k vytouženému postupu. Hosté ze Stach přivítají Netolice a již si mohou definitivně zajistit příslušnost v I. B třídě i na příští sezónu.

FK Lažiště – Sokol Stachy 11:0 (5:0)

Branky: 32., 42., 51., 86., a 90. Makoš, 22., 47. Linhart, 9. Sedláček, 15. Volmut, 68. Hrbek, 82. Tesař Rozhodčí: Landík – Mráz M., Trněný. ŽK: 0:2 (Hovorka, Dvořák). Diváků: 75.

Lažiště: Vašura – Brzobohatý, Macek, Bízek (52. Hrbek), Albert – Vokatý (62. Turek), Vávra, Volmut, Sedláček (57. Ostadál) – Linhart (76. Tesař), Makoš.

Vacov B: Winter – Dvořák, Hošek, Kraml, Foltýn – Lukeš, Šíp, Rod, Pešl – Hovorka (46. Jandoš), Sýs.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto FK Lažiště
 


 
Reklama