Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Samson Cupu Protivín postoupil bez boje, pět gólů slávisty Jakuba Pince

 
pondělí, 7. srpna 2023, 15:37

Jihočeský kraj – O víkendu za nevlídného počasí byl rozehrán nový ročník krajského poháru, který se opět hraje pod hlavičkou českobudějovického pivovaru Samson. Až na Bavorov postupovaly vždy celky z vyšších soutěží. Prvními čtvrtfinalisty jsou Protivín a Mirovice.

V předkole si zajistila drtivé vítězství 9:0 Slavia Č. Budějovice v Ratibořských Horách na Táborsku. O góly s nováčkem I. B třídy se postarala jen dvojice střelců! Sešívaní outsidera rozhodně nešetřili. Jakub Pinc dal v první půli čistý hattrick, ve druhé přidal dva zásahy. Marek Pancíř střílel dvakrát do černého v obou poločasech.

Zlatá Koruna nejprve v pátek překvapivě skolila v přátelském duelu přeborový Olešník 3:2, když po přestávce otočila skóre, v neděli cestovala k poháru do Loučovic, kde si zajistila postup do osmifinále až po penaltách. Domácí statečně vzdorovali, ale ve střelbě ze značky pokutového kopu totálně vyhořeli.

Největší drama se před 250 diváky odehrálo v Černém Dubu. Vítěz okresního poháru a nováček budějovického přeboru hostil v derby nedalekou Planou a po prvním dějství měl slušně nakročeno k postupu. Neudržel však po přestávce dvougólový náskok a selhal v osmé sérii penaltového rozstřelu. 

Za vyučenou dostal na domácím hřišti poslední finalista Samson Cupu Lišov. Krajský nováček Mirovice mu po pauze nastřílel pět gólů, tři v závěru, a s jistou přešel do dalšího kola po výhře 7:2. Dvakrát se prosadili Jakub Převrátil (vždy na začátku obou poločasů), Peterka a Král.

Křemži posledně unikl postup z okresu doslova mezi prsty – při dvou postupujících skončila až třetí. S Bavorovem (nastoupil za něj i exhlubocký Jiří Funda) se prosadila po přestávce, kdy skórovaly tři ze čtyř letních posil. Mezi střelce byl i exkrumlovský kapitán Václav Novák. V sobotním osmifinále prověří sílu mužstva z pod Kletě hostující Čkyně z I A třídy (17 hod.).

Vicemistr jindřichohradeckého okresu ze Strmilova nestačil na Mladou Vožici a účast v poháru bral jako cennou zkušenost. Hosté si po hodině vytvořili třígólový náskok a příště se těší na obhájce trofeje Hlubokou.

Volnou cestu do čtvrtfinále měl Protivín, neboť hráči Dolního Dvořiště užívali dovolených. Utkání Dobré Vody s Neplachovem bylo kvůli podmáčenému terénu přesunuto na tuto středu.

Předkolo Samson Cupu 2023/2024


Vltavan Loučovice - SK Zlatá Koruna 2:2 (1:1), penalty 0:3
Góly: 42. Chupík, 60. Vnuk - 6. Kroupa, 64. Šebelka.

TJ Jiskra Strmilov - TJ Sokol Mladá Vožice 1:3 (0:1)
Góly: 64. Nečeda - 38. Srulevych, 49. Pešek, 63. Želivský.

SK Ratibořské Hory - SK Slavia Č. Budějovice 0:9 (0:5)
Góly: 25., 31., 37., 52. a 77. Pinc, 41., 44., 85. a 87. Pancíř.

Sokol Křemže - TJ Sokol Bavorov 4:1 (0:0)
Góly: 46. Trapl, 60. Novák, 71. Dvořák, 78. Tomis - 74. Tomek.

TJ Slovan Černý Dub - SK Planá 2:2 (2:0), penalty 6:7
Góly: 26. Ďurica, 38. Vančura - 60. Šteyer, 75. Jánošík. Diváků: 248.

Středa 9. 8. 2023 18:00 SK Dobrá Voda - TJ Sokol Neplachov


Osmifinále

FK Dolní Dvořiště - FK Protivín 0:3 kontumačně
Domácí zápas s předstihem zrušili z důvodu dovolených.

SK Lišov - SK Mirovice 2:7 (2:3)
Góly: 32. Pechoč, 39. Mlýnek - 10. a 49. J. Převrátil, 22. a 87. Král, 37. a 90. Peterka, 76. Císař.

Další dvojice: Zlatá Koruna – Třeboň, Strmilov – Hluboká, D. Voda/Neplachov – Meteor Tábor, Dačice – Planá, Slavia ČB – Semice, Křemže – Čkyně.

Napsal(a) Redakce | Foto Jiskra Strmilov
 


 
Reklama