Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hešík dovedl nováčka Jistebnici na třetí místo, přesto u týmu končí

 
čtvrtek, 6. července 2023, 18:15

Jistebnice – Významný úspěch v novodobé historii si připsal nováček z Jistebnice v I. A třídě. Ve skupině B se držel v popředí tabulky a nakonec s 55 body skončil třetí. Trenér Radim Hešík i přes skvělé umístění a postupy z posledních let až z okresního přeboru, u mužstva překvapivě nebude dál pokračovat.

Když dva z nováčků obsadí místa v první trojce, co to může znamenat?

Myslím, že je to několika faktory. Oba týmy měly velmi dobrý kádr. Byly velmi ambiciózní, věděly, co chtějí, a šly si za tím trpělivě a s pokorou zápas od zápasu. Měly dobrou podporu na všech frontách a hnal je úspěch. Dali tomu prostě o ten krůček více. No a hlavně, nikdo nás jako nováčky neznal. Tedy alespoň v podzimní části.

Počítali jste, že můžete hrát takhle vysoko?

Ve vší skromnosti musím říci, že já určitě. Po všech těch zkušenostech jsem to na týmu viděl. Byl velmi zdravý, dravý a jak proplul B třídou, tak byl zvyklý vyhrávat. Jeho mentální síla byla veliká. Dokázal otočit i velmi nepříznivý průběh utkání. Třeba zrovna v Třeběticích, kdy to bylo za pět minut dva nula a přesto jsme tam vyhráli. Trochu mě mrzí sedm remíz. To je velká porce ztracených bodů.

Jistebnice hrála v roce 2020 jen okresní přebor. Co stálo za tak výrazným vzestupem?

Dala se dohromady velmi dobrá parta od vedení klubu až po samotné hráče a bylo jasné, že okresní přebor je pro Jistebku málo. Všichni si tam zasloužili vyšší soutěž. A to se nakonec povedlo, i když si myslím, že mají ještě navíc. Je vidět, že když se dá dohromady velká parta a stane se z toho druhá rodina, tak se dokáží neuvěřitelné věci.

V A třídě jste nastříleli přes sto gólů. To je průměr téměř čtyři branky na zápas.

Paradoxně přesně 103 branek jsme dali i v B třídě. Když dostaneš branku, holt musíš dát dvě a tak dál (směje se). Jistebka má neuvěřitelný “drajf” na branku a když se k tomu přičtou zkušení zakončovatelé, tak je tam prostě stovka.

Překvapil i vás třebětický expres?

Ani ne. Jsou Jistebnici velmi podobní po všech stránkách. A jak znám dlouhá léta Marka Černocha, tak jsem věděl, že nebudou chtít hrát klidný střed tabulky. A tak se to i ukázalo, byť jsme je dvakrát porazili, tak jsme i zbytečně ztratili. Oni byli o ten krok bodově lepší.

Trénujete souběžně Jistebnici a Mezno. Jak dlouho to jde vydržet?

Byl jsem dlouhá léta zvyklý trénovat každý den. Takže žádný problém. Jen jsem holt neměl jediný víkend volný. Myslím si, že tím však ani jeden z týmů netrpěl a Jistebka měla vždy samozřejmě přednost, pokud se mistrák křížil. Pořád mám dost sil a pořád mě to baví.

Dorazila k nám zpráva, že v Jistebnici už pokračovat nebudete. Je to pravda?

Ano, je to pravda.

Jak na tuhle štaci budete vzpomínat?

Nikdy na ni nezapomenu. Na to se prostě zapomenout nedá. Byla to naprosto úžasná, skvělá a naplňující jízda. Byla to velmi osobní, srdeční štace. Když jsou úspěchy, vždy je to o to emociálnější. A v Jistebce úspěchy prostě byly. Děkuji Michalovi Sokoltovi a Pavlovi Kubcovi, že mě oslovili.

Už víte jméno svého nástupce?

Ne.

Kde vás uvidíme v příští sezoně?

Vůbec nemám tušení. Tak nějak jsem s touto variantou nepočítal. Jistebnici přeji mnoho vítězných mačů a ať stále drží při sobě. Má velký potenciál.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Eliška Šmejkalová
 


 
Reklama