Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Slávisté si připomenou 90. narozeniny. Do síně slávy uvedou duo Mareš, Novotný

 
úterý, 20. června 2023, 15:03

SK Slavia České Budějovice si 90. výročí založení klubu připomene v rámci tradičního turnaje veteránů Memoriálu Antonína Hynka, který se koná v sobotu 24. června 2023 na hřišti U Malého jezu. Během turnaje budou uvedeni do klubové síně slávy dlouholetý činovník David Mareš a in memoriam Milan Novotný.

David Mareš se narodil roku 1966 a již v 6 letech začal s fotbalem v Dynamu ČB. Ve 14 letech přešel do starších žáků Koh-i-nooru ČB, ve kterém hrál dál za dorost až do vojny, kde sloužil jako pohraničník a současně kopal v Nové Vsi nad Lužnicí okresní přebor. Po ukončení prezenční služby se vrátil do mužů KIN ČB. Ve 22 letech si zahrál sezónu divizi v Lokomotivě ČB a poté již působil pouze u červenobílých barvách. Aktivní kariéru ukončil v 36 letech, ale dál hrál pravidelně za starou gardu. Čtyři roky asistoval Václavu Hojdarovi u mužů, se kterými slavili v roce 2007 historický postup do I. A třídy, dva roky vedl mladší dorost a tři sezony také starší přípravku. Velkou práci odvedl na poli funkcionářském, když se ve 26 letech tehdy ze dne na den stal předsedou, stál u zrodu znovuobnovené značky SK Slavia ČB. Po krátké pauze se vrátil do výboru a od roku 2008 vykonával nepřetržitě předsednickou pozici. Od roku 1993 byl hospodským na našem legendárním „Koháči“, který sám velkým nákladem rekonstruoval. Je toho opravdu hodně, za co patří Davidovi veliký respekt a obrovský dík.

Milan Novotný se narodil 2. 12. 1955. Školní docházku začal v ZŠ Štítného ul., poté přešel do Ústavu sociální péče o mládež na Pražské. Měl Downův syndrom, proto zůstal v tomto zařízení, které se později přejmenovalo na Centrum sociálních služeb Empatie až do důchodu. Od mládí miloval sport, lze říci, že jeho druhým domovem bylo hřiště Koh-i-nooru u Malého jezu. Zde byl snad každé odpoledne a nezištně pomáhal všude, kde bylo třeba, na tréninku, v šatnách, v hospůdce. Účastnil se domácích i venkovních zápasů různých kategorií a byl s nimi i na soustředění. Milan sám hrával výborně ping-pong a byl i držitelem mnoha medailí v soutěžích pro sportovce se syndromem, jaký měl on. Pravidelně chodil na hokejová utkání Motoru, kde převzal ocenění věrného fanouška ke svým šedesátinám od klubového vedení před aplaudující zaplněnou halou. Největší oporou mu byla milující rodina, tatínek, který zemřel již dříve, úžasná maminka i sestra Zdenka. Milan Novotný po opakujících se zdravotních komplikacích zemřel 28. 8. 2020. Na hřišti si ho bral pod svá křídla David Mareš, i proto vstupují do klubové síně slávy s velkými díky oba dva společně.  

  

Napsal(a) Redakce | Foto archiv SK Slavia ČB
 


 
Reklama