Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kapličtí zakončili sezónu zaslouženou výhrou v Lhenicích

 
neděle, 18. června 2023, 11:04

Lhenice - K derniéře soutěžního ročníku se vydali Kapličtí do Lhenic. V tomto duelu chtěli navázat hosté na svá utkání na hřištích soupeřů, kde se jim poměrně daří.

Domácí začali v úvodu poměrně sympaticky, ale do vážnějšího zakončení se dostat nedokázali. S přibývajícími minutami přebírali otěže střetnutí do svých rukou fotbalovější Spartakovci.

V osmnácté minutě zatáhl balón po levé straně kaplický Vaniš, po jeho centrovaném míči na zadní tyči Daniel přiťukl míč na vápno Pálovi, střela po zemi těsně minula levou tyč. O chvíli později znovu zleva, v tomto případě Gondek, jenž si narazil míč s Divokým, prodral se do šestnáctky, tvrdou ranou jen vyprášil Dvořákovy rukavice. Krátce na to po přihrávce Pastiera zakončoval ve vápně z otočky Daniel, ale jeho zakončení nebylo příliš razantní a Dvořák míč v pohodě lapil. Domácí se o slovo přihlásili zhruba až dvacet minut před koncem prvního poločasu, ale při střele Máčla nemusel gólman Říha vůbec zasahovat. V téže minutě podnikli rychlý výpad hosté, míč po levé straně zatáhl Pastier, prudká přihrávka proletěla napříč malým vápnem, na zadní tyči na to nedokázal zareagovat v gólové pozici Daniel. Hosté byli i nadále nebezpečnější než jejich hostitel.

Ve 33. minutě Daniel ve vápně posunul míč Pastierovi, ten však lhenickou svatyni přestřelil. Nedlouho poté se Spartakovci zaslouženého gólu dočkali. Před Daniela, kapitána Pulce a Pála se míč dostal na pravé straně k Divokému, který si našel prostor pro centr a po přesném pasu skóroval zblízka hlavou Petr Gutheis0:1. Ještě veseleji bylo v kaplickém táboře o čtyři minuty později. Vaniš na polovině hřiště vystihl nepřesnou rozehrávku, posunul míč Pastierovi, který jej vrátil doleva rozběhnutému Vanišovi a po přesné přihrávce do vápna si v koncovce na výbornou počínal opět Petr Gutheis0:2. Až krátce před poločasem donutili domácí hráči hostující gólmana k vážnějšímu zákroku. K provedení přímého kopu se postavil Jakub Beran, přízemní střelu si Říha u své levé tyče pohlídal a míč vytáhl na rohový kop. Do kabin odcházeli Spartakovci s dvoubrankovým náskokem.

Do druhého poločasu došlo ke dvěma střídáním, na každé straně k jednomu a v obou případech se střídalo mezi třemi tyčemi. Po pěti minutách hry lhenický brankář Plojhar kapituloval. Gondek si na levé straně vyměnil míč s Pulcem, posunul jej doleva Vanišovi, jeho centr dokázal jeden z bránících soupeřů zablokovat, ale vysoký míč si v šestnáctce našel Josef Gondek, prsama si balón přiťukl a prudkou přízemní ránou poslal míč za Plojharova záda – 0:3. Záhy se prvního gólu dočkali i Lheničtí. Pavel Prenner obral o balón váhajícího Gondeka, posunul míč Petru Vincíkovi, který se dokázal na vápně uvolnit a přesnou střelou k tyči překonal střídajícího brankáře Schneidera – 1:3. Inkasovaný gól Spartakovce zaskočil a vyvedl z tempa. Po pár minutách hry byli domácí blízko dalšímu gólu. Po Svobodě ztrátě Beran vybojoval míč pro Pavla Prennera, ten mu míč vrátil doleva, Beran se dostal do vápna, přesnou přihrávkou našel právě Prennera, ten skluzem poslal míč na bránu, trefil však před brankovou čárou svého spoluhráče Vincíka a pískal se ofsajd. Poté se delší časový úsek hry hrálo převážně ve středu hřiště, bez větších šancí před jednou či durhou brankou.

Až přišla třiasedmdesátá minuta. Domácí zahrávali rohový kop, Gondek odvrátil míč na vápno, Trojan střílel z první na bránu a míč do sítě usměrnil Pavel Prenner, ale radost domácím zmařil zdvihnutý praporek mladého asistenta rozhodčího. Lheničtí fotbalisté se na asistenta sesypali a vyústěním toho byla červená karta pro nemístně kritizujícího Vincíka. Hostující kapitán Martin Pulec si u rozhodčích ověřil, jakému hráči to ofsajd byl odmáván. Tím se ujistil, že domácím byl mylně gól neuznán. Poté, co rozhodčí dal pokyn ke hře, nabídl míč Pavlu Prennerovi, který poslal míč do branky a bylo tedy sníženo na rozdíl jediné branky – 2:3. Férové gesto bylo oceněno přítomnými diváky potleskem.

Na začátku závěrečné desetiminutovky mohl po centru Vaniše skórovat Smolen, ale míč se mu do branky dostat nepodařilo. Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí Jedlička, mířil pouze nad bránu Spartaku. Vzápětí Pulec ideálně do vápna vysunul Gutheise, který však z úhlu Plojhara propálit nedokázal. Definitivní pojistku přidali Kapličtí minutu před vypršením řádné hrací doby. Gólman Schneider zachytil nepovedený centr. Rozehrál jej na Vávru, míč putoval přes kapitán Pulce k Pálovi, který jej nabídl Gutheisovi, následovalo přiťuknutí Smolenovi, jenž následně kolmicí vyslal do úniku Dana Pála, a ten sám před brankářem střelou po zemi svým prvním gólem v sezóně pečetil výhru Spartakovců – 2:4. 

SK Lhenice – TJ Spartak Kaplice 2:4 (0:2)

Góly: 51. Vincík, 75. P. Prenner – 35. a 39. Gutheis, 50. Gondek, 89. Pál. Rozhodčí: M. Vican ml. – Kříž, P. Vican. Delegát: Lovětínský. ŽK: 2:1 (Vincík, Tůma – Schneider). ČK: 1:0 (73. Vincík). Diváků: 70.

Lhenice: Dvořák (46. Plojhar) – Dominik Kiš (70. David Kiš), J. Prenner, Tůma, Trojan (79. Šindelář), Máčl, Fišer (63. Janošťák), Beran, Jedlička, P. Prenner, Vincík.

Kaplice: F. Říha (46. Schneider) – Kuchař, Gondek, Svoboda (58. O. Říha), Daniel (79. T. Vávra), Pál, M. Pulec, Divoký, Vaniš, Gutheis, Pastier (58. Smolen).

 

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama