Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Slavící Třebětice neponechaly nic náhodě a na závěr přesvědčivě zvítězily s druhým Chýnovem

pondělí, 19. června 2023, 10:18

Třebětice – Domácí fotbalisté si po nepovedeném utkání v minulém kole v Lišově v pátečním podvečeru na domácím hřišti hned od začátku zápasu vytvořili nad oslabeným chýnovským mužstvem (bez opor Rabiňák, Mareš a Král) výraznou územní převahu.

Tlak domácí zaslouženě korunovali v první dvacetiminutovce dvěma góly a to ještě v 8. min. R. Nehyba neproměnil pokutový kop, který mu nadvakrát zlikvidoval hostující brankář Průša.

Skóre se tak poprvé měnilo ve 14.min., kdy po levé straně unikl rychlostně velmi dobře vybavený třebětický Chvátal a po jeho přesné přihrávce dorazil míč za bezmocného Průšu velmi dobře hrající F. Nehyba, 1:0.  A hned o tři minuty později si oba hráči celou akci prakticky zopakovali a F. Nehyba tím samým způsobem zvýšil vedení svého celku již na 2:0.

Hosté byli viditelně z brzkého domácího dvoubrankového vedení otřeseni a jen horko těžko se dostávali před domácí branku. Ve 21. min. se snažil napravit své zaváhání při penaltě domácí R. Nehyba a jeho střelecký pokus ze dvaceti metrů jen těsně minul břevno Průšovy branky. Chýnovský celek se dostal k zakončení až ve 35. min., kdy Štrouf našel dobrým centrem F. Zadražila a míč z jeho hlavičky trefil jen boční síť Zejdovy branky.

Pro hosty velmi špatný poločas zakončil ve 40. min. dovršeným hattrickem F. Nehyba, který po signálu po rohovém kopu a po přiklepnutí hlavou od Habra, dorazil domácí kanonýr míč potřetí za chýnovského Průšu, 3:0.

Ve 43. min. se kopala penalta i na druhé straně, to když gólman Zejda fauloval v pokutovém území hostujícího středopolaře Václava Hrušku, ale ani hosté nedokázali pokutový kop proměnit! Jindy spolehlivý exekutor penalt brankář Průša však neuspěl, když jej vychytal jeho kolega v brance Zejda a následnou dorážkou chýnovský kapitán trestuhodně přestřelil prázdnou domácí branku…

Poté sudí Nedvěd již zapískal konec 1. půle a hosté tak odcházeli na poločasovou přestávku po velmi nepovedeném výkonu v prvních pětačtyřiceti minutách pro ně za velmi nepříznivého stavu.

Druhý poločas začal v 50. min. dobrou střelou hostujícího Zadražila, s tou si však Zejda s i s parádou poradil. Chýnovští se pak přece jen více začali osmělovat a v 61. min. střela Kavky skončila opět v náručí spolehlivého Zejdy. Na druhé straně si vypracovali v 67. min. i domácí gólovou šanci, ale Chvátal po krásné kombinační akci těsně přestřelil chýnovskou branku. V 72. min. se naopak probil do pokutového území domácích střídající chýnovský Havlík, ale ani on zařízení netrefil.

V 78. min. pak naopak udeřilo počtvrté na druhé straně hřiště, když po chybě hostující obrany se dostal lacino k míči M. Kelber a podél vyběhnuvšího Průši počtvrté skóroval, 4:0.

Utkání se více méně jen dohrávalo a třebětičtí fotbalisté společně s domácími věrnými fanoušky již mysleli především pouze na to, jak „odšpuntují“ své postupové a jistě bujaré oslavy za zasloužený postup do krajského přeboru! 

Po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího Nedvěda následovalo spolu s barevným ohňostrojem a za pomocí světlic a dýmovnic slavnostní předání diplomu, medailí a krásného poháru za 1. místo v krajské I. A třídě, skup. B, které přijeli domácímu celku předat zástupci KFS Mašek a Maxa. Domácí celek po loňském postupu z I. B třídy hned po roce míří do krajského přeboru!

Hodnocení zápasu asistentem trenéra Chýnova Pavlem Pilíkem: „Vítězství domácích je zcela zasloužené. My jsme především v první půli hráli velice bojácně, báli jsme se hrát a s výkonem v této části jsem nebyl vůbec spokojen. Hráli jsme zbrkle, příliš jsme se zbavovali míčů, které jsme jen nakopávali a soupeře jsme až moc často pouštěli do šancí. Druhá půle již byla z naší strany určitě lepší, pomohlo nám i střídání a mohli jsme nebo měli jsme alespoň jednu nebo dvě branky vstřelit.“

Hodnocení zápasu trenérem Třebětic Markem Černochem: „K utkání se nebudu a vůbec nechci vyjadřovat z jednoho prostého důvodu a to po prohlášení chýnovského asistenta trenéra po utkání 23. kola mezi FC Chýnov a Meteorem Tábor…“

FK Sokol Třebětice – FC Chýnov 4:0 (3:0)

Góly: 14., 17. a 40. Filip Nehyba, 78. Martin  Kelbler. Rozhodčí: Nedvěd – Ovčáček, Zabilka. ŽK: 1:2 (Havlík - Mládek, Doubrava). Rohy: 9:4, 250 nadšených diváků.

Třebětice: Zejda – Trávníček, O. Černoch, Habr, Havlík (73. Novák) – P. Švarc (84. Vrba), F. Nehyba (79. D. Kelbler), R. Nehyba, V. Švarc (88. Pokorný) – Chvátal (88. Přívětivý), M. Kelbler. Trenér Marek Černoch.

Chýnov: Průša – Lhoták (81. Vácha), Doubrava, Rytíř, J. Hruška (54. Petrů) – Kavka, Mládek (54. Havlík), Václ. Hruška, Vl. Hruška (88. Sedláček) – Štrouf (65. J. Hladík), F. Zadražil. Trenér Petr Holota.

 
 
Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Jánský
 


 
Reklama