Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Půltucet za poločas, Roudenští smetli Čkyni a slaví triumf v I. A třídě

 
neděle, 18. června 2023, 16:23

Malše Roudné si v závěrečném kole I. A třídy, skupiny A, který rozhodovalo o konečném pořadí na prvních dvou místech, s chutí zastřílela. Čkyni smetla jednoznačně 6:1. Půltucet gólů nasázela už do přestávky.

K jednadvacáté výhře nakročili malšané už ve 4. minutě, kdy se po rohu prosadil kapitán Pavel Cepák ml. Další čtvrthodinku brankář Drnek a čkyňská obrana odolávali útokům domácích, pak začal řádit roudenský útočník Martin Vlk, který zaznamenal svůj nejrychlejší hattrick v kariéře.

V 17. minutě při útoku tři na dva využil přesné přihrávky od Goretkého. Pak dorazil z bezprostřední blízkosti střelu od obou tyčí a Šrámkovo prodloužení hlavou trefil báječně z voleje. Koncert završil po půl hodině ranou z otočky.  V závěru první půle běžel sám na brankáře Viktor Kadlec a bezpečně vsítil svůj 41. gól sezony.

Domácí mužstvo nenavázalo na brankostroj po změně stran. Mělo převahu, mraky šancí, ale skvělý Drnek všechno pochytal. Malšané přišli o dlouhou sérii neprůstřelnosti, když v 58. minutě Tomáš Děd ranou od břevna a za brankovou čáru (?) zaznamenal čestný úspěch Šumavanů. Brankář Havlíček kapituloval po úctyhodných 737 minutách.

Po závěrečném hvizdu propukly tolik očekávané oslavy vytouženého postupu do krajského přeboru, kam se malšané vrací po čtyřleté odmlce. Dva roky byl proti covid a předčasně ukončené sezony, vloni neuvěřitelně promrhaný závěr ve dvou domácích zápasech, které skončily pouze nerozhodně.

Napočtvrté už to vyšlo. Malše se na jaře dostala do vynikající formy a až na úvodní zápas ve Strunkovicích (1:1) všechno vyhráli. Vítězný pohár a medaile předával bývalý hráč a současný předseda Jč.KFS Tomáš Pintér, který poznamenal, že zrovna byl s roudenským šéfem Liborem Šolcem u toho, když Roudné vyhrálo I. A třídu naposledy. Tedy v sezoně 2000/01.

Malše Roudné – SK Čkyně 6:1 (6:0)

Góly: 4. P. Cepák, 17., 21., 22. a 36. Vlk, 40. Kadlec - 58. Děd. Rozhodčí: Kovařík - Jarolím, Kotnauer. ŽK: 1:2. Diváků: 150.

Roudné: Havlíček – Zíka, P. Cepák, D. Cepák, Vogl (72. Pazourek) – Goretki (79. Červený), Wohlgemuth (66. Zachař), Míka, Šrámek (76. Skála) – Kadlec, Vlk (60. Benda).

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama