Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenér Radomil Procházka opouští kormidlo Nové Vsi. Začínal tu ve IV. třídě

 
čtvrtek, 15. června 2023, 11:51

Nová Ves u Českých Budějovic – Domácí střetnutí s Planou bylo pro hrající trenéra Radomila Procházku posledním. Po úspěšných letech končí. Cítí, že potřebuje změnu. V novoveském klubu strávil dlouhých třináct let.

Domácí derniéra skončila smírně 3:3. „Tentokrát nechci hodnotit zápas, byl totiž na nějakou dobu můj poslední v roli trenéra i hráče Nové Vsi,“ podotkl 44letý útočník, který začínal s fotbalem v Č. Krumlově a do podvědomí fotbalových fanoušků se poprvé dostal během více desetileté štace v SK Mladé.

Zatímco na budějovickém předměstí se mohl plně soustředit jen na fotbal a hru samotnou, v Nové Vsi zastával i další úkoly a povinnosti. Postupně se stal funkcionářem, asistentem trenéra a po ochodu kouče Miroslava Pekárka hrajícím trenérem A-mužstva. K tomu zastává práci kustoda v prvoligovém SK Dynamo Č. Budějovice. Na jednoho smrtelníka je toho s fotbalem až dost.

S Novou Vsí zažil nevídaný vzestup. Do týmu přišel ještě když hrál okresní IV. třídu. Postupně se dral výš a výš, čtvrtým postupem to v roce 2018 dotáhl historicky až do I. A třídy. A hned jako nováček skončil v ročníku 2018/19 druhý a odmítl dodatečný postup do krajského přeboru. V A třídě startuje už pátou sezonu.

Jde za novou výzvou

Teď nastal čas pro změnu. „Chtěl bych poděkovat všem týmům, trenérům, hráčům a lidem co mají rádi fotbal, které jsem za těch 13 let mohl poznat. Byla to neskutečná jízda. Nespočet tréninků, zápasů, nervů, ale hlavně mraky zážitků, nových zkušeností, nových přátel i nepřátel.

Nechci mluvit o sobě, ale věřím, že jsem v Nové Vsi nějakou stopu zanechal, ať už v roli hráče nebo i trenéra, a odcházím se vztyčenou hlavou a čistým stolem. Nikdy na tuhle etapu života nezapomenu a Novou Ves budu mít vždy v srdci a budu jí fandit. Teď je přede mnou nová výzva, kterou jsem se rozhodl využít a moc se na to těším.

Speciální děkuji bych chtěl říct lidem a činovníkům z TJ Nová Ves, kteří mi věřili, fandili a vytvářeli mi podmínky pro trénování, ať už jako hráčovi nebo trenérovi. Bylo to vždy na nejlepší možné úrovni. Společnými silami se nám díky čtyřem postupům podařilo dostat klub do podvědomí fotbalových fanoušků Jihočeského kraje. Teď už každý ví, kde se nachází Nová Ves u Českých Budějovic a na to jsem patřičně hrdý.

Nikdy na vás a na vaše chování ke mně nezapomenu, vy víte, o kom mluvím,“ poděkoval dnes již bývalým spolupracovníkům Radomil Procházka, který v novoveském trikotu nastřílel úctyhodných 320 gólů. Klub ale úplně neopouští, nadále zůstává členem výboru.

Dojde na oficiální rozlučku

Vedení TJ Nová Ves mu poděkovalo za odvedené služby a nadále s ním počítá v klubovém výboru. „Rádi bychom uvedli, že Radek končí sice jako hráč a trenér, ale ve vedení klubu zůstává dál a i nadále bude pracovat pro klub, ale možná v důležitější funkci,“ upozornil klub zaslaným vyjádřením do naší redakce.

„Za jeho působení v klubu mu děkujeme. Nejdřív jakožto hráči, kdy přišel společně s Ottou Vrábkem, a to především díky tehdejšímu brankáři a člověku, který pro fotbal v Nové Vsi také hodně vykonal, Pavlovi Tvarohovi, a poté se začala rýsovat funkce trenéra, kdy po několik let byl pravou rukou tehdejšího trenéra Miroslava Pekárka. V době, kdy Pekárek onemocněl, dočasně Radek působil jako hlavní trenér a po dohodě zhruba po roce tuto funkci začal vykonávat na plný úvazek. Důstojné poděkování a rozloučení s hráčem a trenérem ještě proběhne,“ chystají oficiální rozlučku s dlouholetým plejerem.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle