Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strunkovice si v boji o postup udržely naději a stále pronásledují vedoucí dvojici

 
úterý, 30. května 2023, 17:05

Strunkovice – V domácím zápase 24. kola I. A třídy hostil domácí Blaník nebezpečný tým Plané u Českých Budějovic. Trojice rozhodčích Lukáš Tomaň, Vít Vejčík, Karel Handšuh a delegát Jaroslav Vrchota dozírali na kvalitní fotbal.

Od úvodních minut se za krásného počasí, které bylo ideální pro fotbal, hrálo svižně. Oba celky se prezentovaly útočným pojetím a do tří minut bylo na každé straně po pěkné šanci.

Hosté ukázali, co budou hrát a prezentovali se rychlou průnikovou nahrávkou ze středu na oba kraje. Domácí zase nátlakově ze středu hry na Žůrka, nebo Kochmu a vždy po lajně rychlým brejkem ohrozit branku soupeře.

Divácky se to muselo líbit, ale oba trenéři Jan Pintér a Václav Beneš mírnili nasazení a chtěli spíš uklidnit hru. Domácí se v 16. minutě dostali do přečíslení a z hranice šestnáctky utaženou střelou Martina Dvořáka šli do vedení.

Hra dostala náboj a Strunkovičtí zvolnili. Hosté po inkasované brance vypadli na chvíli z role, ale jak říkal vedoucí týmu Ladislav Fujdiar, bývalý hráč prvoligového Dynama České Budějovice, je stále dost času kluci.

Po dvaceti minutách přišla pauza na osvěžení, kde přišly i taktické pokyny a poločas se dohrával v klidném tempu. Jen obě lavičky vyskočily při sporných momentech, které dle obou trenérů špatně odpískal hlavní arbitr Tomaň. Za mne nešlo z jeho strany ani ne tak o chyby, ale o zbytečnou nervozitu, ale ta časem opadla a v druhém poločase již rozhodoval velmi dobře.

Po již zmíněné osvěžující pauze se hrálo více o střed hřiště a rychlé brejky. Zde kralovali obránci a zejména Tomáš Pintér, stoper hostí, dirigoval obranu perfektně, takže gólman Jakub Hotový byl téměř bez práce. Na druhé straně si stejně dobře počínala celá zadní řada a kvalitní výpomoc přicházela od podhrotových defenzivních hráčů a tak i zde byl brankář Vojtíšek bez práce. Poločasová pauza tedy byla pro domácí splnění cíle a tak se čekalo, co přinese druhá část.

Druhý poločas byl bojem o střed hřiště a snaha hostujících hráčů o překonání kompaktní obrany domácích. Hrálo se hodně fyzicky a tak rychle ubývaly síly. Domácí se snažili hrát hodně přes Žurka, ale hosté jej dobře pokryli a v podstatě to bylo stejné až do konce utkání.

Plánští dřeli a domácí zkušeně drželi míč na svých kopačkách, a jak přibývaly minuty, již se hrálo na údržbu ze strany domácích a hosté, byť bojovali, na úpornou a dobře fungující obranu domácích nevyzráli. Byl to opět zajímavý fotbal a Strunkovickým se po utkání dostalo zasloužených ovací od svých fanoušků.

Pohledný zápas se třemi body na konci znamená, že o vítězství v soutěži se bude zřejmě hrát až do posledního kola.

Blaník Strunkovice – SK Planá 1:0 (1:0)

Gól: 16. Dvořák. Rozhodčí: Tomaň - Vejčík, Handšuh. Delegát: Vrchota. ŽK: 0:2. Diváků: 100.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran