Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mirovice splnily roli favorita, Novou Ves porazily 5:1

 
úterý, 30. května 2023, 16:55

Mirovice - V tabulce druhé Mirovice přivítaly ve 24. kole hosty z Nové Vsi. Od domácích se čekalo povinné vítězství, od hostů jestli překvapí domácí.

První branka zápasu padla v 6. minutě, kdy po neodmávané nahrávce do těsného ofsajdu na Převrátila přišla od něj nabídka před bránu, kde se poprvé v utkání trefil Matěj Štochl - 1:0. Ale i hosté mohli vzápětí skórovat, když po dlouhém autu Boháče střílel Graman, jehož pokus byl ztečován na roh.

Další šancí hostů, kteří hráli dobrý fotbal bylo zaváhání Jiránka, z jehož pokusu o střelu nakonec nebylo nic. O pár minut později zahrozili ze své zbraně rychlým brejkem domácí, ale ani pokus Janoty neskončil v síti, jen těsně nad. Ve 27. minutě Novoveští zahrávali dva přímé kopy za sebou, ale ani z jednoho neudeřilo.

Ve 42. minutě pak Nový prošel sám k velkému vápnu, nahrál, ale Jiránkovu zblokovanou střelu chytil domácí Čejdík. Poslední šancí prvního poločasu byl nezachycený únik domácího Matěje Štochla, když jeho střelu gólman Hošna zneškodnil. V prvním poločase byli domácí nebezpeční z brejků, hosté byli zase o něco lepší ve hře.

Ve druhém poločase mohli hned ze začátku hosté srovnat, ale po centru Neumanna byl skórujícímu Jiránkovi odmáván ofsajd. Hosté se hodně zlobili, vypadalo to, že žádný ofsajd nebyl. V 64. minutě kopali domácí přímý kop, byly z něj další dvě dorážky, ale ani jedna nezapadla do hostující sítě. V další šanci Mirovických se ocitl Husar, který se ale zastavil a poté překopl bránu.

Ale o minutu později již na domácí straně udeřilo. Po rohovém kopu novoveskému Hošnovi vypadl míč z držení a na správném místě byl Janota, který zvýšil na 2:0. Za pět minut, po špatně odehraném míči Zýkou, se do šance dostal Husar, jeho pokus ale opět v síti neskončil. Hosté se snažili ještě v zápase dotáhnout, když v 81. minutě po centru Pecha snižuje střelou novoveský Vodák - 2:1.

Domácí si ale vzápětí berou dvoubrankové vedení zpět, když střelou z úhlu zavěsil Matěj Štochl - 3:1. Rušno bylo ještě při vyloučení novoveského Trejbala. Ale skóre se ještě změnilo o pár chvil později. Centr si před brankou zpracoval mirovický Ševr a nedal Hošnovi v bráně šanci 4:1. Osud hostů zpečetil v 90. minutě Vondrák - 5:1.

SK Mirovice - TJ Nová Ves 5:1 (1:0)

Góly: 6. Matěj Štochl, 74. Janota, 82. Matěj Štochl, 87. Ševr, 90. Vondrák – 81. Vodák. Rozhodčí: Švec - Votava, Ondra. Delegát: Hanzal. ŽK: 3:4 (Ševr, Peterka, Mařík – Trejbal 2, Novák, Holý, Jiránek). ČK: (86. Trejbal). Diváci: 66.

 

  

Napsal(a) Petr Lexa