Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov to neměl v Mladé Vožici lehké. Body vybojoval až v samém závěru

 
úterý, 16. května 2023, 10:31

Mladá Vožice - Chýnovští fotbalisté nastoupili bez svých opor Václava Hrušky a Filipa Zadražila a na hřišti v Mladé Vožici nakonec, i se štěstím, vydřeli přes oslabení všechny tři cenné body.

Lépe však začalo domácí mužstvo, které potřebuje k záchraně v I. A třídě každý bod, a již ve 4. minutě  se dostal do vyložené šance vožický Dvořák, ale hlavou trefil jen náruč chýnovského brankáře Průši. O dvě minuty později tečoval chytře patičkou střelu Št. Kukly domácí Smetana, ale hostující velká opora v brance své mužstvo opět podržela.

A tak udeřilo na druhé straně, když ve 13. minutě usměrnil po rohovém kopu Rabińáka střelu Mládka do domácí sítě stoper Rytíř - 0:1. Byla to vůbec první střela hostů na branku domácích. Vyrovnat mohl v 16. minutě domácí Smetana, ale svůj únik do otevřené hostující obrany zakončil velmi nepřesnou střelou.

Ve 26. minutě zahrávali domácí trestný kop a prudkou hlavičku neobsazeného T. Kukly zneškodnil u své levé tyče opět výborný Průša. V poslední minutě první půle šli ještě domácí do velmi nebezpečného brejku a střelu T. Kukly na poslední chvíli zablokovala chýnovská obrana.

Druhý poločas začal v 52. minutě ve středu hřiště nebezpečným zákrokem chýnovského Mareše na domácího Dvořáka, po kterém musel vožický obránce střídat. Mareš uviděl od sudího Novotného žlutou kartu, i když domácí lavička a domácí fandové si přáli kartu v jiné barvě…

V 58. minutě se chytře uvolnil ve středu pole chýnovský středopolař Kavka, ale jeho nebezpečnou střelu zablokoval na poslední chvíli domácí P. Kukla na rohový kop. V 60. minutě pak opět zahrozil rychlým brejkem domácí celek a vynutil si pokutový kop, když chýnovský Mládek zbytečně fauloval v pokutovém území domácího Št. Kuklu. Exekuce pokutového kopu se ujal T. Kukla, Průšu poslal na druhou stranu a vyrovnal na 1:1.

Ještě hůře pak bylo hostům v 63. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Mládek a chýnovští museli dohrávat poslední půlhodinu jen o deseti. Tento moment však hosty jako by více nastartoval, začali od této chvíle hrát daleko více útočně a jejich výkonu prospělo v 66. minutě i dvojnásobné střídání v jejich celku.

V 79. minutě však měl velmi dobrou příležitost domácí Št. Kukla, ale jeho střela z dvaceti metrů minula Průšovu branku. Hosté se čím dál více i v deseti tlačili do útoku, ale vyloženou šanci si vytvořit nedokázali. Navíc je v 85. minutě podržel dalším skvělým zákrokem Průša, když zneškodnil tygřím skokem ke své pravé tyči gólovou střelu Peška. Poté však domácí zapomněli na zadní vrátka, když nejdříve v 87. minutě výborně zahraný trestný kop Rabiňáka usměrnil na Sarvadiho branku chýnovský střídající R. Kučera, ale těsně přestřelil.

V 89. minutě se ale již hosté radovali, když další skvělý centr Rabiňáka dotlačil do domácí sítě Král a rozhodl tak na poslední chvíli o výhře favorita 1:2. Nastavený čas za ošetřování zraněného Dvořáka již hosté zvládli a odvezli si všechny tři body.

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova): "V první půli jsme bohužel hodně kazili i lehké přihrávky a domácí šli několikrát do brejkových situací. V utkání nám chyběli Filip Zadražil s Václavem Hruškou a jejich absence se na našem výkonu také projevila. Ve druhé půli jsme však paradoxně začali po našem vyloučení hrát lépe, vytvořili jsme si celou řadu standardek a po jedné z nich jsme na poslední chvíli rozhodli o našem vítězství. Byl to ubojovaný zápas a důležité tři body. V neděli hostíme silný Meteor Tábor a budeme se mu snažit oplatit podzimní porážku z jeho hřiště."

Milan Barteska (trenér Mladé Vožice)"Vyrovnané utkání, kterému by určitě více slušela remíza. Hosté vstřelili obě dvě své branky ze standardních situací, jejichž bránění je stále naše velká slabina. A musím říct, že jsme byli v závěru utkání více pod tlakem proti oslabenému soupeři, kdy hrál pouze o deseti, než když hrál v plném počtu."

TJ Sokol Mladá Vožice – FC Chýnov 1:2 (0:1)     

Góly: 61. T. Kukla (pen.) – 14. Rytíř, 89. Král. Rozhodčí: Novotný - Vejčík, Juráň. ŽK: 3:6, ČK: 0:1 (63. Mládek po 2 ŽK). Rohové kopy: 5:10. Diváků: 130 (z toho dobrá polovina z Chýnova).

Mladé Vožice: Sarvadi – Dvořák (53. Pešek), P. Kukla (76. M. Želivský), Krch, Struska – Smetana (86. R. Želivský), Pisařík, Št. Kukla – Svatek, T. Kukla. Trenér Milan Barteska.

Chýnov: Průša – J. Hruška (66. R. Kučera), Doubrava, Rytíř, Rabiňák –  Vl. Hruška, Mládek, Kavka (66. Štrouf), J. Hladík (61. K. Zadražil) - Král, Mareš. Trenér Petr Holota. 

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer