Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišov vydřel zaslouženou výhru s Mladou Vožicí

 
středa, 10. května 2023, 22:45

Lišov - Do města nábytku přijel ambiciózní soupeř, jehož sebevědomí podpořila dvě poslední vítězství na Meteoru a doma s Lokomotivou České Budějovice. Domácí byli dobře naladěni po vysokém vítězství v Kovářově, a tak téměř stovka diváků očekávala zajímavý a kvalitní zápas.

To se jim splnilo hned od začátku, když na konci první minuty po kombinaci Koláčka a Kovačiče převzal míč Pechoč, uvolnil zleva do vápna Červenku, jenž předložil míč na malé vápno Hlaváčovi. Ten sice tvrdě vystřelil, ale Sarvardi v bráně po bravurním zákroku s ním první souboj vyhrál. Hosté vyražený míč postupným kombinačním protiútokem přesunuli na hranici šestnáctky, kde skončil u volného Smetany, který jej šikovným obstřelem stopera poslal k tyči domácí branky 0:1.

Domácí to nepoložilo a předvedli výbornou čtvrthodinku, na jejímž konci přišlo vyrovnání skóre. V 8. minutě po rozehraném autu poslal Koláček míč dlouhým nákopem za půlku na nabíhajícího Leštinu, jehož centr odvrátil obránce Kášek do rohu. Po jeho zahrání a hlavičkovém souboji propadl míč k Hlaváčovi, jehož střelu obránci srazili opět do rohu. Ten opět perfektně zahrál Kovačič a situace se opakovala. Několika domácím střelcům byly střely zblokovány a v pokutovém území vznikla opakovaně neuvěřitelná „trma vrma“, dle Karola Poláka, kterou rázně utnul do rohu Kukla Štěpán. Sérii rohů zakončil Leština zahráním míče hlavičkou vedle brány a domácí si uvědomili svou sílu v zahrávání standardek, což se naplno ukázalo ve druhém poločase.

Ve 13. minutě se už domácí dočkali, když Koláček na polovině rozehrál míč Červenkovi, ten jej prvním dotykem poslal do křídla Pechočovi, který po krátkém vedení míče přesným centrem našel do pokutového území nabíhajícího Hlaváče, jenž trochu nepovedený první dotyk napravil rychlým dostižením míče, který špičkou píchl vedle bezmocného Sarvadiho a vyrovnal 1:1.

Po několika minutách mohlo být ještě lépe, když rozehrál míč z vlastní poloviny Kándl vlevo na Mandíka, ten si jej několikrát vyměnil s Račákem, jehož centr si na penaltě našel Hlaváč, míč ale hlavičkou usměrnil vedle brány. Poté dali více o sobě vědět hosté, když ve 27. minutě vyslal nečekanou střelu na bránu Svatek. Prudký míč směřující doprostřed brány problém Dejčmarovi nezpůsobil.  O pět minut později už pozorně sledoval kombinaci Svatka s Tomášem Kuklou, jenž narazil míč na hranici šestnáctky Struskovi, jehož tvrdou střelu k tyči vyrazil do rohu. Do konce poločasu zaujal ještě pěkně zahraný trestný kop stopera Kándla, jenž zakroutil míč přes zeď a Sarvadi míč obětavě vyškrábl na břevno.

Tentokrát se obvyklé přestávkové prognózy točily i kolem počasí, protože hrozila přicházející bouřka s pořádným lijákem. Nakonec plně vyšly veškeré optimistické předpovědi, počasí se během pauzy umoudřilo, opět vykouklo slunce a už se všichni těšili na druhou půli. Tu začali lépe domácí, když ve 47. minutě zahrál Kovačič rohový kop, na přetažený míč naskočil Červenka a hlavičkou jej umístil k tyči 2:1.

Ve 49. minutě vyrobila domácí obrana při rozehrávce míče hrubé chyby a nabízené možnosti se zkušeně ujal Tomáš Kukla 2:2. To byla samozřejmě voda na mlýn domácích pesimistů a následovaly nejen všelijaké rady i zaručené tipy na konečný výsledek. Domácí však během několika minut udržením stylu své hry dokázali, že veškeré obavy o výsledek jsou liché. V 52. minutě Hlaváč vybojoval vlevo před vápnem míč, který narazil na hranici šestnáctky Kovačičovi, jehož tvrdou střelu nadvakrát ztlumil Sarvadi. V 56. minutě ukázali domácí, že zahrávání kopů ze standardních situací je jejich velká přednost, když z trestného kopu téměř z půlky od střídačky hostů zahrál Kovačič přetažený míč na zadní tyč, na který naběhl Koláček a hlavou jej umístil k tyči 3:2.

Poté si hosté dva domácí zahrávané rohy ohlídali bez následků, ovšem další v 64. minutě už byl „jako přes kopírák“, když opět z levé strany zahrál opět Kovačič opět přetažený míč, který si na malém vápně opět našel Červenka a hlavou jej zavěsil „koníčkem“ pod víko 4:2.

Domácí pevně uchopili ráz zápasu do svých rukou, obě mužstva prostřídala, zdálo se, že hosté trochu rezignovali, a tak domácí mohli při větším štěstí náskok zvýšit, když v 78. minutě po obligátně zahraném rohu dorážel míč Leština nohou vedle brány. V 85. minutě po akci Červenky využil uklouznutí stopera Fiktus, vřítil se s míčem do šestnáctky a nedal Sarvadimu šanci, neboť míč napálil do břevna. Ještě v první minutě nastavení zahrával trestný kop asi ze dvaceti metrů domácí kapitán Bouchal a míčem přes zeď trefil levou tyč. Po zápase se všichni shodli na dobré úrovni zápasu, které pomohlo vynikající počasí a domácí samozřejmě se ziskem bodů.

Zdeněk Mikoláš (trenér Lišova): “Utkání jsme nezačali dobře a již ve druhé minutě jsme prohrávali. Poté jsme hru zpřesnili a vyrovnali golem Hlaváče. Na začátku druhého poločasu jsme šli do vedení, ale soupeř v zápětí vyrovnal. V 56. minutě poslal náš tým do vedení Miroslav Koláček a vedení pečetil Aleš Červenka.

SK Lišov – TJ Sokol Mladá Vožice 4:2 (1:1)

Branky: 13. Hlaváč, 47. a 65. Červenka, 56. Koláček – 2. Smetana, 49. Kukla. Rozhodčí: Svoboda – Vican, Šťastný. ŽK: 0:1 (Struska). Diváci: 120

Lišov: Dejčmar – Mandík (67. Faktor), Koláček, Kándl, Leština, Račák (63. Shýbal), Kovačič, Bouchal, Pechoč (82. Fiktus), Červenka (90. Průša), Hlaváč. Trenér: Beneda

Mladá Vožice: Sarvadi – Kášek, Kukla, Struska, Písařík (82. T. Kukla), Svatek, Krch, T. Kukla (70. Pešek), Srulevych (54. Želivský), Smetana (77. R. Želivský), Dvořák.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto Petr Shýbal
 


 
Reklama