Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov na výborný výkon z předchozího utkání nenavázal, přesto bral s Kovářovem tři body

 
pondělí, 8. května 2023, 11:01

Chýnov - Chýnovští fotbalisté získali s Kovářovem očekávané tři body a dál pronásledují vedoucí Třebětice.

V úvodu utkání domácí celek na perfektně připravené hrací ploše svého soupeře jasně přehrával a vytvářel si i gólové příležitosti. Nejprve hosté dvakrát dokázali zablokovat na poslední chvíli nebezpečné střely Václava Hrušky a Rabiňáka, které směřovaly do branky. V 10. minutě střet hlavy domácího Štroufa s kopačkou jednoho z kovářovských obránců v pokutovém území na hranici pravidel volal po penaltě, ale píšťalka hlavní rozhodčí Hruškové se neozvala. 

A tak se skóre měnilo až v 16. minutě, kdy přesný pas od domácího Havlíka proměnil ve vedoucí branku střelou na přední tyč Zadražil - 1:0. A neuběhla ani minuta a hosté inkasovali podruhé. Aktivní Havlík se prodral před svého strážce a dorážkou zvýšil na 2:0. Bohužel se při tom autor druhé branky domácích zranil a musel ve 21. minutě střídat. Hned v téže minutě se podařilo hostům po nenápadné akci snížit Suchanem na 2:1.  Od té doby se hosté začali i více prosazovat na domácí polovině a chýnovským hráčům se přestala hra dařit. Ve 27. minutě měl sice gól na kopačce po individuální akci Kavka, ale jeho střela těsně minula pravou tyč Baštýřovy branky.

Ve 30. minutě však musel předvést tygří skok k pravé tyči své branky domácí brankář Průša, kam nasměroval míč při nešťastném obranném zákroku domácí Mládek. A první poločas zakončil domácí Štrouf ve 44. minutě po Rabiňákově střele dorážkou do poloodkryté branky, ale trefil jen boční síť a letos tradičně početné domácí publikum na tribuně jen hlasitě vydechlo.

Druhý poločas začal dvěma nebezpečnými průniky Štroufa, ale v prvním případě střílel těsně vedle pravé tyče Baštýřovy branky a ve druhém poslal nepřesnou přihrávku na zcela volného Zadražila. V 59. minutě se dostal do gólové šance po úniku Vlastimila Hrušky Václav Hruška, ale z deseti metrů přestřelil kovářovskou branku.

Na druhé straně střílel velmi nebezpečně v 62. minutě hostující Holub, ale Průša si s jeho tvrdou střelou skvěle poradil. Poté se hra opět rozdrobila a domácí celek se místo navýšení skóre začal bát o výsledek. V 70. minutě zahrával domácí Mládek z úhlu trestný kop, hostující gólman míč podběhl, ale na brankové čáře (možná již za ní) zachránil jeden z kovářovských obránců.

Uklidnění do domácích řad tak přinesla až 75. minuta, kdy se po rychlém zahrání trestného kopu prosadil střídající Hladík a zvýšil domácí vedení na 3:1. Závěr zápasu si již domácí pohlídali, hosté na zvrat neměli, a tak si Chýnovští připsali do tabulky další tři body.

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova): "Opět jsme měli velmi dobrý vstup do utkání a do dvacáté minuty jsem byl s naším výkonem spokojen. Potom jsme však nepochopitelně polevili, soupeř z náhodné akce snížil a náš výkon šel dolů. Nakonec rozhodl ve druhém poločase čtvrt hodiny před koncem náš třetí gól a za tři body jsme samozřejmě rádi. Nyní jedeme hned v pondělí k dohrávce do Bernartic a musíme se na utkání s kvalitním domácím celkem dobře připravit."

Filip Škoch (trenér Kovářova)"Vyhrálo lepší mužstvo, my jsme bojovali, ale na fotbalově lepšího soupeře jsme bohužel nestačili. Svému mužstvu ale musím poděkovat za velkou bojovnost a odhodlání s výsledkem ve druhém poločase ještě něco udělat."

FC Chýnov – TJ ZD Kovářov 3:1 (2:1)

Góly: 16. Zadražil, 17. Havlík, 75. Hladík – 21. Suchan. Rozhodčí: Hrušková - Petričák, Jeřábek. ŽK: 2:5 (Václav Hruška, Mládek - Holub, Kříž, Brůžek, Pavličko, Hejný). Rohové kopy: 9:4. Diváků: 140. 

Chýnov: Průša  – J. Hruška (78. Vácha), Doubrava, Rytíř, Rabiňák – Štrouf (74. Lhoták), Václav Hruška (82. Štiller), Mládek, Havlík (21. Vlastimil Hruška) – Kavka (63. J. Hladík), Zadražil. Trenér Petr Holota.

Kovářov: Baštýř – Růzha, Jarošík (55. Grubr), Zítek, Kvasnička (63. Hejný) – Holub, Brůžek, Pavličko, Janeček (46. Kříž) – Suchan (83. Škoch), Rak. Trenér Filip Škoch.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama