Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Veselí poprvé na jaře neuspělo, body si odvezl Chýnov

 
úterý, 2. května 2023, 09:38

Veselí nad Lužnicí - Jarní neporazitelnost veselské Lokomotivy skončila pořádným výpraskem od fotbalistů Chýnova, kteří jsou v tabulce na druhém místě a tudíž přicestovali do Veselí jako velký favorit zápasu.

Kromě výborného výkonu celku Chýnova měl na celý průběh zápasu vliv jeho nezvládnutý začátek domácími hráči. Už v první minutě šli hosté do rychlého přečíslení. Na jeho konci se díky nedůrazu domácích obránců míč došoural po odrazu od tyče za brankovou čáru. Autorem branky byl Zadražil 0:1. Ve 3. minutě mohlo být pro domácí ještě hůře. Rabiňákovu střelu z přímého kopu ale skvěle vyrazil na roh brankář domácích Hejl. V 8. minutě Lokomotiva inkasovala podruhé. Po autovém vhazování se míč dostal ve vápně k Václavu Hruškovi, kterého neuhlídal domácí Průcha - 0:2.

Domácím se hra nedařila, jediným náznakem šance byla střela Koláře z levé strany ve 20. minutě, která skončila nad brankou hostů. O minutu později fauloval domácí obránce Křiklán hostujícího Mareše a nařízenou penaltu bezpečně proměnil brankář Průša0:3. Navýšit skóre mohl ve 23. minutě Mareš, ale sám před brankářem zamířil lobem vedle domácí branky. Poločasovou pohromu pro domácí završil ve 29. minutě Mládek skvěle zahraným přímým kopem z dvaadvaceti metrů – 0:4. Domácí si vypracovali šanci ve 40. minutě, Čížkova hlavička zamířila po rohovém kopu vedle.

Druhý poločas se vyznačoval snahou domácích fotbalistů korigovat průběžný stav, hosté z Chýnova si zkušeně průběh utkání hlídali. V 57. minutě se opakovala nedůslednost domácí obrany a Mládek snadno zaznamenal svoji druhou branku v utkání – 0:5. O čtyři minuty později mohli hosté ještě navýšit skóre, ale Zadražil sám před Hejlem zamířil vedle. Ten samý hráč postupoval v 67. minutě z levé strany sám na domácího brankáře, zamířil opět vedle. Domácí si vypracovali velkou šanci v 70. minutě, bohužel ji Kolář neproměnil. Poslední šanci zápasu neproměnil v 88. minutě domácí Fichner a tak se skóre již nezměnilo.

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova): "Nevydařený zápas s Dačicemi jsme si v týdnu podrobně rozebrali a pomohlo nám to. Jsem tentokrát opravdu spokojený, pochválil bych dnes celý tým jako celek a v prvních pětačtyřiceti minutách jsme určitě odehráli na jaře náš nejlepší poločas. Skvěle jsme vstoupili do utkání a v osmé minutě jsme již vedli dvougólovým náskokem, a to se pak dobře hraje. Také mě těší, že jsme vzadu udrželi čisté konto. Teď se musíme také dobře připravit na dvojzápas, kdy v pátek hostíme Kovářov a hned v pondělí zajíždíme k dohrávce na hřiště Bernartic."

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí - FC Chýnov 0:5 (0:4)

Góly: 29. a 57. Mládek, 1. Zadražil, 8. Václav Hruška, 22. Průša (pen.). Rozhodčí: Ovčáček – Tauber, Písek. ŽK: 4:4 (Průcha, Nuhlíček, Bursík, Hájek – Štrouf, Mareš, Havlík, Doubrava). Diváci: 120.

Veselí: Hejl – Nuhlíček (79. Mrzena), Hájek, Čížek, Křiklán – Štětina (81. Lomský), Průcha (46. Čančura), Čech (79. Berezný), Kolář (81. Stropek) – Bursík, Fichtner.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Rytíř, Doubrava, Rabiňák, Mareš (46. Havlík), Mládek, Václav Hruška (80. Vácha), Štrouf (72. Štiller), Kavka (63. Hladík), Zadražil.

Napsal(a) Pavel Hajný, Pavel Kulveit | Foto Vojtěch Rožboud
 


 
Reklama