Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

S podmáčeným terénem se lépe vyrovnali fotbalisté Nové Vsi

 
úterý, 30. srpna 2022, 11:13

Netolice - Ve druhém soutěžním utkání na sebe narazili celky Netolic a Nové Vsi. Nutno poznamenat, že hrací plocha byla podmáčená z deště, který se přehnal den před utkáním. A aby hřiště nevyschlo, začalo na začátku utkání znovu silně pršet.

Nicméně utkání se začalo hrát a úspěšně do něj vstoupili hosté z Nové Vsi, když hned ve druhé minutě a z první šance utkání padl gól. Po vybojovaném míči Nováka na půlce hřiště přišla přihrávka na Holého, který šel sám na bránu a střelou kolem gólmana rozvlnil domácí síť poprvé - 0:1. Hosté vstoupili do utkání velmi dobře, což potvrdili po rozehrávce domácího gólmana Varyše ve 14. minutě, kterému se míč zastavil ve vodě a toho následně využil pozorný Fatura a zpoza vápna dal snadný gól - 0:2.

Domácí se dostali do své první šance až ve 35. minutě a to otočením kolem Neumanna a následnou střelou Pivoňky těsně mimo bránu. Gólový účet prvního poločasu uzavřel ve 37. minutě Neumann, kterému nahrával z půlky křížem Holý a pro Neumanna bylo snadné vsítit domácím třetí branku - 0:3. Hosté byli po většinu prvního poločasu lepším týmem a lépe se také srovnali s náročným terénem.

Do druhého poločasu museli domácí přidat, aby ještě dokázali s výsledkem něco udělat. Také to bylo vidět na jejich zlepšeném výkonu. Ale v první velké šanci druhého poločasu se po nahrávce Flenka ocitl novoveský Fatura, jenže nezamířil přesně. Od té doby to byl spíše vyrovnaný zápas, ale šance domácích nepřibývaly.

Šance přišla až v 65 minutě, kdy Plojhar dostal nahrávku obloučkem za hostující obranu, ale ani on nepřekonal brankáře Hošnu.

Čtvrtý gól hostů padl z penalty. V 79. minutě byl ve vápně sražen Fatura a kopal se pokutový kop. K tomu se v 81. minutě postavil faulovaný Fatura a střelou po zemi k tyči dal na 0:4. Alespoň čestný gól, který si po zlepšeném výkonu ve druhém poločase domácí zasloužili, padl z přímého kopu. K němu se postavil Lukáš a krásnou střelou pod šibenici snížil na 1:4. Hosté zaslouženě zvítězili, domácí se snažili, ale tentokrát na body nedosáhli.  

1. FC Netolice – TJ Nová Ves 1:4 (0:3)

Branky: 90. Lukáš - 14. a 81. Fatura (1 z pen.), 2. Holý, 37. Neumann. Rozhodčí: Bartůněk - Dimitrov, Průchová. ŽK: 5:2 (Varyš, V. Plojhar, Lukáš, Jech, L. Plojhar – Havel, Boháč). Diváků: 55.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Michaela Vrábková
 


 
Reklama