Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští fotbalisté si poradili i s nebezpečným soupeřem z Lišova

 
pondělí, 13. června 2022, 20:07

Chýnov - Výhrou nad Lišovem si Chýnovští zajistili před posledním kolem výborné druhé místo v konečné tabulce I. A třídy, skupiny B.

Domácí fotbalisté začali na tradičně opět výborně připravené hrací ploše náporem a především rychlý Mareš svými úniky po pravé straně často větral hostující obranu. Po jeho přihrávce se hned ve 2. minutě dostal k zakončení Václ. Hruška, ale jeho střelu zablokoval na poslední chvíli vracející se Shýbal.

Až ve 26. minutě se dostali k ohrožení domácí branky i lišovští fotbalisté, ale Klabouch svou šanci prováhal.

Domácí dali o sobě vědět znovu ve 28. minutě D. Havlíkem, ale jeho přízemní nebezpečnou střelu k pravé tyči stačil hostující gólman Dejčmar na dvakrát zlikvidovat. Ve 31. minutě pak neproměnil více než stoprocentní šanci domácí F. Zadražil, když přestřelil z pěti metrů po nezištné přihrávce J. Hrušky zcela odkrytou lišovskou branku. Domácí fandové nad touto zahozenou šancí jen kroutili hlavami ještě o poločase v bistru při občerstvení nad dobrým pěnivým mokem. Ale to ještě nikdo na stadiónu netušil, že se právě F. Zadražil stane v nedělním podvečeru ve druhých pětačtyřiceti minutách chýnovským hrdinou. 

Ve 43. minutě pak ještě mohl dostat do vedení domácí celek Mareš, ale z otočky na malém vápně po rohovém kopu Vl. Hrušky trefil jen náruč lišovského brankáře Dejčmara.

Úvod druhých pětačtyřiceti minut však přece jen přinesl radost na domácí straně, když se po trestném kopu Mládka prosadil skvělou hlavičkou ve 47. minutě právě F. Zadražil a dostal domácí celek do zaslouženého vedení 1:0.

Poté se již valil jeden útok za druhým na hostující branku, domácí kopali jeden rohový kop za druhým (vyhráli na ně jednoznačně 12:2) a uklidňující pojistku vstřelil v 65. minutě opět na hrotu výborně hrající F. Zadražil, který si zpracoval na rohu malého vápna míč a z otočky tvrdou ranou prostřelil lišovského gólmana - 2:0.

V 71. minutě se dostal do úniku mladý Štrouf z domácího celku, ale nazamířil přesně. V 81. minutě se po dlouhé době dostali ke slovu i hosté, když po úniku rychlého Hlaváče zakončoval Mach, ale jeho střela se mezi tyče nevešla. Hned o tři minuty později se snažil ještě zakončit rychlou akci lišovský Bouchal, ale ani on neměl přesnou mušku.

Závěr utkání si domácí již zkušeně pohlídali, hostům v závěrečných minutách již míč na kopačky moc nepůjčovali a po zasloužené výhře tak odskočili svému soupeři před posledním kolem již na šest bodů. 

Po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího Kollmanna si tak mohli domácí hráči vychutnat před zcela zaplněnou tribunou zasloužené ovace u svých věrných příznivců a svoji děkovačkou jim poděkovali za jejich celoroční přízeň. Převážná většina diváků se na tento podvečerní nedělní zápas přesunula z tradiční chýnovské poutě.

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova)"Jsem spokojený, již v první půli jsme mohli, nebo spíš měli, vést o dvě branky a musím dnes pochválit za přístup k utkání celý kádr. Již v týdnu na tréninku jsem cítil, že hráči chtějí v tomto zápase uspět. Vyzdvihnul bych F. Zadražila, který svůj výborný výkon korunoval dvěmi pohotovými brankami. V tabulce skončíme na výborném druhém místě za postupující Hlubokou a své postavení v tabulce chceme potvrdit i za týden třemi body v posledním zápase letošní sezóny na hřišti v Nemanicích."

J. Beneda (trenér Lišova):  "U nás se opět potvrdilo, že nám chyběla ze základu hned čtveřice zraněných hráčů, jejichž neúčast musela být samozřejmě znát. První půli jsme ještě přežili bez inkasovaného gólu a o výsledku rozhodla branka domácích ze standardní situace hned ve 47. minutě. Postupem času nám pak již docházely síly, domácí nás přehráli a k výhře jim gratuluji."

FC Chýnov - SK Lišov 2:0 (0:0)

Góly: 47. a 65. F. Zadražil. Rozhodčí: Kollmann, Vican, Novotný. Delegát: Vrchota. ŽK: 3:0 (Mareš, Štrouf, Mládek). Rohové kopy: 12:2. Diváků: 140. 

FC Chýnov: Průša – Vl. Hruška, Doubrava, Rytíř, Štrouf, (89. Šimák) – Havlík (76. Petrů), Mládek, Václ. Hruška, Mareš, J. Hruška (67. J. Hladík) – F. Zadražil (82. Lhoták). Trenér Petr Holota.

SK Lišov: Dejčmar – Shýbal, Klabouch (33. P. Kandl), Koláček, Formánek (73. Martinec) – J. Šachl (49. Račák), Bouchal, Faktor, Hlaváč, M. Šachl – Mach. Trenér J. Beneda

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama