Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kapličtí zaznamenali proti lídrovi z Trhových Svinů první podzimní remízu

 
neděle, 7. listopadu 2021, 21:41

Kaplice - Netradičně již v sobotu dopoledne přivítali v posledním utkání podzimní části sezóny Kapličtí lídra tabulky z Trhových Svinů.

Oproti minulému kolu ze sestavy vypadl zraněný Vaniš a distancovaný Janura. V základní sestavě je nahradili dorostenec Štěpánek a se sebezapřením hrající kapitán Gondek.

Změny v sestavě učinil i trenér hostů Písko, jenž v sestavě nahradil Chromčáka s Hruškou Lukášem Gažákem a Janem Jindrou. V brance se pak místo Michala Popoviče objevil Karel Brůha.

Jako první zahrozil ve čtvrté minutě favorit střetnutí. Jmenovitě Lukáš Gažák, ale proti jeho zakončení nemusel gólman Schneider zasahovat. Hosté byli od úvodu fotbalovějším týmem a také se častěji dostávali do zakončení. Ve dvanácté minutě našel Marek Kodras aktivně hrajícího Lukáše Gažáka, jeho tečovaná rána ale skončila nad břevnem domácí svatyně.

V minutě sedmnácté se připomněli i Kapličtí. Střelecké štěstí pokoušel Aibl, táhlá křížná střela mezi tři tyče nesměřovala, a tak mohl její strážce Karel Brůha zůstat klidný. Obdobná situace se opakovala i v minutě dvacáté, kdy Gutheis posunul míč Kuchařovi, střela po zemi však skončila vedle hostující brány.

Bezbrankové skóre se změnilo o čtyři minuty později a vedení se ujal favorit střetnutí. Lukáš Gažák dostal před vápnem dostatek prostoru, našel si prostor ke střele a umístěnou ranou k levé tyči překonal Schneidera a odvděčil se tak trenérovi za důvěru – 0:1.

Kapličtí si o čtyři minuty později vypracovali první gólovou příležitost. Schneider přesným pasem našel Gutheise, který prodloužil balón na Pastiera, který se dokázal ve vápně uvolnit, ale ve stoprocentní příležitosti poslal míč vedle hostující brány. Pak se neujaly střelecké pokusy hostujícího Gažáka a domácího Gutheise. Ve 32. minutě naopak hosté odskočili na rozdíl dvou branek. David Brůha ve středu hřiště přistrčil míč Janu Jindrovi, ten se parádní individuální akcí dostal až do zakončení a neméně povedenou přesnou střelou k tyči i on poděkoval trenérovi za základní sestavu gólem – 0:2.

Po několika minutách se Kapličtí vrátili do zápasu kontaktním gólem. Brejkovou situaci založil přesnou rozehrávkou Čutka, na polovině hřiště Pastier našel vlevo osamoceného Gutheise, ten zatáhl po straně, přihrávkou hledal ve vápně naběhnutého Pastiera, který se po obraném zákroku Nováka ocitl na zemi a pískala se penalta. Hosté u hlavního arbitra vehementně protestovali, ale na jeho verdiktu se nic neměnilo. Míč si na bílý bod postavil Petr Gutheis a umístěnou střelou snížil na 1:2.

A nemuselo v prvním poločase zůstat jen u snížení. Tři minuty před přestávkou Aibl posunul míč na Gondeka, který zpoza vápna napřáhl, Karel Brůha střelu směřující ke své levé tyči vytáhl na rohový kop. Po přetaženém centru vracel míč před branku z levé strany Kuchař, osamocený kapitán Gondek v gólové pozici hlavičkoval těsně mimo. Do kabin tak nakonec odházeli o gól spokojenější hosté.

O přestávce musel domácí kouč Ginzel udělat změnu v sestavě, když zraněného Gondeka nahradil v sestavě Štrbačka, ale ani on utkání kvůli zranění nedohrál.

V úvodu druhého dějství měli hosté výhodu přímého kopu z velmi dobré střelecké pozice, ale kapitán Kolář poslal míč pouze nad bránu. V 51. minutě si pak Schneider bez potíží poradil se slabou střelou Marka Kodrase. Záhy se hra přelila na druhou stranu, hostující obránce před Gutheisem odehrál míč do zámezí. Petr Gutheis rychle provedl aut, Daniel mu míč vrátil a následovala nenápadná střela, kterou gólman Karel Brůha neudržel a míč mu propadl za brankovou čáru – 2:2.

Po hodině hry hosté zahrozili v krátkém sledu dvakrát hlavou. Po rohovém kopu nejprve hlavičkoval Tomek mimo. Blíže ke gólu měl o chvíli později po rohovém kopu hlavičkující kapitán Kolář, toho však reflexivně vychytal gólman Schneider.

V dalších minutách to byli naopak domácí, kdo mohl vedení strhnout na svou stranu. V 64. minutě Gutheis posunul míč Štěpánkovi, křížný pokus se však mezi tři svinenské tyče nevešel. O poznání nebezpečněji vypadala dvacet minut před koncem po Štěpánkově přihrávce rána Čutky, Brůha ale zasahovat nemusel, protože balón prolétl vedle jeho pravé tyče. Vzápětí po Pastierově náhře byl ve slibné pozici ve vápně Štěpánek, toho však obránci na poslední chvíli zablokovali.

Nadšeně hrající domácí si připravili tutovou příležitost, když Divoký narýsoval kolmici na Gutheise, byl zcela sám před gólmanem, ale hrdinou okamžiku se stal hostující gólman.

Hosté si do Kaplice přijeli pro tři body, a tak se s blížícím se koncem více hrnuli do útočení, ale z jejich snažení lze vypíchnout jen Gažákovo zakončení po Kuraliho přihrávce, avšak Schneider zasahovat nemusel, neboť míč skončil nad brankou. Na druhé straně se do otevřené hostující obrany dostal z levé strany Štěpánek, který se řítil prakticky sám do vápna, ale v rozhodující chvíli si míč předkopl více, než by si přál, a vybíhající Brůha byl u míče dříve. Zápas tak skončil dělbou bodů.

Kapličtí se poprvé v sezóně rozešli se soupeřem smírně. Hosté v zápase prokázali svou kvalitu a že ne náhodou se nacházejí na čele tabulky. Pochvalu za výkon především ve druhém poločase si ale zaslouží i Kapličtí, a tak lze konečnou remízu označit za spravedlivou.

TJ Spartak Kaplice – TJ Spartak Trhové Sviny 2:2 (1:2)

Branky: 38. pen., 51. Gutheis – 24. L. Gažák, 32. Jindra. ŽK 5:2 (Kuchař, Faltus, Divoký, Gutheis, Štrbačka – M. Kodras, Macák). Rozhodčí: Tauber – Ovčáček, Syrovátka. Delegát: Chlaň. Diváků: 170.

Kaplice: Schneider – Aibl, T. Vávra, Čutka, Gondek (46. Štrbačka – 60. Faltus), Daniel, Kuchař, Divoký, F. Štěpánek, Gutheis, Pastier.

T. Sviny: K. Brůha – D. Kodras, Zatloukal, Kolář, Tomek, Novák (78. Valut), D. Brůha, Jindra (81. Chromčák), M. Kodras, L. Gažák, Kurali.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama