Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Hladké výhry posunuly do čela Roudné a Hlubokou. Nováček Mirovice drží krok s favority

 
neděle, 19. září 2021, 13:42

Jihočeský kraj – Nová Ves přišla o vedoucí pozici vysokou porážkou v derby v T. Svinech, Semice nechaly body ve Vimperku. Předposlední Velešín nešetřila Planá, na polovině zatíženého konta se podílel čtyřgólový Petr Šteyer. Horní polovina tabulky je abnormálně vyrovnaná. První a šestý tým dělí jen dva body a očekává se, že to bude ve skupině A platit po celou sezonu. Na špici skupiny B poskočila ambiciózní Hluboká, která v taháku kola jasně přehrála domácí Bernartice. Stejná je i vyrovnanost mužstev v tabulce. Třetí vítězství v řadě vyhouplo na druhou příčku táborský Meteor. Snadným soustem byla poslední Slavia ČB. Hořkost porážky stále nepoznaly Chýnov a Veselí. Do střelecké listiny se zapsali exligisté Matěj Štochl a Jiří Funda.

Skupina A

Lídr tabulky z Nové Vsi schytal nevídaný debakl 1:8 v Trhových Svinech a propadl se ve výsledkové tabulce na třetí místo. Střelecky koncert podpořil svým gólovým podílem autor hattricku Josef Kurali. Dvě gólové trefy pak přidal Ondřej Hruška (z toko jedna z proměněné penalty). Roudné vytěžilo všechny body z Lažiště, kde porazilo prachatickou rezervu a dostalo se tím do čela tabulky. Dobře hrající Mirovice díky domácí výhře s Vodňany, ke které přispěl dvěma góly expříbramský Matěj Štochl, poskočily v tabulce na druhé místo. Šumavan Vimperk konečně herně zabral a vybojoval první výhru v soutěži s kvalitním mužstvem Semic. Dva góly zaznamenal Lukáš Frček.

Planá neměla nejmenší problémy s Velešínem a přidělila jim osm gólů. Čtyři góly zaznamenal Petr Šteyer. Velešín obdržel v dosavadních sedmi kolech již 27 gólů a ve všech mužstev prvních A tříd jich má na svém kontě nejvíce. Netolice vybojovaly v Strunkovicích nad Blanicí první bod. Do vedení šli ve 13. minutě gólem Petra Borovky, domácí ještě do půle skóre srovnali trefou deset minut před jejím závěrem z penalty proměněné Adamem Kadlecem. Netoličtí dohrávali zápas bez vyloučeného brankáře Lukáše Varyše od 31. minuty hry. Kapličtí doma přenechali všechny body nováčkovi ze Čkyně, když rozhodující gól zaznamenal minutu před koncem devatenáctiletý Jan Rataj.

Skupina A

Lídr tabulky Bernartice v utkání kola prohrál s druhou Hlubokou nad Vltavou. Hosté v herně vyrovnané první půli zaznamenali vedoucí gól exkluzivní střelou z levačky stopera a kapitána mužstva Tomáše Antoše. Domácí bohužel v této části utkání své šance neproměnili. Ve druhé půli hosté přidali pár kvalitních akcí, hlavně přesnou střelbu a tak se zrodil nečekaný debakl. Nutno podotknout, že další dva nádherné góly zaznamenal opět levačkou Jiří Funda, který se vrátil z rakouského angažmá.Vítěz utkání se dostal na první místo tabulky a poražený zaznamenal pád o pět příček na 6. místo s pouhou dvoubodovou ztrátou na lídra.

Čtyři Dvory porazily Ševětín. Nemanice pak v sobotním dopoledním duelu prohrály s Kovářovem, když dva góly vítězů dal exmilevský Lukáš Sedlák. Konečně se výsledkově chytila i Lokomotiva České Budějovice, která zaznamenala první tříbodový zisk. K výhře v Nové Včelnici přispěl dvěma góly Václav Leština. Chýnov si dojel do Dačic pro výhru. První gól zaznamenal z penalty v prvním poločasu Martin Zítek hned na začátku zápasu. Domácí David Křivánek skóre srovnal. Hosté pak dvěma góly v rozmezí dvou minut rozhodli čtvrt hodiny před koncem o své zasloužené výhře.

Od začátku soutěže výborně hrající Meteor Tábor doma přehrál Slavii České Budějovice po jasném čtyřgólovém poločasovém přídělu, na němž se dvakrát podílel Filip Široký. Je v tabulce druhý o bod za lídrem z Hluboké nad Vltavou. Hosté pak v průběhu druhého poločasu Ještě dvakrát korigovali výsledek. Dobře hrající Lokomotiva Veselí nad Lužnicí vyhrála v bojovném utkání s Lišovem, o čemž svědčí devět žlutých karet.

VÝSLEDKY 6. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

SK Mirovice – FK Vodňany 3:0 (1:0)
Branky:
26. a 67. (pen.) Matěj Štochl, 68. Radek Převrátil.
Rozhodčí: Šimek – Tomaň, Mir. Vican ml. ŽK: 4:2 (Matěj Štochl, Kvěch, Jak. Převrátil, Radek Převrátil – Lorenc, Píša). Diváků: 130.

FK Tatran Prachatice B – TJ Malše Roudné 1:4 (1:2)
Branky:
4. Svatoš – 11. Bartoš, 23. Viktor Kadlec, 51. Vlk, 76. Štěpánek.
Rozhodčí: Landík – Rom. Mráz, Černý. ŽK: 0:1 (Viktor Kadlec). Diváků: 75.

TJ Šumavan Vimperk – FC AL-KO Semice 3:1 (1:1)
Branky:
31. a 85. (pen.) Frček, 90. Pospíchal – 2. Čedík.
Rozhodčí: Kovařík – Leiš, Bartůněk. ŽK: 2:4 (Žofka, Chvosta – Císařovský, Trantina, Breibisch, Řezáč). Diváků: 100.

SK Planá – FC Velešín 8:0 (4:0)
Branky:
22., 35., 38. a 59. Šteyer, 43. Carda, 52. Kitzler, 68. Plojhar, 86. Pešek.
Rozhodčí: R. Šťastný – Valeš, Náprava. DFA: Albrecht. Bez karet. Diváků: 100.

TJ Spartak Trhové Sviny – TJ Nová Ves 8:1 (4:0)
Branky:
36., 40. a 66. Kurali, 33. (pen.) a 58. Hruška, 11. Kolář, 54. Šemro, 69. Jan Novák – 77. Sam. Havel.
Rozhodčí: Kříž st. – Cigáň, Saidl. ŽK: 1:3 (Tomek – Holý, Fatura, Graman). Diváků: 120.

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí – 1.FC Netolice  1:1 (1:1)
Branky: 35. (pen.) Adam Kadlec – 13. Borovka.
Rozhodčí: Tauber – Valeš, Juráň. DFA: Hruška. ŽK: 2:4 (Gažík, Žurek – Luk. Varyš, Andres, Lukáš, Vondrášek). ČK: 0:1 (31. Luk. Varyš). Diváků: 150.

FK Spartak Kaplice – SK Čkyně  1:2 (0:1)
Branky: 76. Vaniš – 20. Fiedler, 89. Rataj.
Rozhodčí: Průchová – Ct. Novotný, Frantík. DFA: Třeštík. ŽK: 0:4 (Král, Rataj, Pešl, Miklas). Diváků: 168.


SKUPINA B

SK Čtyři Dvory – SK Ševětín 2:0 (0:0)
Branky:
58. Hofmann, 80. Čermák.
Rozhodčí: Mir. Pečenka – Nedvěd, Kocina. DFA: Hanzal. ŽK: 4:2 (Hofmann, Pavlík, Houška, Matušek – Švejda, Klapuš). Diváků: 100.

SK Nemanice – TJ ZD Kovářov 1:2 (0:1)
Branky:
64. Kaňák – 11. a 57. Luk. Sedlák.
Rozhodčí: Cigáň – Kříž st., Saidl. ŽK: 2:2 (Dubský, Severa – Jiří Novák, Kvasnička). Diváků: 80.

TJ Nová Včelnice – TJ Lokomotiva České Budějovice 1:3 (0:0)
Branky:
73. (pen.) Pivko – 49. a 55. Leština, 68. Martinec.
Rozhodčí: Vítek – Nedvěd, Bartoníčková. ŽK: 4:2 (Dav. Jaroš, Lub. Šlapanský, Malý, Holec – Tomášek, Leština). Diváků: 50.

TJ Sokol Bernartice – TJ Hluboká nad Vltavou 0:5 (0:1)
Branky:
54. a 79. Jiří Funda, 22. Antoš, 47. Jan Krejčí, 89. Pav. Hájek.
Rozhodčí: Mir. Vican ml. – Tomaň, Šimek. DFA: Grobár. ŽK: 3:2 (41. Tom. Fučík, 71. Pěchota, 49. Mrkáček – 41. Pav. Hájek, 90. Kokeš). Diváků: 120.

TJ Centropen Dačice – FC Chýnov 1:3 (0:1)
Branky:
62. Dav. Křivánek – 5. (pen.) Zítek, 73. Ond. Hladík, 75. Fil. Zadražil.
Rozhodčí: Kocina – Písek, Mir. Pečenka. DFA: Brož. ŽK: 3:2 (Máša, Šlápota, Brtník – Vác. Hruška, Jan Hladík). Diváků: 30.

FK Meteor Tábor – SK Slavia České Budějovice 4:2 (4:0)
Branky:
14. a 42. Fil. Široký, 13. Kollárik, 44. Lachout – 48. Bravenec, 69. Hosnedl.
Rozhodčí: Boček – Herzog, Kříž ml. ŽK: 1:0 (Dav. Fiala). Diváků: 40.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – SK Lišov 4:1 (2:1)
Branky:
17. Hlaváč (vlast.), 22. Ježek, 56. Kolář, 87. Fichtner – 41. (pen.) Pechoč.
Rozhodčí: Brych – Zabilka, Muzika. ŽK: 6:3 (Čech, Fukal, Nuhlíček, Pat. Hájek, Fichtner, Čížek – Pechoč, Červenka, Burda). Diváků: 70.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama