Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště rozhodlo derby v Prachaticích v úvodní čtvrthodině

 
středa, 24. dubna 2019, 09:55

Na Bílou sobotu se v rámci 18. kola I. A třídy uskutečnilo derby dvou jarních nejúspěšnějších týmů, v němž Prachatice hostily Lažiště. Dal se očekávat vyrovnaný průběh, kde budou rozhodovat maličkosti. Nakonec rozhodl hned úvod zápasu.

Ve 2. minutě centroval na přední tyč Jar. Rauscher a dezorientovaný domácí stoper Miesbauer si srazil míč do vlastní branky. Za chvilku si domácí vstřelili druhého vlastence. Po levé straně zatáhl do vápna balón Sedláček a přesným pasem oslovil Linharta. Ovšem těsně před hostujícím útočníkem odkopl míč Kotrch, ale ke smůle domácích to bylo opět za záda bezmocného Hopfingera. Pro domácí to byl hodně krutý a smolný začátek. Hosty to naopak povzbudilo a v 16. minutě uštědřili domácím další úder. Po zmatku v domácí šestnáctce se dostal k balonu Vokatý, navedl si ho na pravačku a křižnou střelou na zadní tyč zvýšil již na 3:0.

Domácím chvilku trvalo, než se z tohoto šoku otřepali, ale zbytek poločasu byli více na balonu. Hosté naopak hrozili z brejků. Ty se jim ale většinou nepodařilo dotáhnout k zakončení. Ani domácí se do vážnějších šancí nedostávali. Až ve 32. minutě pronikl do vápna na pravé straně domácí kapitán Kováč a vystřelil. Hostující obrana jeho střelu zblokovala tak nešťastně, že zapadla přes bezmocného Vašuru přesně k zadní tyč. Poté měli domácí ještě několik závarů, ale nic z toho již nevytěžili. Poločas kuriózních branek tak vyzněl lépe pro hosty v poměru 1:3.

Na čtvrtý gól už Tatran neodpověděl

Do druhého poločasu nastoupil Tatran s odhodláním vstřelit rychlou branku a něco s výsledkem udělat. Přitlačil lídra tabulky na jejich polovinu, ale do šancí se moc nedostával. Až v 61. minutě vyvezl balon Škopek, přihrál na Babku, který se protáhl kolem Hojdekra a technickým obloučkem přehodil padajícího Vašuru. Poté hosté přidali a hra se vyrovnala. Po sérii standardních situací, se kterými měla domácí obrana problémy, přišla v 71. minutě ta rozhodující. Na Volmutův rohový kop si naběhl na přední tyč Jakub Rauscher a hlavou rozvlnil domácí síť počtvrté. To domácí definitivně zlomilo. Byť měli ještě v závěru několik příležitostí, kdy po gólu volala zejména ta Sovova, tak se hosté již ubránili a došli si pro další vítězství.

Tímto vítězstvím si hosté po porážce Nové Vsi ve Lhenicích upevnili první pozici, když mají náskok již sedm bodů. V Prachaticích se nehrál nějak líbivý fotbal. Byl to spíše boj plný osobních soubojů. Tatran sice podal slušný výkon, ale srazil je začátek utkání, kdy si vstřelil dva vlastence. A když hosté přidali vzápětí další branku, vítězství si již zkušeně pohlídali. Těžko u hostů někoho vyzdvihovat, zahráli jako tým. To u domácích byli vidět zejména Babka a Škopek, kteří dělali hostující obraně největší problémy.

V příštím kole hostí Lažišťští Planou a budou chtít potvrdit tři bodu z Prachatic, Tatran zajíždí k derby do Vimperka, kde by měl být favoritem.

Tatran Prachatice – FK Lažiště 2:4 (1:3)

Branky: 32. Kováč, 61. Babka - 2. vlastní Miesbauer, 8. vlastní Kotrch, 16. Vokatý, 71. Jak. Rauscher. Rozhodčí: Cigáň – Valeš, Picka. ŽK: 2:4 (Škopek, Babka – Albert, Makoš, Jak. Rauscher, Ostadál). Diváků: 150.

Prachatice: Hopfinger – Mráz, Miesbauer, Škopek, Kotrch (85. Janošťák) – Sova, Kováč, Fišer, Fürbach (78. Růžička) – Babka, Šandera (46. Lukeš). Trenér Václav Mareš.

Lažiště: Vašura – Makoš, Bízek, Albert, Jar. Rauscher – Jak. Rauscher (82. Ostadál), Hojdekr, Volmut (88. Stupár), Sedláček – Linhart (70. Málek), Vokatý (75. Hrbek). Trenér Josef Raušer.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama