Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: V brance Nové Vsi zaskočil útočník Jiránek, Vimperk zatím nebodoval

 
neděle, 14. dubna 2019, 18:28

Ve dvou skupinách A třídy čeká na body už jen jeden tým. Šumavanu Vimperk se nepodařilo uspět ani ve čtvrtém jarním střetnutí. Na podzim skončil čtvrtý, teď zatím tápe. Body mu tentokrát sebraly T. Sviny. Daří se Prachaticím v čele s Matyášem Babkou. Emoce plály na hřišti v N. Vsi. Plánští obdrželi od sudího Jevčáka tři červené karty. V nastavení dostali rozhodující gól. Druhý poločas musel mezi tři tyče novoveský útočník Jiří Jiránek a udržel čisté konto.

Lídr skupiny A z Lažiště porazil na svém trávníku nebezpečné Semice a udržel si na čele čtyřbodový náskok.  Skóre utkání načal hostující stoper Kysela vlastencem, Marek Sedláček navýšil náskok na dvoubrankový. Po půlhodince korigoval stav semický kapitán Martin Císař. Ve druhé půli pečetil výsledek Ondřej Málek.

Nová Ves udolala svého soupeře z Plané v derby až gólem v nastavení, jehož autorem byl Eduard Janeček. Hosté se v první půli ujali vedení díky vlastnímu gólu Daniela Pecha, do přestávky však v nastavení vyrovnal proměněním penalty Radomil Procházka. Celý druhý poločas byl i přes oslabení hostů vyloučením Jakuba Falce po odehrání dvaceti minut vyrovnanou partií. Když už se zdálo, že utkání skončí plichtou, domácí udeřili v nastaveném času druhé půle podruhé. Závěr utkání byl poněkud dramatický a hosté obdrželi na konci utkání další ještě další dvě červené karty za nemístné poznámky na výkon hlavního rozhodčího. Novovesští odskočili tímto vítězstvím od třetích Lhenic již na sedm bodů. Lheničtí totiž bez gólů remizovali na hřišti suchovrbenské Lokotky. “Asi zasloužená remíza, ve slušně hraném utkání, které se hrálo prakticky mezi vápny. Hosté přece jen v závěru tlačili, když nám trochu docházely síly. Podržel nás brankář Roden,“ uvedl předseda Lokotky Jiří Pečenka.

Bavorovický Mariner ztratil body se stále se lepšícími Prachaticemi, o výsledku utkání rozhodl velmi produktivní Matyáš Babka, který zaznamenal stejně jako v minulém kole dva góly. Hosté si po výsledkově dost nešťastném podzimu udržují kvalitní jarní formu a derou se do středu tabulky. Vimperští se na jaře nemohou výsledkově chytit, mužstvo místo Michala Uhlíka, který v týdnu rezignoval na funkci trenéra, převzal kouč dorostu Jiří Formánek. Šumavan v dalším jarním zápase na domácím hřišti podlehl Trhovým Svinům nejtěsnějším rozdílem, když jedinou trefu zaznamenal již na začátku střetnutí Aleš Perfoll. Poslední Větřní uhrálo po delší době bod s Vodňany, které si také na jaře asi představovali lepší postavení v tabulce. Bod zachraňoval expísecký Luboš Kunc šest minut před koncem zápasu. Čtvrtý v tabulce strakonický Junior si odváží bod ze hřiště českobudějovické Slavie, když po první půli vedl. Zasloužený bod zachraňoval po zlepšené hře ve druhé půli kapitán Tomáš Vršitý čtvrt hodiny do konce.

Sokol ulétl do šestibodového trháku

Vltavotýnská Olympie před pěknou diváckou kulisou konečně zúročila snahu o získání vyšších příček. Posílené mužstvo pro jarní část soutěže si bezpečně poradilo s Novou Včelnicí a vyprovodilo ji třígólovým přídělem. Dvěma góly se po přestávce prezentovala posila Vladimír Dobal, která se vrátila z Rakouska. Hostům, zdá se, chybí úspěšný zakončovatel vypracovaných akcí typu Stanislava Pacholíka, ten si již vydělává na chlebíček u našich jižních sousedů. Lokomotiva Veselí nad Lužnicí si pod vedením trenéra Ladislava Táborského asi také představovala lepší vstup do jarní části soutěže. Na domácím hřišti pouze remizovala s Nemanicemi, když většinu času tahala za kratší konec provazu. Plichtu stanovil osmnáct minut před koncem Denis Fichtner.

O čtyři hráče základní sestavy oslabené Bernartice si jely na hřiště čekanického Meteoru pro bod a také se jim ho podařilo získat. Domácí častěji drželi míč, avšak dobře pracující, i když nově složenou bernartickou obranu nepřekonali. Utkání ale mnoho krásy nepobralo a dělba bodů byla spravedlivá. Domácí moc chtěli vyhrát a získat potřebné body k úniku z předposledního místa tabulky, avšak opět výborně chytající opora v bernartické bráně Tomáš Fučík jim to nedovolil. Nakonec se jim to podařilo i přes pouze jednobodový zisk díky prohře svého nejbližšího protivníka z Plané nad Lužnicí. Lišov tentokrát nadřel na body s poslední milevskou rezervou. Srdnatě bojující mladíky poslal do vedení již na začátku zápasu Dominik Římanek proměněním pokutového kopu, za domácí na konci první dvacetiminutovky hry srovnal David Mlýnek, který určil v 75.minutě i vítěze.

Druhý Chýnov remizoval v Ševětíně a na vedoucí Sokol Sezimovo Ústí také ztratil. Na gól Radima Novotného z první půle odpověděl stoper Jan Doubrava dvacet minut před koncem utkání vyrovnáním stavu. V závěru byl vyloučen chýnovský kanonýr David Král. Čtyři Dvory poslaly čtyřmi trefami na předposlední místo tabulky Plánský Sokol. Hattrickem se blýskl ve druhé půli Tomáš Tengl, z toho druhý gól zaznamenal z penalty. Čtyřdvorští se dotáhli bodově na Bernartice a od čtvrté příčky je dělí pouze horší skóre o jeden gól.


VÝSLEDKY 17. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

FC Mariner Bavorovice – FK Tatran Prachatice 2:4 (2:3)
Branky: 31. a 38. Vlček – 39. a 82. M. Babka, 5. Fišer, 37. Šandera. Rozhodčí: Boček – Cigáň, Kovařík. ŽK: 2:3 (Šafránek, Trnka – Šandera, Kováč, M. Babka). Diváků: 75.

TJ Nová Ves – SK Planá 2:1 (1:1)
Branky: 45+2. (pen.) Procházka, 90.+1 Janeček – 38. Pech (vlastní). Rozhodčí: Jevčák – Pravda, Dimitrov. DFA: Bicek. ŽK: 3:4 (Kohout, Prokop, Pech – T. Pintér, Šteyer, Carda, Lexa). ČK: 0:3 (64. Falc, 90. J. Pintér, 90. Kitzler). Diváků: 100.

TJ Lokomotiva Č. Budějovice – SK Lhenice 0:0
Rozhodčí: Panský – Ondřej, Písek. ŽK: 0:1 (Málek). Diváků: 110.

TJ Šumavan Vimperk – TJ Spartak Trhové Sviny 0:1 (0:1)
Branky: 6. Perfoll. Rozhodčí: Kříž ml. – Valeš, Slepička. DFA: Šnajder. ŽK: 2:5 (Kvapil, Děd ml. – Tomek, Kolář, Lenk, Perfoll, Valut). Diváků: 100.

SK Větřní – FK Vodňany 2:2 (0:1)
Branky: 63. Pat. Podskalský, 65. Gutheis – 14. Brož, 84. Kunc. Rozhodčí: Pravda – Jevčák, Dimitrov. ŽK: 2:1 (Troják, Gutheis – Šťastný). Diváků: 100.

SK Slavia Č. Budějovice – FK Junior Strakonice 1:1 (0:1)
Branky: 76. Vršitý – 17. Ouška. Rozhodčí: Ondřej – Panský, R. Mráz. ŽK: 1:2 (Bohůnek – Ouška, Kočí). Diváků: 140.

FK Lažiště – FC AL-KO Semice 3:1 (2:1)
Branky: 23. Kysela (vlastní), 28. Sedláček, 54. Málek – 30. Císařovský. Rozhodčí: Průchová – Brom, P. Šťastný. ŽK: 2:1 (Hojdekr, Jar. Rauscher – Veleman). Diváků: 96.


SKUPINA B

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – SK Nemanice 2:2 (1:2)
Branky: 42. Mikeska, 72. Fichtner – 2. Bašta, 24. Sulek. Rozhodčí: Cigáň – Boček, Křížovský. ŽK: 2:2 (Mach, Fichtner – Dubský, Bašta). Diváků: 50.

FK Olympia Týn nad Vltavou – Nová Včelnice 3:0 (1:0)
Branky: 62. a 79. Dobal, 42. Mezera. Rozhodčí: Vítek – Votava, Ct. Novotný. ŽK: 3:4 (Mezera, Dobal, Brom – Jaroš, Průša, Vokuš, Zápotoka). Diváků: 180.

FK Meteor Tábor – TJ Sokol Bernartice 0:0
Rozhodčí: Izugrafov – Jarolím, Tůma. ŽK: 1:1 (Ševčík – T. Češka). Diváků: 80.

SK Lišov – FC ZVVZ Milevsko B 2:1 (1:1)
Branky: 19. a 74. D. Mlýnek – 7. (pen.) Římanek. Rozhodčí: Brych – Tůma, Muzika. ŽK: 0:1 (Fil. Milaberský). Diváků: 60.

SK Čtyři Dvory – Sokol Planá nad Lužnicí 4:0 (1:0)
Branky: 57., 59. (pen) a 80. Tengl, 9. Rachač. Rozhodčí: Žurek – Lepič, Ovčáček. ŽK: 0:1 (Pospíchal). Diváků: 40.

SK Ševětín – FC Chýnov 1:1 (1:0)
Branky: 41. Radim Novotný – 69. Doubrava. Rozhodčí: Nedvěd – Kříž st., Náprava. DFA: J. Urban. ŽK: 2:4 (Hindy, Radim Novotný – David Král 2, Ursacher, Jan Hladík). ČK: 0:1 (85. Král). Diváků: 40.

Sokol Sezimovo Ústí – Centropen Dačice 2:0 (1:0)
Branky: 10. Jak. Škarda, 80. Hoffmann. Rozhodčí: Leiš – Písek, Bezpalec. ŽK: 1:1 (Mrúz – Točík). Diváků: 80.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Michaela Vrábková
 


 
Reklama