Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Lišově rozhodovaly dobře zahrané standardní situace

 
středa, 24. října 2018, 11:54

V sobotu v pravé poledne přijelo k mistrovskému zápasu po dlouhých 52 letech mužstvo Sokola Planá nad Lužnicí, jemuž předcházela pověst dobře hrajícího mužstva, přestože dosud bylo na předposledním místě tabulky. V docela zajímavém zápase hostující hráči svoji pověst potvrdili a nakonec si odvezli bod, který je z předposledního místa posunul výše.

Po počátečním vzájemném oťukávání v 17. minutě domácí stoper Kándl výborným předskočením soupeře získal míč, poslal mezi obránce časovanou přihrávku na Wernera, který vrátil míč do vápna, nabíhající Červenka ovšem ze 14 metrů branku překopl. To hosté ukázali lepší efektivitu, když po zbytečném faulu u boční postranní čáry hostující kapitán Janovský velmi dobře zahrál trestňák, který do sítě usměrnil hlavou Šmídmajer - 0:1.

Domácí se snažili ovšem bez většího efektu a tak zaujaly jen Červenkovy nůžky. Ve 31. minutě se už domácí dočkali. Nejprve zahrával Werner z uctivé vzdálenosti trestný kop. Místo klasického centru se mu povedl „nechtěný bochánek“ směřující do vinglu, a tak hostující brankář Hnilička míč raději vytěsnil na roh. Ten zahrával opět Werner, míč po teči obránce propadl k Davidu Mlýnkovi, který ho uklidil do brány 1:1.

Ve 35. minutě po autovém vhazování Shýbala posunuli míč hlavičkami Bouchal a poté Werner až do vápna a dobíhající Petr Kandl špičkou prostrčil míč pod vybíhajícím Hniličkou do tyče, od které se míč odrazil do dobíhajícího hostujícího obránce a zpět do branky - 2:1. Domácí se dostali „na koně“ a mohli vedení zvýšit, když ve 41. minutě Bouchal vysunul Bambuleho, kterému zhatil šanci včasným vyběhnutím Hnilička. Hezkou tečku za poločasem udělal ve 43. minutě Werner, který z trestného kopu z 25 metrů orazítkoval břevno.

Se stejnou aktivitou začali domácí i druhý poločas, když ve 49. minutě po dlouhém autu Lukáše Mlýnka odražený míč trefil Červenka těsně vedle. Za minutu vysunul Werner za obránce Bambuleho, jehož přihrávku před branku umístil Lukáš Mlýnek jen do boční sítě. V 53. minutě si Werner poradil se dvěma obránci a po odvážném „vyháčkování“míče pěkně utaženou střelou gól nedal, jelikož trefil do prsou hostujícího Anděla.

Tři góly v rozmezí osmi minut

Přerušená hra k rozdýchání Anděla pomohla celému mužstvu Plané, a tak začali domácím dělat problémy. Nejprve v 55. minutě poslal trestňák z 25 metrů Pospíchal daleko vedle brány a v 59. minutě po mírném vyšachování obrany trefil Hofbauer levou tyč Maršánovy brány. V 61. minutě se už hosté radovali, když na Drtinův rohový kop naskakovali obránce Bambule, útočník Pospíchal i brankář Maršán. Míč však po mírné teči proletěl až na bok Červenky a odrazil se do vlastní brány 2:2. V 63. minutě opět po nebezpečně zahraném rohu se míče zmocnil Hofbauer a tentokrát už se trefil dobře k tyči a zápas opět otočil na 2:3!

Domácí nerezignovali a hnáni diváky začali bojovat o remízu. V 65. minutě po pěkné kombinaci Červenky a Davida Mlýnka zakončoval tísněný Kandl vedle. V 67. minutě se už dočkali, když po rohovém kopu Wernera a v následném závaru byl sražen Červenka. Penaltu s přehledem a nekompromisně proměnil domácí kapitán Bouchal a upravil stav na 3:3.

Domácí ještě zahrozili v 77. minutě, kdy Lukáš Mlýnek vybojoval zdánlivě ztracený míč a byl faulován. Následný trestný kop Wernera Hnilička bez problémů vyrazil. To bylo ovšem ze strany domácích poslední vážnější ohrožení branky, a tak mohli rozhodnout hosté i o výhře. Mezi 83. až 86. minutou rozehráli dva rohové kopy stejně nebezpečně jako všechny předchozí, ovšem Roztočilovi pokaždé chyběl nepatrný krůček k dotlačení míče za čáru.

Definitivní tečka byla stejná jako na konci prvního poločasu, když v 88. minutě nečekanou střelou z otočky orazítkoval hostující Pospíchal břevno. Obě mužstva si při odchodu ze hřiště zaslouženě užívala uznání a potlesku 80 spokojených diváků.   

Jiří Beneda, trenér Lišova:Hrálo se vyrovnané utkání, bohužel jsme nedokázali uhlídat standardní situace hostí.“

SK Lišov – TJ Sokol Planá nad Lužnicí 3:3 (2:1)

Branky: 32. D. Mlýnek, 36. Kandl, 69. Bouchal (pen.) – 21. Šmídmajer, 61. Červenka (vlastní), 64. Hofbauer. Rozhodčí: Jevčák – Mráz, Řehoř. ŽK: 5:2 (Mlýnek D., Mlýnek L., Bouchal, Červenka, Werner – Pospíchal, Přibyl). Diváci: 80.

Lišov: Maršán – Shýbal, J. Kándl, Bambule, Leština – Werner, D. Mlýnek (78. Grech), Červenka, L. Mlýnek – Bouchal, Kandl. Trenér Jiří Beneda.

Planá: Hnilička – Handrejch, Anděl, Polišenský, Janovský, Hofbauer, Roztočil, Pospíchal, Šmídmajer, Přibyl, Drtina (72. Pösinger). Trenér Michal Turek.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto SK Lišov
 


 
Reklama