Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vedoucí Lažiště se nadřelo na body s Větřním

 
středa, 17. října 2018, 09:29

V 10. kole I. A, sk. A, zajížděl lídr tabulky FK Lažiště na hřiště předposledního Větřní. Vzhledem k tomu, že v dopoledních zápasech mužstva na chvostu tabulky bodovala, potřebovali domácí v tomto utkání také bodovat, aby nezůstali na posledním místě. Vyhrát chtěli i hosté, aby si vytvořili náskok na mužstva za nimi, jelikož ta dopoledne body ztrácela. Větřní nastoupilo překvapivě se špílmachrem Weinhardem na stoperu a Lažiště udělalo oproti předcházejícímu utkání změnu na postu brankáře, kde Tesaře tentokrát nahradil Vašura.

Začátek zápasu byl hodně divoký. Hned v 1. minutě se domácí dostali do vedení. Po obrovské hrubce hostující defenzivy získal ve středu hřiště balon Skok, aby přesným pasem vyslal do rozhozené obrany Gutheise, který postupoval z poloviny hřiště sám na branku. Byť mu míč těsně před střelou uskočil, tak si zkušeně poradil a rozveselil hrstku domácích fanoušků. Za nedlouho bylo ale srovnáno. Volmutův roh proletěl přes malé vápno na zadní tyč, kde byl osamocen Rauscher a ten z voleje prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Ve 13. minutě po dlouhém autu Alberta zahráli domácí ve vápně při zpracování evidentně rukou, ale penalta se nepískala.

O chvilku později nedosáhl Pěsta hlavou na centr Sedláčka a setrvačností zboural brankáře Votýpku. Ten si to nenechal líbit a Pěstu odstrčil, který mu vše vrátil. Poté ještě vrazil do Pěsty mstitel D. Chupík, aby se vzápětí podařilo „kohouty“ uklidnit. Rozhodčí Votava neváhal a ukázal Votýpkovi a Pěstovi červenou kartu za vzájemné napadení. Po konzultaci s pomezním rozhodčím Ondřejem nakonec vyloučil místo domácího brankáře D. Chupíka.

Od této chvilky bylo utkání hodně vyhecované a rozhodčí to neměli vůbec jednoduché. Utkání tak pokračovalo v deseti lidech na obou stranách. Více prostoru nejdříve využili domácí, kdy se do střelecké pozice dostal Gutheis, ale přestřelil. Potom převzali iniciativu hosté, domácí kontrovali naopak rychlými výpady. Gólové šance, ale nepřicházely. Až ve 26. minutě vyhrál na polovině Bízek hlavičkový souboj, Volmut uvolnil Vokatého, ale ten z dobré pozice křižnou střelou těsně minul.

Makoš nedal penaltu

Ve 36. minutě vhazoval Albert opět do šestnáctky, aby se balon od země odrazil do ruky překvapeného Dvořáčka a pískala se penalta. K té se postavil Makoš, ale na Votýpku si nepřišel. Nutno říci, že byla zahrána hodně mizerně, ideálně na pravou ruku gólmana, aby jí v pohodě vyrazil. Dobíhající Sedláček z těžké pozice branku minul. Za dvě minuty mohlo platit „nedáš-dostaneš“. Po rychlém brejku Kotlár našel Gutheise, ten se šikovně protáhl kolem Bízka, aby levačkou těsně minul levou tyč. Ve 41. minutě centroval od pravé lajny Makoš. Jeho nepovedený centr pořádně protáhl Votýpku, který ho vyrazil na poslední chvíli na roh.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté. Ve 47. minutě našel Volmut z první ideálně Sedláčka, ten si poradil se dvěma bránícími hráči, aby Votýpku překvapil střelou na bližší tyč a poslal Lažišťské do vedení. Po vstřeleném gólu byli hosté aktivnější a prakticky nepouštěli domácí na dostřel svojí svatyně. V 58. minutě rozehrál Volmut trestný kop nakrátko na Makoše, ten odcentroval na hlavu Bízka, který z jasné pozice trefil hlavou pouze břevno. V 65. minutě zahrozili i domácí. Po standardní situaci se dostal odražený balon na nohu Poláčka, který z hranice šestnáctky přestřelil. V 69. minutě vyslal Volmut na zteč Sedláčka, ten mu balon později vrátil a Volmut střelou po zemi zvýšil vedení na 3:1. Votýpka stačil skákající balon ještě tečovat, ale ten skončil u jeho levé tyče v síti.

V tuto chvíli se zdálo, že je rozhodnuto, ale domácí se nevzdávali. Přeskupili svoje řady, Weinharda vysunuli k aktivnímu Gutheisovi na hrot a bylo jasné, že každý útok domácích bude nebezpečný. Pro hosty se naopak naskytla možnost brejků. Po jednom z nich nezpracoval Skok ideálně vysoký balon, ten se odrazil k Albertovi, který ho trefil tvrdě, ale přesně doprostřed branky, kde byl připraven Votýpka. V 75. minutě se dostal na levé straně k míči Weinhard, kolem Macka prošel do vápna a balonem pod sebe našel Gutheise. Ten ještě pustil šikovně nahrávku na lépe postaveného Skoka, který trefil levačkou přesně do šibenice. Gól, jak vystřižený z fotbalové učebnice. Bylo tak zaděláno na drama.

Vašura podržel Lažiště

V 77. minutě našel na druhé straně Volmut hlavu Makoše, ale domácí brankář si na dvakrát poradil. Hned po minutě prošel do vápna Linhart, který uvolnil Sedláčka, ale tomu zůstal balon pod nohou a nestačil již zakončit do opuštěné branky. V 80. minutě mohlo být vyrovnáno. Weinhard se ve vápně uvolnil a vystřelil. Jeho střelu ještě tečoval Hojdekr přesně k levé tyči a již to vypadalo s hosty zle. Zákrok dne ale vytáhl Vašura, který konečky prstů dokázal míč vytlačit na roh. To byla poslední větší šance domácích na vyrovnání. Naopak hosté mohli vedení navýšit. V 84. minutě našel aktivní Sedláček volného Linharta, který ale tak dlouho váhal se střelou, až mu jí domácí obrana zblokovala. Odražený balon přiťukl ještě Hrbek Makošovi, ale z jeho střelou si poradil Votýpka. Poté se již utkání dohrálo bez větší šance na obou stranách.

V nervózním a tvrdém utkání si hosté odvezli tři body. Svým výkonem určitě ale nepřesvědčili, byť měli více příležitostí než domácí. Nakonec vděčili Vašurovi, který je v závěru podržel skvělým zákrokem po střele Weinharda. Opět se ukázalo, že letošní zápasy v I. A třidě jsou vyrovnané a rozhodují maličkosti. Domácí tak stále čekají na první domácí vítezství. V tomto utkání jim dobře zahrála osa Weinhard, Skok a vepředu hodně zlobil hostující obranu Gutheis. Hosty podržel již zmiňovaný Vašura. Skvěle pozičně odehrál utkání Bízek a vepředu dominovala dvojice Volmut, Sedláček. Lažiště bude muset příští týden určitě přidat, protože hostí nebezpečnou Slavii a podobný výkon by jim stačit nemusel. Větřní zajíždí do Vimperku, který je doma hodně silný a často neprohrává.

SK Větřní – FK Lažiště 2:3 (1:1)

Branky: 1. Gutheis, 76. Skok – 4. Rauscher, 47. Sedláček, 69. Volmut. Rozhodčí: Votava - Ondřej, Ondra. ŽK: 5:4 (Dvořáček, Sivák, Gutheis, P. Dvořák, Podskalský – Vokatý, Hojdekr, Volmut, Macek). ČK: 1:1 (15. D. Chupík – 15. Pěsta). Diváků: 50.

Větřní: Votýpka – Dvořáček (80. P. Dvořák), Sukdolák, Weinhard, D. Chupík – Poláček, Sivák, Skok, Z. Chupík (73. Podskalský) – Gutheis, Kotlár (46. J. Dvořák). Trenér: Sulzer.

Lažiště: Vašura – Macek, Hojdekr, Bízek, Albert – Makoš, Rauscher (81. Hrbek), Volmut, Sedláček – Vokatý (63. Linhart), Pěsta. Trenér: Raušer.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle